Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Rizskoch Andi módra recept

Rizskoch Andi módra recept

Elkészítési idő 40 perc

A Rizskoch Andi módra hozzávalói:
35 dkg rizs
0.5 l víz
0.5 l tej
1 késhegynyi só
10 dkg vaj
12 dkg cukor
3 db tojás
0.5 citromból nyert citromhéj (reszelt)
1 ek zsemlemorzsa


A Rizskoch Andi módra elkészítési módja:
A rizst váltott vízben megmossuk, majd felöntjük fél l hideg vízzel, megsózzuk, és lefedve, néha megkeverve, addig főzzük, míg a vizet mind magába szívta.
Ekkor hozzáöntjük a hideg tejet, felforraljuk, és nagyon kis lángon, lefedve, néha megkeverve, készre főzzük a rizst.
Állni hagyjuk, hogy kicsit hűljön.
Azalatt az esetleg maradt folyadékot magába szívja.
A vajat és a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd belereszeljük a citromhéjat.
A tojásfehérjéket habbá verjük.
A vajas keveréket a rizshez forgatjuk, majd óvatosan a tojásfehérjehabot is hozzákeverjük.
Kivajazott és zsemlemorzsával megszórt tepsibe simítjuk, és közepes lángon addig sütjük, míg a teteje pirulni kezd.

sütési hőfok: 180°C



Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , okt. 2. 21:36
A rizskoch andi módra elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook