Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Gyümölcssaláta mandulás joghurtszósszal recept

Gyümölcssaláta mandulás joghurtszósszal recept

A Gyümölcssaláta mandulás joghurtszósszal hozzávalói:
Hozzávalók (4 személyre):

3 db érett körte
10 dkg szeder
2 db érett őszibarack
2 evőkanál mandulapehely
1 evőkanál citromlé
6 evőkanál frissen facsart narancslé
1 késhegynyi őrölt szerecsendió-virág
1 evőkanál méz
1 vaníliarúd
2 dl joghurt
5 dkg kis kemény amaretti (mandulás habcsók)


A Gyümölcssaláta mandulás joghurtszósszal elkészítési módja:
Serpenyőben, zsiradék nélkül pirítsuk meg a mandulapelyhet, majd hagyjuk hűlni. A barackot és körtét mossuk, magozzuk, szeleteljük vékony cikkelyekre, és csöpögtessünk rá citromlevet, hogy ne barnuljon meg. A narancslevet, porcukrot és őrölt szerecsendió-virágot keverjük össze, és öntsük a gyümölcsökre. A mandulás habcsókokat zacskóba téve törjük apróra sodrófával. A morzsolt amarettit keverjük a joghurthoz, majd a szószhoz adjuk hozzá a mézet és egy kevés valódi vaníliát. Keverjük össze az öntetet, majd öntsük le vele a gyümölcssalátát, szórjuk rá a mandulapelyhet, és díszítsük szederrel.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A gyümölcssaláta mandulás joghurtszósszal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook