Mai menü, avagy nyújtsunk ötleteket a tanácstalanoknak... (beszélgetés)
A kérdésem, hogy miért pont ez a szó, még függőben van. illetve most én is megkérdeztem Mr. Lee-t, és már tudom, hogy románul a ciorbă szó levest jelent.
(Az etimológiát még mindig nem tudom, de hátha majd kiderül.)
Most minden rosszmájúság nélkül, gondoltam egy kicsit megviccellek:
Mert hogy én sem tudtam, mikor először olvastam, hogy mitől csorba a csorba. De dr. Goog Lee mindenre tudja a választ. :))
Köszönöm szépen a választ.
Valahogy azt hittem, a csorba azért csorba, mert valami nincs benne, ami más ételben benne lenne. És ezért csorba, hiányos.
Ó, de jó, hogy eszembe juttattad:
Miért csorba a csorba? Mindig csak látom, olvasom, de a magyarázatát nem tudom.
Nem használok kockát vagy port, de ha van itthon éppen valami kis tészta, esetleg teszek bele.
Nálunk "leveske" a neve, és megbecsült eledel, mert sok évnyi levesnélküliség (az egytál-gulyást és a bablevesemet nem számolom annak) nemrég a fiam egy férfi-influenza állapotban kért egy kis leveskét. Ilyet főztem, és ő attól gyógyult meg... :D
Én székelykáposzta-variációra gondolok, ahogy a férjem készítette anno.
Talán veszek zöldséget, pár szem krumplit, hogy ha van rá igény, össze lehessen ütni egy leveskét. Mostanában néha kér a fiam, nem első fogásnak, hanem önálló ételnek, egy sűrűbb krumplilevest.
Gulyás leves, rizskoch.
Tökfőzelék, pörkölt, csupa-csokis brownie.
Ahány ház, annyi szokás, megannyi szájíz és életszemlélet.
Mindenki csinálja úgy, ahogy a legjobb neki.
További ajánlott fórumok:
- Otthoncsinosító kreatív ötleteket kérek, vidám, meleg fészket szeretnék
- Második babát szeretnénk! Ötleteket várok, hogy lány legyen...
- Mit ebédeltél ma? Ötleteket gyűjtök a havi ebédtervemhez
- Le kellene fogynom 10 kg-t. Tudnátok ötleteket adni?
- Elvileg mindig a nő választ párkapcsolatban, de ebben az esetben én mit tudok tenni? Ötleteket várok.
- Menü keresztelőre - ötleteket várok