Mai menü, avagy nyújtsunk ötleteket a tanácstalanoknak... (beszélgetés)
Ma is csak hozatott ebédem lesz:
rántott sertéstarja petrezselymes krumplival és uborkasalátával.
Ma egyszerű paprikáskrumpli virslivel,kolbásszal, szalonnával.Hozzá saját gyors édes-savanyú saláta.
tegnap tökfőzelék,fokhagymás hús és meggyes pite volt.
Úgy csináltam, hogy tejben megfőztem, aztán egy nagy tálba: egy sor kukoricadara, egy sor túró, egy sor sült szalonnakocka...ismételve, míg az utolsó tetejére tejfelke.
Végre, végre a "gyerekek" is kétpofára ették, és csupa tejföl volt a bajszuk :) :) :)
Hozatott ebéd:
Natúr szelet párolt gombával, sült krumpli.
Tudod én azt hogy szeretem a legjobban?
Amikor megfőzöd, forró zsiradékba mártott kanállal kiszaggatod forró vajba és kicsit sütögeted, Amikor már mkét oldala picit pirult, kivenni, majd tányérra teszed, megszórod sajttal és tejföllel megcsorgatod. Nyyyyyami.
Lehet sajt helyett juhtúrót is tenni rá, pörkölttel isteni
Annyira szeretem a krémleveseket! Még a frankfurti levest is krémlevesnek főzöm :DD - kelkáposzta krémleves? :DDD
Nálunk ma tegnapi maradványok (gyümölcsleves, sajtos tészta), csak egy kis főtt kukorica lesz újdonságként a végére.
A brokkolit megfőzöm (teszek bele pár szem köménymagot, a puffadás ellen :) és fokhagymát), miután puha kiszedek pár egész rózsát, a többit pedig tejjel, tejszínnel összeturmixolom. Só, bors, szerecsendió ízlés szerint. Parmezán v vmilyen más reszelt sajt, ami szétolvad benne. Aztán felforralom, ha túl híg egy kis lisztet is szórok bele.
Visszateszem az egész brokkolikat. AMikor tálalom még reszelek bele sajtot, meg piritóskenyér kockákat teszek hozzá.
Mivel a kutyusom elkezdte a madaraknak leszórt kukoricát eszegetni, akkor jutott eszembe, hogy ma:
Puliszka lesz! :)
További ajánlott fórumok:
- Otthoncsinosító kreatív ötleteket kérek, vidám, meleg fészket szeretnék
- Második babát szeretnénk! Ötleteket várok, hogy lány legyen...
- Mit ebédeltél ma? Ötleteket gyűjtök a havi ebédtervemhez
- Le kellene fogynom 10 kg-t. Tudnátok ötleteket adni?
- Elvileg mindig a nő választ párkapcsolatban, de ebben az esetben én mit tudok tenni? Ötleteket várok.
- Menü keresztelőre - ötleteket várok