Lombik életre-halálra (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Lombik életre-halálra
persze
de nem mindenre tudok ám válaszolni csak amihez értek:)
Németh.
Ezért is lenne szép hozzá a Nándor.
Glória és Mara.
Fiú név talán(!!) a Zalán. Nekem a Nándor tetszett, de Lacika kijelentette, hogy nem.
igen:)
ezzel
Szóval ha van szépen munkaviszony... nem ilyen pár hó hanem rendes munkahely folyamatos, és vissza tudnak nézni 2 évet..
Melózol, és megszülsz 2014 elején.
Az idei éved az alap.
Amennyiben táppénzes vagy sokáig mert 9 es kódon avgy akkor ha január egytől szépen melóztál idén végig és eljutottál a 181. naptári napig majd utána lettél tp-es akkor ugy veszik hogy végig dolgoztad az évet és a 181 nap vagy amennyi volt az lesz az alapja és nyilván csak annyival osztján ahány nap megvolt. De ha nem jutsz el a 181. napig, mert pl a 155. napon lesz 9 es kódos akkor ugy veszik hogy nem veszik sehogy de mivel a tp csak a fele vagy 60%a a bérnek ezért a szülés pillanatában érvényben lévő szerződésed szerintei béred lesz az alapja a tgyásnak meg a gyednek.
a dolgozott napok számába számit tehát ugyan ugy munkaviszonynak számit de nem a bérbe nem, ezért lesz neklem pl a szerződéses összes az alapom a számitásnál mert a táppénz ugye jóval kvesebbmint a bérem.
Szóval a 365 napba beleszámit mint munkaviszony, a számitásba viszont nem.
Ha idén lesz 180 napod tehát nem voltál táppénzen ugy mint én hogy 5 hó meló idén a többi táppénz akkor vagy az idei béred lesz az alapja vagy az akkori amikor szülsz szerződéses össze.
Amelyik a több azt kapod majd. Ha nem változik a béred akkor csak akkorlesz több ha idén nem leszel sokat tp-en.
azért kérdezem, mert júli15-től változott elvileg.
akkor most miből számolnak?több éves folyamatos munkaviszonyom van.
Nagy a pangás!!!
Mióta hazajöttünk ma tudok kicsit itt ülni és erre sehol senki:(
Nevek?? Vannak már neveitek? Írjátok már le, olyan kíváncsi vagyok!!
jaaaa akkor azért nem hallottam róla.
Nekem ilyenem nem volt.