Margit Kórházban szülni (beszélgetés)
Így van! Tökéletesen igazad van!
Mielőtt bementem a kórházba, én is tápszer és cukros víz ellenes voltam. Semmit nem akartam adni anyatejen kívül a lányomnak. Sajnos a tejem csak azután indult meg igazán, miután haza értünk. A kórházban 1 napig hagyták a babákat "éhezni", a 2 napon már kaptak pótlást. Kell is, főleg ebben a melegben. A vizsgálatoknak is előfeltétele, hogy a vérvétel előtti 3 napon már fogyasszon táplálékot a baba. Arról nem is beszélve, hogy a magzatszuroknak is ki kellene ürülnie mielőbb.
Engem meggyőzött a csecsemős orvos, hogy KELL a lányomnak a tápszer. Nem sok, de szopi után 20g pótlásra szüksége van átmenetileg. Igaza volt, az éhes sírás azonnal abba maradt és nyugodtam tudott aludni a pici. Amint sikerült kiszopizni a 20g mennyiségű anyatejet, azonnal le is tiltottak a tápszerről.
Amikor haza indultunk,tápszeres receptet kértem a biztonság kedvéért, de szerencsére ezt már ki sem kellett váltani. Most 100g körül szopizik a lányom alkalmanként, és így marad meg 700ml tej, amit más babának át tudok adni. Nem kell azon aggódni, hogy a tápszerezés miatt majd nem kér cicit a baba vagy nem indul meg a tej, erről szó sincs. Én is tök feleslegesen stresszeltem magam. Javasolnám, hogy akit érint, gondolja át előre ezt a tápszerezős dolgot. Ez talán a kisebbik rossz...nézni, ahogy egy picike baba az éhségtől sírdogál keservesen órákon át, miközben kiszárad, na az már sokkal nagyobb baj lenne!!!
Én ugyan nem Mihályinál szültem, de csak pozitívan tudnék róla beszélni! Én is őt ajánlanám. Maximálisan emberséges és korrekt, nagyon segítőkész.
Egyébként én Pálffy dokinál szültem. Nekem egy jó sebész kellett a 3.császáromhoz. Ő is kiváló szakember, de nagyon hangulatember. Ha nincs jó kedve, akkor mielőbb érdemes elmenekülni a közeléből...
Akkor is adnak neki tápszert, ha szükséges. Ha elzárkózol a cukros víz vagy tápszer adásától, akkor ki se engednek a babával...
A szobatársamnak nem indult be a tejelválasztás, tápszert pedig nem akart adni a picinek. Óriási botrány volt belőle! A határozott kérése ellenére megetették a gyerkőcöt amikor vizitre és fürdetni bevitte a babát. Úgy bántak az anyukával, mintha legalábbis tömeggyilkos lenne. Akkor engedték csak haza, amikor elkezdte tápszerezni a fiát.
Szerintem jobb a túlélésre játszani, 3 nap nem a világ. Minél előbb mehetsz haza, annál előbb teheted azt, amit jónak látsz. Egyébként a csecsemősök alapjáraton nem normálisak. (tisztelet a kivételnek, de én olyannal nem találkoztam)
Sziasztok!
Én is a Margit Kórházban szülnék. Melyik orvost ajánlanátok nekem leginkább? Előre is nagyon köszönöm a válaszokat!!
Gratulálok Regina születéséhez!!!
Pici lányom is ennyivel született, csak -1 cm!!!
Sziasztok :)
A dömpingbe még mi is beleestünk, június 12.-én 22:25-kor 3400 grammal és 52 centivel megszületett Regina. :))) Még aznap is jó sokan szültünk én pl. a szülészet őrzőjében aludtam :) A dokim (Mihályi) olyan jó volt, mint ahogy vártam és szerencsémre a legtutibb szülésznőhöz kerültem, akit csak kívánhattam volna (Wéber Zsófi). :)
Mivel még tök friss az élmény, ha van kérdésetek (mit kell vinni stb.), akkor szívesen válaszolok. Ami tuti, h apának a szüléshez tényleg csak egy papucs kell, de ha nincs az sem baj, kap a cipőjére egy ilyen zöld takarót. Amit mindenképp vigyetek az pelus, popsitörlő, popsikrém és 2 db cumisüveg. Ha csak egy cumisüveg van az még nem gáz, de a többi mindenképp kell, pl. egyik csajnak nem engedték kivinni a csecsemősök a babát az újszülött részről, amíg nem tette be a kosárba ezeket...
Köszi Mindenkinek!:)
Szilvi 3350 grammal született és 53cm. Tündéri, nyugodt baba. Este 11-kor eszik és hajnalban 4-kor.
Én is meglepődtem, hogy ilyen korán kidobtak minket! Az volt az oka, hogy vasárnap reggel a front miatt 10 szülés indult, kellett a hely az újaknak. Mindenkit haza engedtek.
Jujj, gratula :))
Nem mondod, hogy császárral is ilyen hamar kidobnak.. :OOO
A kaján meg már meg sem lepődöm.. nem szálloda ez, úgy vannak vele :DD
Gratulálok Nektek! :) és mekkora a bébibogyó!??? :D
köszi az infót, akkor nem megyek újat kérni! :)
jó lesz az eredeti is! :))
Sziasztok! Hazajöttünk a kórházból. :)
Elfogadják az eredeti házassági anyakönyvi kivonatot, ha a III. kerületben házasodtak a szülők.
Engem csütörtökön császároztak, vasárnap haza is zavartak.
Mindenképp készüljetek kajával, mert az igen kevés.