Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Marika pulykamell tortája recept

Marika pulykamell tortája recept

A Marika pulykamell tortája hozzávalói:
1 kg pulykamell,
1 cs. szeletelt bacon szalonna,
1 cs. szeletelt sajt,
5-6 db gomba, Delikát 8 Ételízesítő,
2-3 tojás


A Marika pulykamell tortája elkészítési módja:
Egy kerek formájú jénait alul zsiradékkal vagy szalonnával kibélelünk. A vékony pulykahús szeleteket Delikát 8 ételízesítővel megszórjuk, és a jénaiba rakunk belőle, arra szeletelt gombát, majd a sajtszeleteket és ezt addig ismételjük, amíg az alapanyagok el nem fogynak. A tetejére a tojásokat kis tejjel jól felverjük és a szalonnás felső rétegre öntjük. Lefedve 30-40 percig sütjük, a fedőt levéve még a szalonna megsütéséig takarékon hagyjuk. Krumplipürével csodálatos. Tortaszerűen vágjuk fel és svanyúságot is kínálunk mellé.


Kategória: Húsételek receptjei


A marika pulykamell tortája elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook