Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Rebarbarás pite recept

Rebarbarás pite recept

A Rebarbarás pite hozzávalói:
Hozzávalók kb. 16 szelethez:
• 65 dkg rebarbara
• 2 csapott evőkanál cukor
• 2 evőkanál darált mandula vagy dió
• 1 csipet őrölt fahéj
• 8 dkg vaj/ margarin+1 evőkanál a formához
• 8 dkg porcukor+a szóráshoz
• 2 tojás
• 1 teáskanál reszelt citromhéj
• 20 dkg liszt
• 2 lesimított teáskanál sütőpor


A Rebarbarás pite elkészítési módja:
A rebarbarát meghámozzuk, megmossuk, 4–5 cm-es darabokra vágjuk. Cukorral, fahéjjal, darált mandulával összekeverjük. A tepsit kivajazzuk. A sütőt 180ºC-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a porcukrot, apránként a felvert tojásokat, csipet sót és a citromhéjat. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és összedolgozzuk a vajas masszával. Ha túl kemény a tészta, 1–3 kanál tejjel lágyítjuk. Kibéleljük a tepsit úgy, hogy a tészta széle kimagasodjék. Bekenjük 1 evőkanál olvasztott vajjal, és rászórjuk a rebarbarás keveréket. Mérsékelt tűzön kb. 40 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, nem túl vékony szeletekre vágjuk, tetejét porcukorral behintjük


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A rebarbarás pite elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook