Mai ingatlanárak - családi ház (beszélgetés)
Én meg azt olvastam, hogy amíg a külföldi nagy bankok nem emelnek kamatot, addig a magyar jegybank sem igen teszi meg.
Hát akárhogy is lesz, valószínűleg a nép fog a legrosszabbul járni megint csak. :(
Nem én találtam ki, rádióműsorban hallottam. :(
Növelni akarják a GDP-t.
A népet pedig megint jól eladósítják. :((
Nem állítom, hogy így van, csak tippelem.
De könnyen lehet, hogy inkább neked lehet igazad /sajnos/. :/
inkább azt szeretnék, ha az emberek megint inkább a bankokba tennék a pénzeiket.
Ezt nagyon rosszul gondolod!
Azt akarják, hogy ne a bankba tegyék az emberek a pénzüket, hanem adósodjanak el jó sokan! :(
Lakáshitelekkel leginkább...
Mert akkor emelkedhetnek az árak, mert "dübörög" az építőipar.
"Remek". :/
Bár szerintem valami változás mindenképpen lesz, mert azt beszélik, hogy már legutóbb is kis híján kamatot emelt a jegybank.
Gondolom megunta a kormány, hogy sokan az elmúlt években igencsak meggazdagodtak a lakás eladásokkal, ill. kiadásokkal, és inkább azt szeretnék, ha az emberek megint inkább a bankokba tennék a pénzeiket.
De ez csak az én elméletem, bár lehet, hogy valóban így van...
Nekem tavaly november körül mondták páran, hogy idén tavasszal leesnek a lakásárak, és hogy adjam el még addig a lakásom, és amit kapok érte, ugyanennyiért majd tudok venni nagyobbat a nyáron.
De nem merek belevágni, mert mi van, ha mégsem esnek le az árak?!
És hát igaz, hogy még nincs tavasz, de még csak az előszelét sem látni-hallani az esetleges áresésnek...
Pedig az majdnem 3x-os ár, jól járnátok vele anygilag. :)
De persze ha már megszerettétek azt a lakást, akkor érthető, hogy nem akarjátok eladni.
Pfff... :/
De 1 év alatt hogy változhatott ennyit?!
Mondjuk persze a környék is számít ilyenkor.
Kb.
A nénikém múlt év márciusban vett egy 65 nm-es 1+2 félszobás lakást 13.5 millióért, most ugyan ez a lakás, azaz méretre elrendezésre, ugyanott 28 millió.
Belülről még elboldogulnánk, de szigetelést, tetőcserét nem tudjuk házilag kivitelezni.
De az agglomerációban is elképesztő árak vannak.
A mi generációnk keresztje szerintem egyértelműen a lakhatás megteremtése.
Ha ez sikerül is, a továbblépés, ami mondjuk 10 éve még tök természetes volt, hát ma már elég kérdéses.
Hát ez az.
Bár én nem kerteset vennék akkor, hanem egy 2 szobás panelt.
Igaz ahogy látom, azok is már inkább a 20 millióhoz vannak közelebb, nem a 15-höz. :/
Felújításon is gondolkozunk, de ahogy számolunk, nem jönnénk ki feltétlenül olcsóbban, és a mai szakemberhiány mellett elég kockázatosnak tűnik.
Van valaki, aki mostanában belevágott?
Nem semmi. :/
Hát én el is adnám annyiért, de csak a fele az enyém, és még laknak benne.
További ajánlott fórumok:
- Végrehajtó általi ingatlanárverésről tapasztalatok
- Eltartási szerződés kötés esetén, van-e az egyetlen örökösnek valami joga /köteles része/ a szülők ingatlanában?
- Van kedvetek tanácskozni az ingatlanadóról?
- Apukám ajándékba kapott ingatlanában anyukámnak van haszonélvezeti joga?
- Bp-en vagy 15 km-es körzetben hol van tiszta levegő-megfizethető ingatlanárakkal?
- Ismerős ingatlanába hogyan történik a lakcímbejelentés ?