(Majdnem) ketogén receptek (beszélgetés)
Fehér tökből, cukkiniből: hosszú, vékony csíkokra vágva, üres teflonban átforgatva vagy mikróban átmelegítve = főtt makaróni. A melegítéstől kiengedi a víztartalmát és felpuhul. Akármilyen feltéttel (túró, sajt, bármi) = főtt tészta vacsorára.
Ha sütőtökből ugyanez, akkor édes feltét, dió, lekvár, hasonló mehet rá.
Shanalyl receptje ,sós rágcsa ,de nagyon finom ,,én ezt használom pizza alapnak:))
20 dkg őrölt szezám
10dkg reszelt sajt
2 tojás
4 ek. tejföl
lehet kis rudakban is sütni(180) Ha híg lenne mehet bele kis lenmag liszt.
Ezt a karfiolosat még nem mertem:))
Holnap ezt a pizzaalapot akarom kipróbálni:
25 dkg nyers karfiol
125 g light mozzarella
2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
só, bors, oregánó
A karfiolt felaprítjuk, összedolgozzuk a tojásokkal és a mozzarellával, majd sütőben 190 fokon pirulásig sütjük. ( amíg a széle elkezd pirulni)
Rápakoljuk a feltéteket, és tovább sütjük.
Hétvégére ez lesz:)
Tepsibe /jénaiba: alul bacon,rá a csirkemell,vajban pirított vegyeszöldség ,,megint csirke,bacon és sajt,mehet sütni.
Semmi különös csak 1 rakott csirke ,de hidegen ,melegen ,savanyúval,salátával,..szendvicsbe szeletelve.Családnak körettel.
Igazából még sok mindennel lehet rétegezni,ki hogy szereti:))
Ja jól van, akkor valóban 2 adagos.:)
Majd hétvégén meglátjuk mit szól hozzá a férjem.
Örülök, hogy ízlett.
Mi ketten ettük meg, és bőven elég volt.
Szerintem jó lesz, homogénebb lesz a tészta.
Ugyanezt pizzaszerűségnek is szoktam csinálni.
Reggel a klasszikus felhőlángost csináltam meg, fokhagymával, tejföllel, sajttal. Aki nem ismerné, itt a recept:
10 dkg túró
3 tojás
1cs. sütőpor
A tojássárgákat a túróval és a sütőporral összedolgozzuk, a fehérjét habbá verjük, majd óvatosan a túrós masszához keverjük.
170 fokon, előmelegített sütőben kb. 10-15 percig sütjük.
Most nagyon meglepődtem. Rákerestem a kuszkusz CH tartalmára, és 72g.
Ez felejtős lesz sajnos.
Szuper 🙂
Az eritritet kihagyom, nem jött be. Sütikhez Süssina port használok általában.
Ami jó, ha van otthon, mert gyakran kellhet.
Pl. lisztek, zsiradékok, sütikhez krémalapok...
Ami eddig megvan:
utifűmaghéj, mandulaliszt, étcsoki, zsír (disznó, liba), sajt, tejföl, joghurt.
Segítséget kérnék.
Össze akarok rakni egy "kezdőcsomagot", hogy utána már csak pótolni kelljen. Azért akarom egyben megvenni, mert neten rendelem meg, és nem akarok egyenként szállítási díjat fizetni.
Mi legyen benne? Ötleteket várok.
Múlt héten éjszakás voltam, vasárnap reggel értem haza, nem volt kedvem nagyon főzőcskézni. Ez lett belőle:
Egy kelkáposztát cikkekre vágtam, egy szál házikolbászt felszeleteltem.
Zsíron megsütöttem a kolbászt, kiszedtem, majd ugyanazon a zsíron a káposztát sütöttem meg.
Hozzáadtam a kolbászt, tálalás előtt ütöttem rá tojást.
Leírom a csirkedlit(jó hülye neve van):D Nokedli helyett.
Főtt csirke/pulykamell apróra darálva
Tojás,só
Kis utifűmaghéj,vagy lenmagliszt.
Összekever és kifőz.
Mennyiséget nem írtam mert amikor ledaráljuk a húst lehet látni hogy mennyi tojással válik nokli szerű masszává.Utifű vagy lenmagliszt épp csak egy kicsi.
Mehet köretnek,pörik mellé,vagy túró/tejföl,lecsósan is finom.