Lombik vagy inszemináció a Forgács intézetben (beszélgetés)
Gondoltam, hogy te is 29 vagy. :) A 86 sokat segített. :D
Igen, ezeket a táplálék allergiákat én is néztem. Ilyen még nem volt. Inzulin, pajzsmirigy oké. A lisztérzékenységet olvastam. Bár nem illik rám abszolút, de ki tudja. Meg is néztem, hogy hol csinálják. Meg láttam komplett paneleket is, jó sok pénzért. Ezeket nektek kértek lombikhoz? Oda milyen vizsgálatok kellenek? Lehet azokat is megcsináltatnám. Ki tudja...
Csajok, volt valakinek ilyen vizsgálata? Ez az ételallergiás dolog?
A lapart is az endometriózis miatt kérdeztem. Sok helyen olvastam. Abból sem illik rám semmi, de már nem tudom, hol keressem a hibát.
A nőgyógyászom már szerintem lemondott rólam. Ő a lapar gondolatával is elhajtott. Hsg-t csinált, de ugye mindkét petevezető átjárható, így ennyi is volt.
Hááááát, őszintén szólva, kétes érzéseim vannak. És még bele se vágtunk.. Már az is megfordult a fejemben, hogy ilyen AMH értékkel petesejt donor után kell nézzek. Kár hogy a közvetlen környezetemben (családomban) nincs egy olyan nő sem, aki szóba jöhet. Lehet hülyének néztek, de inkább legyen vésztervem, mint ne legyen. :)
Meg egy picit zavar az is, hogy szinte alig néztek most valamit nálam. Meg vagyok áldva azzal, hogy mindent, de MINDENT nézzünk meg, mielőtt nekivágunk. Mert pikkpakk odalesz az a pénz, és utána jöhet a következő, plusz a vizsgálatok, amik eddig nem voltak. De tudjátok hogy hipochonder vagyok :DDD
Sziasztok!
Nem ilyen hírekre számítottam, Angyajka. :(
A férjednek igaza van!
De én is azt tenném, amit Petyó is tanácsolt! Én is felhívnám! Veszíteni valód nincs! Ha hívod, akkor mielőbb, mert délután a Múzeum utcában rendel, nem biztos, hogy akkor fel tudja venni a telt.
szerintem ők sem tudják, szeszélyes a szervezet, nézd meg, van, aki x lombik után spontán teherbe esik, van, akinek 10 évig nem sikerül és nem tudják mi az oka. Most beszéljük egy csoportban a csajokkal, hogy van, akinek szűk a méhszája és azért nem jutnak fel a katonák, csak a lombik jöhet szóba + altatás alatt méhszáj tágítás, így ha nem sikerül a lombik utána spontán is terhes lehet. Sajna nem lehet pontosan tudni semmit :(
én is szeretném tudni miért nem jön össze, ha ciklusonként ovu környékén 2-3-szor együtt vagyunk, másnak pedig egy kis előváladékból gyereke lesz :( jó lenne megérteni...
én nem is akarok bízni bennük, csak sikerüljön. Ennyi.
Teljesen jogos a férjed részéről is a kiborulás. Én lehet üldöztem volna, de totál megértem, hülye helyzetek ezek nagyon :(( Mert az ember tényleg nem akarja őket "zavarni", de ha meg nem a számításaink szerint történnek a dolgok, minden összezavarodik odabenn, és az nem jó.
Mi akkor egy idősek vagyunk! :)
Czeizeltől olvastam valamelyik nap egy irományt, hogy szerinte minden esetben meg kellene találni a probléma okát, és kezelni azt. Legyen az inzulin, pajzsmirigy, táplálék allergia, vagy tudomisén, valami.. Mindent néztek neked már?
Én sem hiszem, hogy azok a tüszők még jók, és ezt a Duphaston sztori is kétséges.
Tudom, hogy bízni kellene az orvosokban, de nem tudok. Az "idén még baba lesz" szöveggel tele van a padlás. Nem biztatást kérek, hanem válaszokat, megoldást. Ezekkel a válaszokkal meg nem a bizalmamat erősítették.
Erre gondoltam én is. A férj viszont, teljesen jogosan ezen is kiakadt, hogy ő hív oda, akkor legalább szóljon, hogy x.y -t hozzá küldjék vagy szóljanak neki, ha itt van, mert várja. Most fussak utána, komolyan?
Lombikot egyelőre semmiképp. Ha lenne valami probléma, ami indokolná, akkor oké. De így, főleg, hogy 29 vagyok... Ezt sem tudom elhinni, hogy nincs semmi gond. Szerintem csak még nem találtuk meg. :(
:( bakker :(
nem hiszem, hogy egy megrepedt tüsző 2-3 nap múlva még megtermékenyíthető :(
nem buta kérdések, pont, hogy túl okosak. Mi ne akarjunk megérteni semmit, csak fogadjuk el, amit mondanak :(
és miért ne csináltathatnátok akár 10 inszemet, ha kifizetitek? Megtiltja? :((((
Hidd el értik ők, csak sajnos sokminden lutri és nekik nincs válaszuk rá.
Nem tudom mi lenne jó. Nem csodálom, hogy feldúlt vagy. Én a másik 2 helyen folyamatosan ezeket a pofonokat álltam évekig. Néha elegem volt, hagytunk is ki /így utólag nézve sajnos/ sok időt, meg az intézet váltás. Szóval tudom milyen szar érzés ez. De ha most nem is kezdesz bele, ne sokat hagyj ki, mert hidd el úgy repülnek a hónapok, hogy észre se veszed.
Én így utólag sajnálok már minden "elvesztegetett" ciklust. :(
De ne hallgass rám most én is elég sötéten látok mindent, egyfolytában agyalok.
Ma megtapasztaltam a másik oldalt is. Nagyon magam alatt vagyok.
Kezdődik azzal, hogy direkt ma mentem, hogy Sipos dokival tudjak beszélni. Nem hozzá kerültem. Mondom Makainak, hogy beszéltem Sipos dokival telefonon, mondta, hogy ma menjek, mert beszéljük meg a dolgokat mindenképp. Makai erről nem tud, úgyhogy ő fog megvizsgálni. Próbáltam szépíteni, hogy nekem ő is jó, csak akkor neki is előadom a panaszom. Alig akarta megérteni, sőt ideges lett, pedig azt hittem az lehetetlen.
Késői inszemek kérdésemre kapott válasz:
Nincs késői inszem, az a megrepedt tüsző 2-3 nap múlva is tök jó.
De akkor nekem miért jön meg Duphaston mellett, ami ráadásul előbb van, mint a tesztelés és pont az általam érzett dolgok után 14 nappal?
Válasz: Az, hogy a Duphaston mellett megjön tök természetes, hisz nem jött létre a terhesség. Az meg, hogy előbb jött meg azt jelenti, hogy nem jött létre a terhesség.
Akkor másoknak miért nem jön meg addig, míg abba nem hagyják és a betegtájékoztatóban is más van?!
Szerintem ekkor már sík ideg volt. Idegesítette, hogy kérdezősködök. Lehet buta kérdéseknek tűnik, de ezek engem zavarnak.
Válasz: Egy egészséges szervezetet nem lehet ilyen minimális rásegítéssel befolyásolni, hanem jött össze a terhesség.
Feladtam egyszerűen úgy érzem még mindig nem kaptam választ. Vagy csak én nem értem? Tudom, hogy nem vagyok orvos, de egy értelmes nő vagyok, aki csak az egyszerű kérdéseire kér egyenes választ.
Mától szedjem a clostit (akkor ne holnaptól?), jövőhét szerdán uh., az a 11. ciklusnap lesz. Azt mondja, hogy pénteken megcsinálja az inszemet, ha minden úgy alakul.
Utolsó pofonként megkaptam, hogy inszemből nem lesz több. Ötöt szoktak csinálni, úgyhogy essek teherbe vagy jelentkezzek be a Tanár úrhoz. Itt már csak lombik lehet. Áááá, erre már nem is reagáltam.
Nagyon el vagyok keseredve. Most komolyan Csajok normális az, ami itt velem történik? Lehet én kombinálom túl a dolgokat? Még nem vettem be a clostit. Vacillálok, lehet nem kezdek én ebbe bele megint. Még ti is értitek, hogy mire akarok válaszokat kapni, pedig ti ugyanúgy nem vagytok orvosok ahogy én. Akkor ők miért nem?
Én magamról tudom, hogy lelki oka is van. És hiába próbáltam pszichológust az is csak ideiglenes megoldás volt.
Tudom, hogy ha az első sikerül, akkor a többiért már nem kell ennyit küzdeni.
Igazad van. Én is ezért jöttem IDE. És ezt azért írtam nagy betűkkel, mert most lépjünk túl az oep.es szarokon, a fizetősben is van ahol leszarnak. A Kaáli pl. dettó olyan, mint a BMC.
Szóval igen ennyi pénzért tegyék oda magukat.
De a tb.seknek se így kéne működni. Hidd el, nem az volt a baj, kb. akármikor mentem 100an voltak /szó szerint/, meg sorszám szerint keresték a kartont és hívtak be. Nem. A baj a fejükben van, az isten-komplexus. Hogy maguktól nem mondtak semmit, és ha kérdeztél, akkor az asszisztensnő úgy nézett, hogy hogy merészelek én bármit is kérdezni. A doki meg úgy válaszolt, hogy a hangsúlyban benne volt, hogy ennyire hülye vagy, hogy még ezt sem tudod... a SOTE meg még ennél is gázabb volt. Ott azt a vén faszt el is küldtem az anyjába. És ettől még elvárták volna a borítékot.
:) Én meg mindig az első ultrahangról álmodozom, amikor először latom meg a pocakomban, meg amikor latom, ahogy ver a kis szivecskéje. Jajjj de várom már! :)
A lelki dolgok is nagy mértékben befolyásolják, az biztos.
Drukkolok holnap! Írj majd! :)
Jó éjt!!
Hihetetlen sorsok és történetek vannak. :( Döbbenten olvastam a cikket.
Nem mindegy, hogy az ember melyik klinikát választja, de az sem, hogy milyen lelkülettel és szemlélettel tudja feldolgozni az őt ért eseményeket, mind a vizsgálatokat, mind a környezetében történő dolgokat, pl. a körülöttük születő babákat, keresztelőket, stb...
Számomra nagyon fontos, hogy maximálisan bízzak az orvosomban! És ne csak egy sorszám legyek.
A Forgácson kívül más személyes tapasztalatom nincsen. Bízom bennük! Mindig szeretettel szólnak hozzám, bíztatnak, empatikusak es nagyon jó szakemberek. Mindig azt érzem, hogy nem csak nekem/nekünk fontos, hogy sikerüljön, hanem ők is tényleg ezt akarják. És bízom abban, hogy hamarosan hozzásegítenek a mi kis Csodánkhoz. :)
Kövezzetek meg Lányok, de úgy gondolom, hogy ez nekem/nekünk jár! Én/mi ezért fizetünk. Egy plusz szolgáltatásra fizettem be, hívjuk akár csomagnak, amiben benne van, hogy mosolyognak, türelmesek, segítőkészek, legyen nevem (!), szólítsanak azon, és ne kelljen többet várakoznom, annál, ami szükséges. Én ezt a szolgáltatást vettem meg tőlük 50 ezerért. Az árat ők határozták meg, mi meg mérlegeltünk, hogy megéri-e ez nekünk. Ez mindenkinek elérhető, függetlenül attól, hogy pék vagy bíró. Az már teljesen más tészta, hogy ki milyen áron, mennyi idő alatt teszi össze ennek a plusz szolgáltatásnak az árát. Ha nincs rá igényed, ne adj Isten pénzed, akkor marad az OEP. Az meg olyan, amilyen. Szégyen, hogy a tb-t fizetve, így bánnak velünk/velük, de ezen nem tudunk változtatni.
Első konzultáción Forgács doki megkérdezte miért ők? Ezt mondtam neki szinte szó szerint. :) Teljesen egyetértett. Nem vagyok sznob, aki a pénzével játsza az agyát. Kultúrált vagyok, türelmes, alkalmazkodom, megjegyzem a nevüket és mindig mosolygok, csicsergek, pedig néha semmi kedvem hozzá. De én ilyen vagyok alapvetően, és ezt nem engedem, hogy elvegyék tőlem egy tb alapú helyen, akkor sem, ha ezért fizetnem kell. Nyilván nem kell velem egyetérteni, de én ezért nem érzek hálát, hogy nem a cikkben említettem sorsom van. Egyébként meg tárva maradt a szám.
irigyellek titeket, hogy ilyen komolyan foglalkoznak veletek a Forgácsban.
Szerintem az én aktámba bele se néztek :( talán majd ha a 4-5. inszemre megyünk már megismernek.
én azon csodálkoztam, hogy mit csinálnak ott kora reggel?
ha csak fél 10-től van uh, 10-től lombik és inszem. Azt hittem a kutya nem lesz ott reggel fél8-8-kor :D
A Sotén kiakadtam, kaptunk du. 1-re időpontot. Azt hittem az a mi időpontunk. Azt elfelejtették közölni, hogy kb. 30 párt hívtak szintén du. 1-re. Mondjuk mindegy, hogy 1-től várok 2 órát vagy odamegyek 2 órával előbb és 1-kor kerülök sorra.
További ajánlott fórumok:
- Milyen az inszemináció? Mik a tapasztalatok?
- Versys Clinics Humán Reprodukciós Intézetbe járók 2016-2017
- Inszemináción átesettek, vagy inszeminációra készülők
- Lombik menete a debreceni Kaáli Intézetben
- Van aki 1 héten belül várja a menziét, és inszeminációja vagy lombikja lesz a következő ciklusban?
- Lombik előtt kötelező az inszemináció?