Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Cikkek » Diéta & Fitness témák » Már a stressz is hízlal! cikk

Már a stressz is hízlal!


Ha mérges vagy stresszes vagy akkor az evéshez fordulsz? Sok nő szenved ebben a "bűnben". Először csak néhány falat csoki, majd több száz kalóriás evés a vigasz. Aztán eltűnik az önbizalom és az akaraterő? Ha már bűnöztél akkor most, csak most és utoljára ismét rászánod magad egy kis csokira.
Már a stressz is hízlal!

Ha mérges vagy stresszes vagy akkor az evéshez fordulsz? Sok nő szenved ebben a "bűnben". Először csak néhány falat csoki, majd több száz kalóriás evés a vigasz. Aztán eltűnik az önbizalom és az akaraterő? Ha már bűnöztél akkor most, csak most és utoljára ismét rászánod magad egy kis csokira.


Minden összefügg azzal amit eszel. "Az vagy amit megeszel." Mivel ez összefügg a stresszel, ezért kell fokozottan ügyelni rá! Nehéz rászokni az egészséges életbódra, mert már gyermekkorunkba csokit hozott a Mikulás, a Nyuszi, a Jázuska és egyikük sem említette, hogy ez hízlal vagy egészségtelen.Egy másik hibánk, hogy a különleges alkalmakkor, ünnepekkor is ezzel ajándékozzuk meg szeretteinket.

Jutalomnak is tekinthetjük a finom falatokat, egy-egy elismerő falat és tovább is léptünk. Akkor is fordulhatunk ehez, ha rossz dolog történik. Tehát számtalan esetben, sőt majdnem minden esetben a finom falatokhoz fordulunk. Ügyeljünk az érzelmeinkre! Ha tisztában vagyunk velük, mérlegelni tudjuk mennyire van szükségünk a pótcselekvésre. Így tudjuk befolyásolni. Minden nap állj a sarkadra és gondold végig mihez érdemes inkább fordulnod! Például egy barát vagy egy hatalmas tábla csokoládé? Tedd fel magadnak a kérdést: Milyen hangulatom van? Rossz kedvű, ideges stresszes?

Nem dől össze a világ, ha a diétádban egy napot nem tökéletesen tartassz be! Holnap újrakezdheted vagy folytathatod úgy ahogy le van írva. És miután bűnöztél jön a kegyetlen bűntudat, ami nem hagy békén és csak gyötör és gyötör! Ezzel csak rosszabb lesz és egyre kisebb lesz az önbizalmad.

Megkönnyíted a helyzeted, ha előre átgondolod, mikor, mit és mennyit fogsz enni. Ha ehez ragaszkodni fogsz, megkönnyíted a dolgod. Sokan csak valamilyen hiányt töltenek be az életükben az evéssel. Jegyezd fel az étkezési szokásaid! Tudom ez nehéz, legalábbis nekem nem nagyon ment, aztán valahogy mégiscsak megszoktam. Utána könnyebb lesz átlátni a hibákat. Ha nem vagy éhes és mégis eszel, akkor töltessz be valamilyen űrt, vagy csak vigaszként eszel. Meg kell tanulnod, hogy csak akkor egyél, ha tényleg éhes vagy! Naponta 4-6 étkezést tervezz. Sokszor, de keveset!


Ha mindig csak kisadagokat eszel, sosem fogod teleenni magad. Ráadásul az szörnyű érzés, de nem lesz többet ilyen problémád. Ráadásul sokkal egészségesebb is! A "csak egy falatot gyorsan bekapok" evésekkel hagyj fel. Ilyenkor csak hobbiból eszel. Ha ilyenkor nincs éhség érzeted, akkor nem vagy éhes, valamilyen problémád van.


A nem vagyok éhes evés megelőzhető. Ha van egy barát akire ilyenkor támaszkodhatsz, sokat jelent. Nekem az egyik barátnőm nonstop szolgálatban van, csak miattam. Néhány jó barát és testmozgás segít lekűzdeni a stresszt és a depressziót.


Néhány tipp pluszban, még a barátokon kívül:


Mielőtt ennél gondold át, milyen hangulatban vagy!


Válassz valami hobbit, ami kitölti az űrt, így nem marad hely a hobbievésnek.


Mindig pontosan tervezd meg a napi étkezéseid!


Sétálj sokat!


Figyelj a barátaidra és törekedj a mély kapcsolatokra!


Ha rossz hangulatban vagy vigyázz, hogy mennyit eszel.


Igyál meg 1,5-2 litert naponta! A víz segít eldönteni éhes vagy-e.


Szerezz be néhány gyümölcsöt vagy kalóriaszegény nassolnivalót.


Velem is előfordult már, hogy nem tudtam betartani az egészséges táplálkozás szabályait, de ez nem ok arra, hogy csökkenjen az önbecsülésed. Holnap majd megmutathatod!
Írta: 98b468bba8, 2007. július 30. 18:03
Fórumozz a témáról: Már a stressz is hízlal! fórum (eddig 10 hozzászólás)

Ha ez a cikk tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook