Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Madártejet hogyan készítsem.... fórum

Madártejet hogyan készítsem.... (beszélgetős fórum)


2016. szept. 13. 18:17
pfejjj
17. N.Eszter (válaszként erre: 1. - Koppanya)
2011. júl. 24. 21:53
Kőkemény habbá kell verni, én teszek bele vaníliás cukrot, vízben főzöm ki egy-két perc/oldal.
2009. dec. 29. 11:23
kifacsart,megszáradt citromhéj aza tutti!
15. natina
2009. dec. 29. 11:19
Én megpróbáltam narancs héjat reszelni bele. Nagyon finom, és ha még van kedvetek egy kis reszelt csokit a tetejére
14. d0b7178f40 (válaszként erre: 13. - Bea0824)
2009. dec. 29. 10:53
én is vízben főzőm ki.Aztán beleteszem a tejbe.a vízben csak másodpercekig van a madárka.beleteszem megforítom kiveszem.kb5 mp.
2009. dec. 29. 10:46
Én pedig vízben főzöm meg és utána teszem rá a sárga részére, együtt hagyom kihűlni. Mindig szép nagyok a habok:)
2009. dec. 29. 10:45
H tejben?
2009. dec. 29. 10:43
Én nem tejben főzöm, hanem mikróban megforgatom a felvert fehérjét és szép lesz. Csak ki kell tapasztalni a megfelelő időt, mert ha sokáig forgatod, akkor összeesik.
10. kingi7
2009. dec. 29. 10:41

Én is külön tejbe főzöm...akkor nem esik össze, ha nem főzőm meg nagyon, csak épphogy-de megvan főzve-

én teszek vaniliát is a habba. :)

de sok dologtól függ az tény :) milyen keményre vered, mennyire friss a tojás...

9. 8a841d1669 (válaszként erre: 1. - Koppanya)
2009. dec. 29. 10:37

Ne törődj vele általában a madártej nem szépségversenyre készül, hanem az ízéért szeretjük.


Egyébként elképzelhető, hogy olyan tojást fogtál ki az eddigiekben, ahol a tyúknak -amelyik tojta- vérnyomás problémái voltak és ezért esik össze a felvert és kifőzött tojás fehérje:-))


Amúgy általában, miután kiveszem a tejből amiben kifőztem a tojás fehérjét nekem is össze szokott estni.

8. koppanya (válaszként erre: 5. - Katka88)
2009. dec. 29. 10:25
én is mindig külön tejben főzöm
7. koppanya (válaszként erre: 4. - 1c4f1f6e5a)
2009. dec. 29. 10:25
ühüm
6. koppanya (válaszként erre: 3. - Ba6e61ec64)
2009. dec. 29. 10:24
próbáltam fedő nélkül is
2009. dec. 29. 10:21

Szia!


Én a fehérjét külön tejben főzöm meg először, és mindenki tetszés szerinti mennyiséget szed majd magának. Nekem igy még nem esett össze soha...

2009. dec. 29. 10:20
Ronda és finom???
3. ba6e61ec64 (válaszként erre: 2. - Koppanya)
2009. dec. 29. 10:20
Talán nem kellene fedő?
2009. dec. 29. 10:18
ízre semmi gond vele, csak hát nem lesznek szépek:)
2009. dec. 29. 10:17

hogy a tetején lévő gombócok ne essenek össze 5 perc után. Már próbáltam fedővel főzni, fedő nélkül, egyik oldalát fedővel másik oldalát fedő nélkül.

Várom az ötleteket kinek mi jött be.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook