Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Joghurtos-mascarponés-tejszínes-gyümölcsös pohárkrém recept

Joghurtos-mascarponés-tejszínes-gyümölcsös pohárkrém recept

A Joghurtos-mascarponés-tejszínes-gyümölcsös pohárkrém hozzávalói:
4-5 főre:
25 dkg mascarpone
2 dl tejszín
5 dl natúr joghurt
2 citrom
friss vagy fagyasztott gyümölcsök (málna, eper, szeder, áfonya, bármi jó)
cukor vagy édesítő


A Joghurtos-mascarponés-tejszínes-gyümölcsös pohárkrém elkészítési módja:
A tejszín verjük fel tejszínhabnak egy kis cukorral. A mascarponét keverjük ki a joghurttal, és reszeljük bele mindkét citrom héját, illetve nyomjuk bele fél citrom levét. Ezt ízlés szerint cukrozzuk, de ha épp vigyázunk a vonalainkra, akkor használjunk inkább nyírfacukrot/édesítőt, azzal is tökéletes lesz! Majd keverjük bele óvatosan a felvert tejszínhabunkat a masszába. Ha épp téli szezonban vagyunk, és nem kapunk friss gyümölcsöket, csak fagyasztottat, az sem gond – de akkor különösen ajánlom, hogy a gyümölcsök egy részét főzzük fel egy kevés cukorral (vagy édesítővel) és egy kis vízzel, majd főzzük, amíg nem sűrűsödik be, de még maradjon kicsit darabos a gyümölcs… és ezt is használjuk fel, mert ettől lesz olyan nagyon finom az édességünk. Most pedig vegyünk elő egy szép poharat/kelyhet, és kezdjük el rétegezni a finomságokat: az aljára 1-2 kanál krém, majd erre a felfőzött gyümölcsből pár kanál, majd pár szem friss gyümölcs – és ezután jöhet elölről az egész. Ezt így folytassuk, amíg be nem telik a poharunk, a tetejére gyümölcsöt szórjuk. Az egészet egy kis mentalevéllel díszíthetjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A joghurtos-mascarponés-tejszínes-gyümölcsös pohárkrém elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook