Lombik életre-halálra (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Lombik életre-halálra
Ez szornyu! :(
Nagyon sajnalom.
köszi :)
tudod az a baj, hogy az ember elvileg azért megy meddőségibe, hogy ott minden szempontból segítenek és bízol a dokidban. Én rengetegszer rákérdeztem mi lehet a baj, van e valami amit kihagytam, vagy ő javasol, de azt mondta minden laborom oké. Már úgy mentem az első lombikra hogy egy full genetikát és immunológiát csináltattam, de ott is minden rendben volt, egyedül a progi szint volt értékelhetetlen.
Agyilag teljesen lepadlóztam most az utolsó vetélésnél, mert alig vakartam fel magam az előző vetélésből és megint ugyan az lett a vége :(
Most 3 endokrin dokival tartom a kapcsolatot egymástól függetlenül, így talán hamarabb előre jutok végre.
Nem lettem a klinikán szerintem túl népszerű hogy máshoz is járok, de azt hiszem túl vagyok azon a ponton hogy ne érdekeljen. Amikor hysteronál az osztályos doki meglátta mennyi vetélésem volt, majdnem dobott egy hátast, mert a lombik előttiekkel együtt 11-12 azt hiszem. Mondjuk ő is rögtön a tsh-ra kérdezett rá
Ezt at kell valtani, 6-7 koruli szammal kell osztani. Szoval a 120 percese kb 35, ami valoban kicsit magas, de kozel sem a nagyon gaz kategoria. :)))
Tsh: valiban a laborokon 4 a max hatarertek, de normalis lombikos doki 2 feletti tsh-val nrm csinal lombikot. Ahogy Bogica mondta, az 1 koruli ertek s jo, arrol jo elinditani egy stimut.
Megertem, h nem akarod a babaidat hagyni, de szerintem valahogyan meg lehet oldani az atszallitast is. En mar sokkal hamarabb besokalltam volna. Nem is tudom, hogy lehetett ezt epp esszel eddig vegigcsinalni. :( minden tiszteletem a tied!
Egyebkent egy jo tanacs; mindennek magad nezz utana es ne azt vard, h majd a dokik megmondjak. Tudod, nekik tok mindegy. :( es menj jo rndokrinologushoz. En a Mensmentist javaslom, ott valoban ertenek hozza. Sokszor a fizetos hellyel jar az ember hosszutavon olcsobban, mert ugyan belekerul par ezresebe, de vegre meg is oldjak a gondot, nem tetezik azt. :(
izgulok ám mint a fene :) de nagyon bízom benne hogy most sikerülni fog, meg a csajok is vuduznak, szóval nem lehet gond :-D
egyébként csak én gondolom azt, ha a Crinone mindössze kettővel emelte a progi szintem akkor nem szívódhatott fel rendesen???
na sajnos nem tudom,hogyezzel mit kell tenni...
Remélem szépen lement midnen értéked és a mostani babákkal nem lesz semmi de semmi gond))) A szuri meg csak jól jön,mert egyből felszívódik)))
Neoma
Nekem a 2.4 re a Kaélis doki azt mondta,hogy tökéletes,az endos dokinő meg gyógyszert adott rá.
0.5 és 1 között jó szerinte a lomikhoz,mert a stimu rojnthat rajta.
Azóta is szedem a gyógyszert,és így 1 körül bvan mindig-
Háát ha ezek az intzulin eredmáyek hasonló mértékegységben vannak mérve mint a mieóink,akkor nagyon durvák.Mindjárt megnézem,mit kell ezeken áétváltani
nekem az endos doki azt mondta az ir-em annyira nem gáz.. egyébként én is azért indultam el mindenféle kivizsgálásra, műtétre mert az utolsó vetélésnél besokalltam kissé. Mindet egy helyen csinálták. Nem gondoltam intézmény váltásra, mert a fagyi babókat nem akarom hátra hagyni, így most jóformán csak a visszaülti miatt megyek vissza.
Nekem az endos doki úgy magyarázta a tsh-t hogy oké hogy tartományban van még, de lehet az én szervezetemnek a 3.7 az sok már , egyébként meddőségi kezelésnél jobb lett volna 2 alatt tartani. Visszanéztem, hát nekem sosem volt annyi. Az előző vetélésnél is 2.9 volt az alapom.
Bemásoltam a cukromat
0 perces Cukor: 4.5 mmol/l (3.3-5.5)
0 perces Inzulin: 42 pmol/l (18-173)
60 perces Cukor: 6.6 mmol/l (3.3-5.5)
60 perces Inzulin: 414 pmol/l (18-173)
120 perces Cukor: 5.3 mmol/l (3.3-5.5)
120 perces Inzulin: 212 pmol/l (18-173)
Sajna csak stimu es leszivas utan a friss embrikeket tudjak csak pdg vizsgalni. Amikkrl teged szeditenek, annak semmi koze ehez. Se a tapoldatnak, se a "csak az egeszseges ebred fel" szovegnek. A pdg az rendes kromiszoma vizsgalat, amit csak az embriobol kivett sejtbol tudnak elvegezni. Ezt Mo-on csak kulon csinaljak meg extra penzert es csak ahogy Davider irta egy helyen.
Szerintem azt kellene csinalni, h Titeket kellene kivizsgalni, h indokolt lenne-e a pdg. Ha kiderul, h igen, akkor meg egy uccso stimut bevallalni. Sajna a beteg babak is megtapadnak, lasd Davidernel, o tudna szegeny errol meselni. Neki is asszem vagy 6-7 terhessege volt es csak Lidia volt egeszseges meg most a draga pdg-s kis Olivia. A tobbi babo bixony beteg lett volna es azert nem fejlodott tovabb. A szovettan meg lofutyfurutty, ott meg soga senkinel nem allapitottak meg semmit. Az csak adminisztracio. :((((
Ha esetleg most nem jonne ossze, -de nem
Igy lesz, mert most osszejon!!!!!!-, akkor en a vazolt uton haladnek tovabb.
:((( hat azert az arcatlansag, h ennyi beultit csinaltak meg es nem vizsgalodtak tovabb, csak legyintgettek... Azert 8/9 elindult terhesseg csak mutat valamit! Es nem, az inzulint nem szabad felvallrol venni! Ezt a sok beultit mind egy helyen csinaltak? Nem akartal intezmenyt valtani??!!
Nagyon remelem, h tenyleg az IR es a tsh a lydas es most sikerul. Amugy menni volt a terhelt inzulinod es cukrod? Nekem sulyos volt es 5 honap kellett a lombik elott, h dieta+sport+gyogyszer rendezzem. Csak akkor engedett az endokrinologus lombikra.
Hát vagy az ir, vagy a tsh vagy a progi, nem tudni, de orvosoltam mindet.
Most a dokim úgy akarta adni a progit, hogy fél amp. szuri, meg a Crinone, de mikor megláttam hogy a Crinone mennyit "használt" csak, ki sem váltottam inkább egész amp szurikat adok be. Érdekes módon most másnapra emelkedett a reggeli hőm, míg a Crinone mellett csak a visszaültit követő 1. Ovitrelle szuri után.
Amikor én vérezgettem 7 hetes terhesen, azt mondták minden oké, használjam tovább bár a progi szintemet senki sem ellenőrizte. Most is onnan tudom hogy mi van, hogy saját fejem után megcsináltattam mindent. Végülis így derült ki hogy mennyi eredményem nem jó...amire persze nekem mindig azt lett mondva hogy tökéletes.
Neoma
Lehet ez a progi felszívódási zavarod is okozhat gondot nem?
Az a 12. hétig nagyon fontos,de van amelyik doki szerint még később is.Én mikor vérezni kezdtem,egyből szurit adott a doki a crinone helyett.
És a 16. hétig ment is végig.
Jajj nagyon szorítok,hogy segítsen neked is a szuri!!!!!!!!
Nekem az elejétől volt gyógyszer mire az endos dokihoz értem már csináltam mindent amit kellett...6 kg lement..szerencsére. ..bár most meg azzal nyaggatnak hogy nagyon lefogytam :-)
Bízom benne ,most hogy mindenre van gyógyszerem végre sikerül.
Egyébként a befejezés után amikor a babot elküldték szövettanra sosem genetikai hanem hormonális dolog volt az eredmény. ..tehát miattam volt a gond.
Sziasztok
Neoma,igaza van Borrdinak,az IR és a tsh pont ezeket befolyásolhatja.
Remélem a mostani sikeres lesz))
Én azt vettem észre,hogy a diéta a legfontosabb része az IR kezeláésének.Uténa a mozgás mellé,és a gyógyszer a legutolsó.Én sokáig gyógyszer nélkül voltam,mert csak később volt konzi időpontom,mint ahogy megtudtam a rossz eredményeim,így magamtól kezdtem el a lányok segítségével a diétát.Mire a dokihoz kerültem,már lement egy csomó fölös kiló.
Meg is dícsért a dokinő,ahogy elmondtam pár napi menümet,hogy jó lesz ez így))
Én meg tök büszke voltam,és így utólag megérte csinálni))))