Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Különleges almás pite recept

Különleges almás pite recept

A Különleges almás pite hozzávalói:
Hozzávalók:
# A tésztához:
# 30 dkg liszt
# 1 evőkanál cukor
# 1 csipet só
# 17,5 dkg puha vaj
# 6 evőkanál (jeges) víz
# A töltelékhez:
# 1 kg alma
# 11,5 dkg cukor
# 5 dkg barna cukor
# 2 evőkanál liszt
# 2 evőkanál sárgabaracklekvár
# 1 citrom leve és héja
# 1 mokkáskanál szerecsendió
# 3 g friss reszelt gyömbér
# 1 csipet fahéj
# A tetejére:
# porcukor


A Különleges almás pite elkészítési módja:
Elkészítés: A tésztához összekeverem a cukrot, a lisztet, a sót, a puha vajat. Ezután annyi jeges vizet teszek hozzá, hogy összeálljon a tészta. Hűtőbe teszem kb. fél órára. Az almákat meghámozom, kimagozom és vékony szeletekre vágom. Meglocsolom a citrom levével. A cukrokat, a szerecsendiót, a gyömbért, a fahéjat és a lisztet összekeverem egy tálban, hozzáadom az almát. Kivajazok egy 24 cm átmérőjű gyümölcstorta-formát. A tésztát elfelezem. Egyik felét kinyújtom, a formába teszem (a szélét is kibélelem tésztával). Megkenem a sárgabaracklekvárral. Ezután hozzáadom az almákat úgy, hogy középen több legyen. Ezután a maradék tésztát is kinyújtom, és 1,5 cm széles sávokat vágok. Ezeket rácsosan ráteszem az almatöltelékre. A végét hozzányomkodom a szélen lévő tésztához. 200 fokon 10 percig, majd 180 fokon 60-75 percig sütöm, amíg a tésztarács szép barna lesz. Mielőtt készre sülne, megkenem a rácsokat vízzel elkevert baracklekvárral, visszatolom a sütőbe, és készre sütöm. A tetejét porcukorral megszórva tálalom.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A különleges almás pite elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook