Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mandulás kuglóf recept

Mandulás kuglóf recept

Elkészítési idő 20 perc

Kalória 396 kcal

A Mandulás kuglóf hozzávalói:
15 dkg (kávés) csokoládé
a formához vaj és 2 evőkanál darált mandula
10 dkg vaj
7,5 dkg porcukor
2 evőkanál rum
4 tojás
10 dkg darált mandula
1 evőkanál liszt
1/2 csomag sütőpor


A Mandulás kuglóf elkészítési módja:
A csokoládét lereszeljük.A kuglófformát kivajazzuk, beszórjuk mandulával, és hidegre tesszük. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.A vajat a porcukor felével, a rummal habosra keverjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és beleszitáljuk a maradék porcukrot. A vajas masszához keverjük a tojássárgákat, a mandulát, a lisztet, a csokoládéreszeléket, és végül a tojáshabot is beleforgatjuk. A masszát a formába töltjük, és sütőben kb. 20 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni. A kuglófot tálra borítjuk és tejszínhabbal,vagy vanilia fagylalttal tálaljuk.

Ha nem kapunk kávés csokoládét,akkor a csokoládé mellé tegyünk egy kis kanál neskávét,vagy fahéjat.Tovább ízesíthetjük egy kis vaniliával.
Mandula helyett használhatunk diót,étcsokoládé helyett kipróbálhatjuk tej-,vagy fehércsokoládéval.Ha fehércsokival készítjük,kínálhatjuk karamel fagyival.Rum helyett,tehetünk bele valami finom krémlikőrt (pl.tojáslikőrt).Nem nagy adag,de tömény sütemény.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mandulás kuglóf elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook