Macskások segítsetek! :) (beszélgetés)
Igen, ő az.❤️❤️
Kaparófát mindenképp veszek majd neki, köszi.
Fiú, ez látszik.😁
A képen látható cicáról van szó?
Amúgy, ha nem fog kijárni, kell neki un. kaparófa, ahol a körmeit élezheti. A lány cicákat is érdemes ivartalanítatni.
Köszi a választ.
Meglássuk mi lesz. Nem tartottam még sosem macskát (és más egyéb nagyobb négylábút) így ez most nagyon tanuló időszak lesz.
A macsek még nem túl nagy, én nem tudom megállapítani mennyi idős, de talán egy állatorvos majd megmondja. Az biztos hogy imád aludni 😁 meg az ölemben ücsörögni 😁
Egy szabadsághoz, kinti környezethez szokott cicát nagyon nehéz beszoktatni egy lakásba úgy hogy ne járjon ki!
Nem kell alomra szoktatni, általában csak meg kell mutatni neki és gyakran tisztítani a helyet.
A fiú cicát muszáj ivartalanítani, mert nem fogsz bírni vele, ha menni akar udvarolni. Ez egy nagyon erős késztetés! Valamint, ha elkezd jelölgetni a lakásban, eldobhatod amire ráfröccsentett! Soha el nem múlóan büdös!
Azért kell oltásokat kapnia, hogy véd a cica és a család egésszégét is! Bár, ha tényleg nem jár ki, talán nem olyan vészes.
És, hogy megrondál e valamit? Ez egyéni vérmérséklet kérdése. Met a macskának is van ilyene! De arra számítani kell, hogy unatkozni fog, nem fogja tudni kielégíteni a mozgásigényét, ezért mindenképpen lesznek gondok vele. Függöny, tapéta, bútor eshet áldozatul... :((
Van már neve? nagyon helyes kismacs. ( de ugye hasonlit az én Picikémre( profilkép)?
Mivel napközben egyedül van, egész nap előtte van a száraztáp. Ma is dolgoztam, mire hazaértem,elég jól megette - utána persze kapott csirkemellet is.
Nálunk a száraztáp mindig kint van. Ha kiürül a tál, feltöltöm.
Vizes tálja is legyen, és cseréld a vizét legalább naponta. Amiért te nem látod, azért ő iszik. Csak furák a cicák a vízivással. Az én első cicám nem ivott a táljából, de beugrott a kádba, és nyalogatta az alját, így beköltöztettem a vizes tálat a fürdőbe. Ott megfelelt neki.:)
Aztán volt egy maccsom, aki csak a frissen töltött vizet volt hajlandó meginni. Ha megszomjazott őkelme, leült a tál mellé és nyávogott.
Aranyos a cicád.:)
Jajj nagyon jól. Épp itt ül az ölemben ❤️❤️
Tegnap vettünk almot, alomtálat, meg 2 etető tálkat. Fekhelyet végül még nem veszek, ill a kaparó-izét még nézegetem.😊 Ja meg vettem száraz tápot is, ízlett neki. Abból mennyit kell neki adni? Mindennap?
Szia! A cicusnak alomtartó, lapát, alom. Nekünk a fedeles jobban bevállt mint a nyitott. Igen nekem az állatorvos azt mondta hogy a lakásban tartott cicusnak kell a száraz táp is. Kaparót én vettem és rend szerese használja is. Fekhely? Ez egy nagy kérdés. Oda fekszik ahol neki tetszik. Az enyém mindig máshova. Csináltattam neki egy nagyon szuper fekhelyet és nem fekszik bele. Már mindent belwtettem játékokat stb. De nem fekszik oda. Az én polómat is beleteritettem de igy sem. Nálunk hol fotel, hol szék. Ablakban nagyon szeretnek a cicák feküdni.
Vigyél be neki egy papirdobozt /nálunk sörös doboz/ abból kilát és szeretni fogja. Minden cica szeret dobozban feküdni.
szerintem más nem kell.Láttam a képét, látom, már teljesen beilleszkedett a családba. A viz miatt én is aggodtam, de megnyugtattak, ha száraz vagy konzervtápot kap, abban minden , többek közt a viz is benne van.
ugye jól érzi magát ? látszik rajta
Ha van itt még valaki, akkor kérdeznék 😁😁
Miket kell venni a cicának? Mi legyen otthon? Alomtartó, alom, valami kaparó-izé, cica fekhely?? Van még vmi ami fontos?
Száraztáp mindig kell neki? Olyat még nem kapott. Ja és érdekes, de vizet nem iszik 🤔🤔
Szerintem egy kiscicát nagyon könnyű beszoktatni. Ahol a gazdi van, ott jól érzi magát. Alomra szoktatni nagyon egyszerű: beleteszed egyszer, szaglál és utána már nem is végzi a dolgát máshol.
Bizony kell ivartalanítani, akár kislány, akár kisfiú. Nekünk volt fiú perzsánk, két éves volt mikor kaptuk /vettük/ Nem volt ivartalanítva és büdös volt. Most egy lánycicusunk van. Menhelyről hoztam kb. 4 hónapos volt. Azonnal orvoshoz vittem, megkapta a szurit és azóta minden évben kapja. Féreghajtózni is kell 3-4 havonta, akár benti, akár kinti cica.Rongálás?: ahány cica annyi féle. Az enyém még soha semmi kárt nem csinált. Pedig mikor elhoztuk kb. 2 hét múlva 2 napra el kellett utaznunk külföldre lakodalomba. Azt hittem a szívem szakad meg itt hagyni. Fel voltam készülve a lehető legrosszabbra, de semmit nem csinált. Hozzáteszem most már nem tudnám itt hagyni. Vigyed magaddal nyugodtan egy boldogság az egész családnak.
Nálunk a férjem a világért nem akarta, és most ő van érte oda a legjobban. Éjjel mászkál-e. Mikor hogy! Az enyém most hajnalig szépen elalszik valahol, aztán 4-5 óra körül megjelenik az én ágyamban, és nem velem, hanem rajtam alszik. De nem baj én igy szeretem. Nagyon-nagyon. Sok szerencsét a cicushoz, ne gondolkodj megéri! /megjegyzem én eddig kutyapárti voltam, és imádom a cicust is épp úgy mint a kutyákat/
Nincs ajtó zárva éjjel sem, így övé a terep.
Majd később versengtek, hogy kihez megy aludni.:))