Macitalp recept

Elkészítési idő 35 perc

A Macitalp hozzávalói:
15 dkg vaj
15 dkg porcukor
30 dkg darált dió vagy mandula
200 ml tejszín
14 dkg apróra vágott kandírozott narancs/citromhéj
5 dkg liszt
1 tábla bevonócsoki


A Macitalp elkészítési módja:
A cukrot, vajat és a tejszínt óvatosan összefőzzük. A masszát lehűtjük és belekeverjük a lisztet, diót, narancshéjat. Miután kihűl, kiskanállal sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól kis távolságra diónyi halmokat rakunk, melyeket egy vizes kanál hátuljával korongokká lapogatunk. Kb. 170-180 fokra előmelegített sütőben, addig sütjük, míg megszilárdul, széle világosbarnára sül. Amikor teljesen kihűltek, olvasztott csokival megkenjük az alsó lapját.

Karácsonyi édességnek is kipróbálhatjuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A macitalp elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook