Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mandula "leves" desszert recept

Mandula "leves" desszert recept


Elkészítési idő 20 perc

A Mandula "leves" desszert hozzávalói:
1 liter tej (mandulatej)
12 dkg blansírozott darált mandula
4 ek barnacukor (stevia)
8 db mandulás keksz
Tetejére: őrölt zöld kardamom, szerecsendió vagy fahéj
Felnőtteknek: Amaretto likőr


A Mandula "leves" desszert elkészítési módja:
A tejet felforraljuk állandó keverés mellett hozzáadjuk a mandulát, cukrot és 4 db kekszet. Addig keverjük, míg minden eleme feloldódik és simára lehet keverni. Kislángon kb 10 percig főzzük, időnként kevergetve. A végén ízlés szerint fűszerezzük, csészében vagy kis tálkában tálaljuk 1-1 keksszel és ízlés szerint likőrrel, vagy tejszínhabbal és pirított mandulaszeletekkel. Hidegen és melegen is fogyasztható.

Karácsonyra, húsvétra is finom a hagyományos csemegék mellé.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mandula "leves" desszert elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook