Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Posztobányi puding recept

Posztobányi puding recept


Elkészítési idő 55 perc

A Posztobányi puding hozzávalói:
3 tojás
15 dkg cukor
1 l tej
1 rúd vanília
3 dkg zselatin
2 cl triple sec
2 cl rum
3 dl habtejszín
9 dkg kandírozott gyümölcs
9 dkg étcsokoládé (70-75 %-os)
5 dkg mazsola
5 dkg füge
8 dkg datolya
15 dkg babapiskóta


A Posztobányi puding elkészítési módja:
A tejből, tojásból, cukorból, vaníliából és zselatinból állandó keverés mellett meleg krémet főzünk. Én ebbe főzöm bele az alkoholt is, nem tudom így autentikus-e... Lehülés után, mielőtt még megdermed lazán beleforgatjuk a felvert tejszínhabot. A piskótát és a gyümölcsöket mazsolányi kockára vágjuk és a leforrázott mazsolával együtt a krémhez keverjük.
Ezután hideg vízzel kiöblített formákba töltjük és a hűtőben dermesztjük. Tálaláskor a formákból kiborítva puncsmártással tálaljuk.



Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , dec. 15. 12:08
A posztobányi puding elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook