Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Szilvafelfújt recept

A Szilvafelfújt hozzávalói:
- 75 dkg kimagozott szilva,
- 25 dkg barnacukor,
- 1,5 dl sovány tej,
- 25 dkg kétszersült,
- 3 tojás,
- 1 evőkanál étkezési keményítő,
- 1 evőkanál zsemlemorzsa,
- 3 evőkanál mandulaforgács,
- fahéj,
- napraforgóolaj


A Szilvafelfújt elkészítési módja:
Egy tűzálló tálat kikenünk olajjal, és belerakunk egy réteg kétszersültet. Erre helyezünk egy réteg szilvát, megszórjuk kevés cukorral és fahéjjal. Tovább folytatjuk a rétegezést, kétszersülttel fejezzük be. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgájákat a maradék cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejet és az étkezési keményítőt. Végül óvatosan belekeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét. A tojásmasszát ráöntjük a felfújtra, megszórjuk zsemlemorzsával és mandulaforgáccsal. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten 40 percig sütjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A szilvafelfújt elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook