Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Bögrés vajas kelt sütemény recept

Bögrés vajas kelt sütemény recept


Elkészítési idő 45 perc

A Bögrés vajas kelt sütemény hozzávalói:
3 bögre liszt
1 bögre cukor
1 csg vaníliás cukor
1 csg szárított élesztő
1 tojás
1 bögre langyos tej
5 dkg olvasztott vaj

Tetejére:
10 dkg vaj
1 bögre cukor
1-2 bögre leveles mandula
fél bögre tejszín

2 dl-es bögrével mérünk


A Bögrés vajas kelt sütemény elkészítési módja:
Az átszitált lisztet elkeverjük az élesztővel. Hozzáadjuk a cukrokat, a tojást, tejet és az olvasztott vajat, majd gyorsan összegyúrjuk. Lefedve meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük. Átgyúrjuk a tésztát, lisztezett felületen kinyújtjuk, a kivajazott tepsibe emeljük. A sütőt 200 fokon vagy légkeverésen 180 fokon előmelegítjük. Kanállal kis mélyedéseket nyomunk a tésztába és a vajat kis kockákban a mélyedésekbe tesszük, majd egyenletesen rászórjuk a cukrot és a mandulalapokat. A tésztát még legalább 15 percig kelesztjük, majd 15-20 percig sütjük. A sütési idő lejárta előtt kanállal rálocsoljuk a tejszínt.

Pihentetéssel együtt kb. 90 perc.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A bögrés vajas kelt sütemény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook