Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Lombikprogram 40 felett - nekünk is sikerülni fog! fórum

Lombikprogram 40 felett - nekünk is sikerülni fog! (beszélgetés)

16797. 7eb5772f5c (válaszként erre: 16796. - Ursula33)
2018. jún. 3. 18:59
😈 Mi történt?
16796. Ursula33
2018. jún. 3. 18:51
Na! Most akkor úgy döntöttem, hogy titkosítom a naplómat. Aki azért jár ide fel, hogy olvassa a naplómat és utána egy facebook csoportban kötözködjön velem az jobb ha felakasztja magát.
16795. Ursula33 (válaszként erre: 16788. - Zsanci79)
2018. jún. 3. 18:22
Hosszabbítható
16794. 1e454498dd (válaszként erre: 16791. - Tkatlin)
2018. jún. 3. 18:15

Úgy jutottam túl, hogy megvártam, amíg elmúlik. Közben kompenzáltam, belevettem magamat a munkába vagy a hobbimba, kerestem az okokat és a megoldási lehetőségeket, és ha találtam valamit, azonnal belekapaszkodtam, aszerint változtattam és nagy reményekkel vártam a következő lombikot. Egy idő után pedig csak csináltam, egyre nehezebben, egyre fásultabban, reményvesztetten. A végén pedig pszichológusnál kötöttem ki, mert már nem tudtam egyedül megbírkózni vele. Akkor ezt borzasztó kudarcnak éreztem, mert mindig azt hallgattam, milyen erős vagyok, ennek akartam megfelelni, azt gondoltam, elbuktam. De utólag nézve, ez volt az eddigi legbátrabb döntésem. Végül elfogadtam, hogy bár mindent megtettem, mégsem sikerül. A lelkiismeretem tiszta volt.

A párkapcsolatot akkor nem sínyli meg szerintem, ha mindkét fél nyitott a beszélgetésre. A férjem nagyon zárkózott, nem beszél a bajairól, nehéz bármit is kicsikarni belőle. Emészti magát, az én gondolataimra, érzéseimre pedig nem úgy reagál, ahogy szeretném, úgyhogy nálunk be is következett az eltávolodás. Talán attól is függ, hány beavatkozás kell, mennyi ideig tart ez az egész. Ha túl sokáig, akkor mindkét fél nagyon sérülhet, nem biztos, hogy tudnak egymásra figyelni.

16793. 7eb5772f5c (válaszként erre: 16792. - Bobo78)
2018. jún. 3. 18:05
Akkor már mindent értek! Én ahogy nem mentem dolgozni, már volt 2 csaj akik másnap azt ecsetelték, hogy megjátszás a rosszúllétem.....Mindig kiderül ki az aki csak a szart tudja keverni. Az egészbe az a röhej, hogy mindkettö olyan "anya" akinek nem hogy gyerek de még egy háziállat sem való. Na ilyenkor nézd azt ki mondja, ne azt, hogy mit! ;)
16792. bobo78 (válaszként erre: 16790. - 7eb5772f5c)
2018. jún. 3. 17:44

Nálam az a baj, hogy valamiért foglalkoznak velem. Három kolléganőm, akikben megbízom tudják.

Elegem van a szokásos kérdésekből, hogy mi van már, mikor lesz már gyerekünk stb. Én az évek alatt már többször voltam "terhes". Ha levágattam a hajam terhes voltam. Tavaly volt egy vastagbélgyulladásom, a közvetlen kolléganőm végigment a hivatalban, hogy én biztos terhes vagyok. Az ilyenekből, és az ehhez hasonlókból már baromira elegem van. Mikor nemrég volt a laparom, csak pár embert avattam be. A közvetlen kolléganőmnek csak annyit mondtam, hogy sokat fáj a hasam, és ezért lesz a műtét. Visszahallottam, hogy még az utcán is ezt ecsetelte.

Na, és ennek a kolléganőmnek tervezem elmondani...

16791. tkatlin
2018. jún. 3. 17:22

Csajok, engem is érdekelne, hogy ki hogy jut át egy egy mélyponton??? illetve hogyan lehet ismét stabilizálni a párkapcsolatot? Akár egy sikertelen próbálkozás akár, lombikok v. inszemek közötti időszakban.

Tudom, hogy mindenkinek más más az ami segít, de most úgy érzem én is kifogytam az ötletekből.... csak az érdektelen vegetálás megy

16790. 7eb5772f5c
2018. jún. 3. 17:10
Munkahelyi kérdés, hát nem tudom melyik a jobb, ha tudják vagy ha nem?! Én úgy döntöttem nyílt lapokkal játszom már az elejétől. Már akkor elmondtam a kollegináknak, mikor eldöntöttük, hogy megpróbálkozunk vele. Végig érdeklődőek voltak, hogyan is zajlik mindez. Végig izgulták velem a vizsgálatokat. Nem tudták velem együtt elképzelni sem, hogy mennyi mindennel jár egy ilyen program. Egy hét szuriás után én a táppénz mellett döntöttem. Sokat szédülök és így nem tudnám maximálisan ellátni a munkámat, és féltem attól is hogy valahol összeesem beütöm a fejem, vagy bármi tragédia ér ez miatt. Na ekkor döntöttem el, hogy a munkaadómnak is szólok. Ne a pletykákból tudja meg, hanem tőlem, hogy miért is vagyok táppénzen. A vizsgálatokra a konzultációkra mindig szabit kértem. Hála nagyon jól fogadta, és drukkol nekünk, és reméli hogy majd visszamegyek dolgozni, de majd csak akkor, ha már óvodás a babánk. Nekem jól esett, hogy támogattak a lányok a munkahelyemen, biztos voltak akik a hátam mögött esetleg kibeszéltek, vagy másként vélekedtek mint a szemembe, de ez nem izgat. Talán vissza is jutott ez már hamarabb a főnök fülébe, mint ahogy én bejelentettem, bár erről nem világosított fel.... Nem tudom jobb lett volna e titkolózni, ha senki nem tudja, hogy lombikozunk, ez nálam így alakult én így éreztem jónak. ;)
16789. 7eb5772f5c (válaszként erre: 16769. - Excaliburné)
2018. jún. 3. 16:56
Én mindhárom gyermekemnél éreztem, hogy milyen neműek lesznek. Az első babámnál az orvos azt mondta kisfiú, hát mondtam neki, hogy pedig én kislányt várok......következő ultrahangnál közölte, hogy tényleg nem fiú hanem kislány. :) Mostanában ikrekkel álmodtam. De teljesen mindegy mi lenne és az is hogy egy vagy kettő, csak egészséges legyen. Remélem sikerül a lombikunk és ha már a pocimba lesz, megsúgja, hogy Kiara vagy Kristóf. :)
16788. zsanci79 (válaszként erre: 16777. - Mazsola1978)
2018. jún. 3. 16:56

En ugy tudom, hogy egyszeri 6 honap, nem az osszes lombikra vagy inszemre amik kovetkeznek.

Nem fogalmaz egyertelmuen a jogszabaly sajnos.

16787. 22f2c72eb2 (válaszként erre: 16786. - Bobo78)
2018. jún. 3. 15:51
Én kénytelen voltam beavatni a főnököm, mivel nem mindig akkor kapunk szabit mikor kérjük, volt már rá példa hogy utolsó pillanatban berendeltek. De mivel szeret beszélgetni, tudtam hogy a kolleginák úgyis megtudnák, jobbnak láttam őket is rögtön beavatni. De nem egyszerű kérdés az fix.
16786. bobo78
2018. jún. 3. 15:29
Hű, én holnap tervezem elmondani a közvetlen kolléganőmnek, aki a világ legpletykásabb embere. Csak már belefáradtam a hazudozásba. És mivel utálok hazudni, emiatt elég sokat stresszelek. Megpróbálom valahogy meggyőzni, hogy tartsa a száját. A főnököm tud róla.
16785. 44a64b262f (válaszként erre: 16765. - Lapbarna)
2018. jún. 3. 14:43
Én is így gondoltam, mert akkor még én nem voltam itt veletek.
16784. Ursula33 (válaszként erre: 16780. - Tkatlin)
2018. jún. 3. 14:31
Húúú, de megrugdosnám a pletykás fejét... 😣😡😠
16783. Ursula33
2018. jún. 3. 14:29

Nekünk volt egy takarító cégünk, ahova egyszer kerestünk mellém asszisztenst. Inkább pasit akartunk, mert ugye a feladatai közé tartozott az is, hogy a nagykerben nekem segít, plusz a raktárban pakolás, csajoknak kihordani a területekre a tisztítószereket.

Jelentkezett egy csajszi, aki tök szimpatikus volt. A végén mondta, mivel nagyon korrekt csajnak nézek ki, elmondja, hogy ők lombikozni fognak egy fél év múlva. Mondtam neki, hogy akkor fél éves fix szerződést tudok ajánlani, mert vagy baba vagy 10 literes vegyszeres üvegek pakolászása. Mondtam neki, hogy nálunk az összes terhes azonnal betegállományba megy egyébként is, mert ezek a vegyszerek magzatkárosítóak lehetnek, szóval ez nem neki való munkahely.

Végül felvettem próbaidőre, de két hónap után ő mondta, hogy igazam volt. Imád velem dolgozni, de ezt tényleg nem meri tovább bevállalni. Átment egy ügyvédi irodához, amit a cégünk takarított.

16782. Macsek7777 (válaszként erre: 16778. - 22f2c72eb2)
2018. jún. 3. 14:21
Én miután légtelenítettem a szurit megmértem hány cm a folyadék oszlop és a feléig kinyomtam. Megjegyeztem melyik felirat melyik betűjéig kell nyomni és onnantól kezdve addig nyomtam ki, a maradékot pedig mindig beadtam. Nekem azt mondta az orvos ne a hasamban a tűvel próbáljam megsaccolni mennyi a fele :).
16781. 1e454498dd (válaszként erre: 16778. - 22f2c72eb2)
2018. jún. 3. 14:16
Izgalmas!😊 Drukkolok, hogy sok szép tüsződ legyen majd! Nem ismerem ezt az injekciót, de ha előretöltött fecskendőben van, akkor mérd le a hosszát, majd jelöld meg tollal a felét. Ha csavarni kell, akkor tekerd el a végéig, számold meg a kattanásokat, utána tekerd vissza az elejére és fele annyi kattanásig tekerd újra, majd szúrd be! Ha kutyulós, akkor nem tudom😁
16780. tkatlin
2018. jún. 3. 14:10

folyt.jövő.

illetve közvetlen kolléganő akinek a lételeme s pletyka is azt kérdezgeti az egésze cégnél hogy tudja e valaki hogy mi lombikra járunk.. 🤐😠😬

Bevallom itt elszakadt a cérnám és pénteken közöltem vele, hogy tudom ez a hobbija de sürgősen fejezze be az oknyomozást és hagyja békén a családomat, persze még neki állt feljebb és persze ezzel valahol be is ismertem a dolgot de elegem lett abból hogy képtelenek tisztelni az ember magánéletét !!

Volt aki a táppénz után nyíltan odajött és megkérdezte hogy, terhes vagyok-e, mert első kézből akarja tudni. Ez se kellemes főleg egy kudarc után, de becsülöm, a szemtől szembe dolgot...

16779. tkatlin (válaszként erre: 16773. - Sylvie11)
2018. jún. 3. 14:03

Szia. egy ház lakás felújítás vagy hirtelen jött probléma mindig jó kifogás - szakik mindig össze vissza es főleg váratlanul érnek csak rá 😉

Nekem sokáig jól jött és hihető kifogás volt néhány órára eltűnni vagy késni.

Sajnos 5 év után most már bálám is kibukott a dolog 😟

el kellett mondanom a főnökömnek. Bár diszkréciót ígért és megköszönte az őszinteségem, illetve azt mondta így ha bármikor is mondom hogy el kell mennem nem fog kérdezi semmit. Mindenesetre nagyon nem jó érzés számomra 😡😑 nagyon zavar, hogy tudja.

illetve közvetlen kolléganő akinek a lételeme s pletyka

16778. 22f2c72eb2
2018. jún. 3. 13:46
Sziasztok, elkezdődött a stimulációm, ma már be is adtam az első szurikat, pénteken pedig már ultrahang jön. A gonapeptylt hogy tudta normálisan elfelezni akinek volt?
16777. Mazsola1978 (válaszként erre: 16773. - Sylvie11)
2018. jún. 3. 13:37

Szia Sylvie!

Munkajogi védelem illet meg minden egyes inszemináció /lombik megkezdesetol számított 6 hónapig, még akkor is ha nem szólsz, mert ez védelem kozlestol függetlenül is megillet.

Ha netalán felmondananak, még akkor is kozolheted, hogy felmondási tilalom alatt állsz(ilyenkor max visszavonjak a felmondást) .

A tilalom nem vonatkozik a két eljárás közötti kihagyott időre.

Ha tilalom ellenére felmondananak (de ettől inkább tartanak a munkáltatók), bíróságon meg lehet támadni.

De megertem, hogy nem mondod el, nagyban függ a főnök emberségetol, diszkréciójatol. Szóval, még ekkor is védett vagy.

Az el nem mondás hátránya, hogy macerás lehet megoldani a távollétet.

16776. 1e454498dd
2018. jún. 3. 12:56
De ráérek ma!😁
16775. 1e454498dd (válaszként erre: 16773. - Sylvie11)
2018. jún. 3. 12:52
Ha rögtön lapátra tenne, rögtön a munkaügyi bíróságon találhatná magát. Sajnos viszont a lombik után kitehet, úgyhogy nem biztos, hogy megéri...
16774. 1e454498dd (válaszként erre: 16769. - Excaliburné)
2018. jún. 3. 12:50
Arra még ráértek. Mi most a szülőszobán egyeztettünk smsben😁
16773. Sylvie11 (válaszként erre: 16752. - 1e454498dd)
2018. jún. 3. 12:49
Az igazság az ha elmondom rögtön lapátra tennének sajna ilyen a maszek világ. De a hasmenés jó ötlet! Köszi Ági! 💕👍
16772. 1e454498dd (válaszként erre: 16766. - Mazsola1978)
2018. jún. 3. 12:47

Hmmm, életmód... Nekem akkor sikerült a lombik, amikor elegem lett mindenből, nem szedtem a gyógyszereket, nem tartottam a diétát, magasról tettem mindenre, amit addig fontosnak tartottam ahhoz, hogy baba legyen, nem mentem táppénzre, beültetés után nem kíméltem magam, hajoltam, cipeltem, emeltem, megcsináltam minden házimunkát, egyedül annyit tettem, hogy vörösbort ittam. (Egyébként utálom az alkoholt.) Azt mondogattam, hogy nekem még nem kell tudnom, hogy terhes vagyok, ezért vigyáznom sem kell. Ez pszichésen hatott, csak ezeknél a beültetéseknél volt beágyazódás, a többinél nem.

Minél több hormont kapsz, minél több sikertelen próbálkozáson vagy túl, annál labilisabb leszel. Én azt szoktam mondani, hogy nem vagyok ugyanaz az ember, aki a lombikok előtt voltam. Mindenki máshogy dolgozza fel, de én azt érzem, hogy túlságosan hajtottam a lombikokat, nem hagytam elég időt a feldolgozásra, ezért zuhantam össze. Meg kell élni a fájdalmat, a gyászt, nem csak mélyen eltemetni magadban, mert az egyszer úgyis robban. Vagy csendben felemészt.

A párkapcsolatokat is nagyon megterheli, nálunk is így volt, bár érdekes, a mélypont már a baba születése után jött el. Ebben nem tudok tanácsot adni😞

16771. 1e454498dd (válaszként erre: 16769. - Excaliburné)
2018. jún. 3. 12:46
Én biztos, nem nevetlek ki. Én is mindkét gyerekemnél azonnal tudtam, milyen nemű lesz. És nem azért, mert azt szerettem volna, ugyanis mi másodszorra is kislányt akartunk. De nem adnám Minimanómat 100 lányért sem😍
16770. Excaliburné (válaszként erre: 16766. - Mazsola1978)
2018. jún. 3. 12:29

A fodrászom azt mondta,ha nem éri a fejbőrödet,akkor lehet.

A természetes festékkel kifejezetten óvatosan!A henna például elég komolyan allergizál.

Nekem most balayagera van melírozva,úgyhogy én fogok menni.

16769. Excaliburné (válaszként erre: 16767. - 1e454498dd)
2018. jún. 3. 12:22

Nevetni fogtok,de én is kislánynak éreztem a beültetésnél a picit😁😁😁

Nóra vagy Zita😍😍

A férjemmel még nem egyeztettünk névben😂😂😂

16768. 1e454498dd (válaszként erre: 16755. - Macs777)
2018. jún. 3. 12:12
Én azért nem akartam sokáig még egy babát, mert annyira megviselt az első terhesség. No meg, mert nagyon erősen azt éreztem, hogy baj lesz... Baj tényleg lett, viszont semmi olyan tünetem nem volt, mint az elsőnél, a két terhesség nem is hasonlított egymásra, ahogy a szülés sem. Ne aggódj, nem kell érezned semmit!😊

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook