Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Krém zserbó recept

A Krém zserbó hozzávalói:
Tésztához:
15 dkg porcukor,
1 tojás,
4 evőkanál tej,
2 evőkanál méz,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
3 dkg margarin.


A Krém zserbó elkészítési módja:
A fenti hozzávalókat kikeverjük, majd 45 dkg lisztet keverünk hozzá. Összegyúrjuk, 3 cipót készítünk belőle, 3 percet állni hagyjuk. A tepsi hátát meglisztezzük, és a cipót kinyújtjuk rajta és a tepsi hátán közepes tűzön sárgára sütjük. Amint kivesszük, rögtön lecsúsztatjuk a tepsi hátáról, mert leragad. Töltelék: 1 csomag vanília vagy gríz pudingport, 4 evőkanál grízt, 20 dkg porcukrot, 1 csomag vaníliás cukrot néhány evőkanál tejjel csomómentesre keverjük. Az 1 liter tej maradék részét felforraljuk, a pudinggal sűrűre főzzük. Még melegen közé keverünk 20 dkg margarint, 1/2 dl rummal ízesítjük. A krémet még langyosan a tésztára kenjük. Máz: 15 dkg kristálycukrot 3 evőkanál vízzel 2-3 percig főzzük, majd hűlni hagyjuk. 2-3 evőkanál kakaót és 3 dkg margarint adunk hozzá és ráöntjük a tésztára.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A krém zserbó elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook