Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Mandulás-epres palacsinta recept

Mandulás-epres palacsinta recept

A Mandulás-epres palacsinta hozzávalói:
Hozzávalók 4 személyre:
# 15 dkg liszt
# 4 tojás
# 2,5 dl tej
# 4 evőkanál cukor
# 50 dkg eper
# 3 evőkanál mandulalikőr
# 5 dkg mandulaforgács
# 4 evőkanál jégcukor
# vaj a sütéshez


A Mandulás-epres palacsinta elkészítési módja:
Előkészítés: A lisztet összekeverjük a tojással, egy csipet sóval, a tejjel, a cukorral, és kb. 15 percig pihentetjük. Az epret megmossuk, megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk. A mandulaforgácsot zsiradék nélkül megpirítjuk. Elkészítés: Kivajazunk egy serpenyőt, és egymás után vékony palacsintákat sütünk a masszából. A palacsinta egyik felére halmozzuk, az epret, megszórjuk mandulaforgáccsal és jégcukorral. Összehajtjuk, és azonnal tálaljuk. Tejszínhabot is kínálhatunk hozzá.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A mandulás-epres palacsinta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook