Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Betyár zöldbableves recept

Betyár zöldbableves recept

A Betyár zöldbableves hozzávalói:
50 gr húsos füstölt szalonna
1 közepes hagyma
1/2 kg zöldbab (mirelit is lehet)
10 dkg főtt füstölt sonka v. sovány tarja
2 db zöldpaprika
1 nagyobb húsos paradicsom
10 dkg tarhonya
2 dl tejföl
1 mk. enyhéz csípős pirospaprika
1 cs. petrezselyemzöld
só, bors


A Betyár zöldbableves elkészítési módja:
A szalonnát apró kockákra vágjuk, zsírjára pirítjuk, a pörcöt kivesszük a zsírból, félretesszük. A zsírban üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, rádobjuk a zöldbabot, a felszeletelt paprikát, a meghámozott, kockára vágott paradicsomot, néhány percig együtt pirítjuk, elkeverjük a pirospaprikával, majd felöntjük kb. 1 l vízzel. Ha felforrt, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott sonkát, a tarhonyát, megsózzuk, és fedő alatt, éppen csak rotyogtatva, olykor megkeverve az egészet, puhára főzzük (kb. 25-30 perc).
Végül összeforraljuk a tejföllel, tetejét meghintjük a félretett szalonnapörccel és a finomra vágott petrezselyemmel.


Finom, laktató, majdhogynem egytálétel!

Én a szalonnapörcöt nem szoktam kivenni, és a sonkát is együtt pirítom vele. Dúsítom még kolbásszal is.
Olyankor szoktam készíteni, amikor minden hozzávalóból kevés van.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei

A receptet beküldte: , 2007. aug. 28. 11:08
A betyár zöldbableves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook