Lombik életre-halálra (beszélgetés)
Drukkolok!
Nekem nem nagyon szokott spontán lenni, peteérésem sem. Most először tudtam úgy 3. napi vv-t csináltatni,hogy nem kellett gyógyszer. Kíváncsi vagyok a 21.napra,mert utánna meg tudják mondani,hogy volt-e peteérésem.
Még sajnos nem.
Most természetgyógyászhoz járok,csak akkor szeretném folytatni,ha javulnak az eredményeim,mert így nem látom értelmét. De most november 7-én spontán megjött. :)
Nálam nagy szó!
én nem szedtem, de mindegyik bekavarhat, vagy teszteltél ? :-)
Üdv Mindenkinek! Azzal a kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy aki szedte az Inof-ot volt-e olyan tapasztalata, hogy késett a mensije?? Vagy esetleg bekavart a ciklus rendszerességébe? Egy hónapja iszom, s a ciklusom 33. napján járok... :O Évek óta nem volt 29 napnál hosszabb... :O
igen valahol vastagítanak :-)nekem most spontán ciklusban volt.azt mondták ovu nélkül nincs beülti.ha nem lesz kövi hónapban enyhe stimu, de hála az égnek nem kell :-)
Évanéne, parázni teljesen normális, attól még nem leszel alkalmatlan a feladatra. Én magam a két lábon járó para vagyok, de mivel mindig a legrosszabbra számítok, mindig kellemes meglepetés ér. Már a stimulációtól is féltem, mert tűfóbiám van, és most "igazi" tű is volt (az inszemeknél csak a tollas szurik), de valahogy átkapcsoltaz agyam egy másik üzemmódba, és vígan döftem hasba saját magam naponta többször. A leszívás előtt is nagyon féltem, de tényleg inkább kellemes élmény volt (és a méhed tényleg nem fogják macerálni!), a transzfer meg akkora extázisban zajlott, hogy már az eszembe se jutott izgulni. Szóval szerintem is minden lelkiállapot függvénye! Én sokat meditáltam, vagyis elsősorban lazítottam, ez rengeteget segített a szuriknál, a leszívásnál, beültetésnél. Jaj, és a beültetést lehet kérni altatásban, a pesti Kaáliban legalábbis lehet, ha nagyon problémás a katéter-felhelyezés. Kérdezz rá a dokinál! És nagyon szurkolok neked :-)
Es sikerült? Írtad, h három volt... ?
Nekem is pontosan betartottak az időpontot.
Műtétem még nem volt, így arról nincs tapasztalatom, de az átjárhatósági nekem is nagyon fájt, pedig én is átjárható voltam, utána nekem is volt vérzés + görcs. Az inszem után nem véreztem, de fájt eléggé. Négyszer volt inszemem, de nem fájt mind, attól is függ, hogy az orvos mennyire ügyes, illetve az asszisztens mennyire tud neki segíteni. Nekem közben volt olyan asszisztens, aki nyomta le erősen a hasam alatt és úgy jobban hozzáfért az orvos. A leszíváskor az altatás teljesen más, mint műtétnél, hiszen kb. csak 10 perc az egész! Ha szólsz előtte (illetve ráírod a papírra, amit előtte ki kell tölteni), hogy volt már hányásod altatás után, akkor adni fognak egyből az infúziódban hányás elleni cuccot! Ne félj, mert a méhedet egyáltalán nem piszkálják, a petefészekből nyerik a petesejteket és ezt a hüvelyen keresztül. Teljesen más lesz, mint az eddigi beavatkozások. Az első leszívás előtt nagyon be voltam rezelve, mert nem tudtam, hogy mi vár rám, de a másodikat már alig vártam :) Ez most biztos hülyén hangzik, de tudtam, hogy jót fogok aludni, közben megint közelebb kerülök a babához egy lépéssel és ébredés után kapok finom teát és nassolnivalót. Legalábbis a pesti Kaáliban így volt. A beültetés olyan, mint az inszem, de azt is alig vártam, mert akkor már legalább velem lehettek a babák :) Ott már abban a tudatban vagy, hogy a megtermékenyített petesejtet kapod vissza, és teljsen más így, mint az inszemináció. Egyébként teljesen normális, hogy félsz ezektől, majd akkor nyugszol meg, ha már túl vagy rajta és meglátod, hogy tényleg nem lesz rossz. Csak ne görcsölj rá, mert jó kezekben leszel!!!
Fagyasztottnál engem nem stimuláltak, hogy legyen tüsző...
Nekem gyógyszert adtak, hogy megjöjjön, mert hát magától olyan ritka, mint a fehérholló, és az persze kell a kezdéshez, aztán az első uh-n mindig vékony volt a méhnyálkahártya arra is gyógyszert kaptam, attól szépen megvastagodott, de tüsző nem volt.
Nem,nem adom fel. Csakhát itthon nem merem ezt elmondani, itt tudom csak kiadni magamból.
Köszönöm a bíztatást! 15 éve volt egy méhszájseb műtétem. Nagyon véreztem utána,az altatásra már nem emlékszem.
2 éve,az átjárhatóságinál olyan fájdalmam volt,amilyet el se tudtam képzelni,pedig átjárhatók a petevezetők. Utána vérzés,görcs.
Aztán a vetélés utáni missed ab után nem jöhettem haza,mert dőlt a vér,sanszos volt,hogy műtenek,az altatás után csak picit hánytam.
Az inszem fájt,véreztem,görcsöltem.
Amíg nem szedtem clostilbegytet,nem volt baj a vérnyomásommal,azóta a diasztorés értéket alig tudják 90 alá vinni,az Ergam csepptől falmentén közlekedtem.
én nem tudom,túl kényes vagyok, nincs szerencsém,vagy mi a csuda,de ha már csak szó van róla,hogy megpiszkálják a méhem, legszívesebben elfutnék.
én is így tudom.meg pé nélkül vékony a nyálkahártya ugye a progi miatt ,azt meg nem adhatják az elejétől....
mindenki tart tőle, de ha már benne vagy csak a cél fog a szemed előtt lebegni.egyébként nekem nem fájt és az altatás sem viselt meg.mindenki más....ezért fel ne add
Biba, de neked azért csináltak mesterségesen peteérést a beültetéshez, nem? Csak mert peteérés nélkül nem lesz sárgatest, ami a progeszteront termeli,(hiába van progeszteron pótlás, a természetes is kell, és egy fagyibaba beültetéshez is igyekeznek a természetes folyamatokat a lehető legjobban leutánozni), szóval normális helyen fagyasztotthoz is igénylik a peteérést, ha nincs természetes úton, akkor csinálnak gyógyszerrel...
Nem muszáj, hogy petesejt érjen, hiszen már a kész embriót ültetik be csak meg kell tapadnia.
Drukkolok!
Szia!
Ne izgulj,attól még lesz beültetés. Nekem nem szokott spontán peteérésem lenni és mégis volt már három fagyasztott beültetésem.
Ne félj semmitől! Én is pánikoltam az első előtt, de arra gondoltam, hogy ha ezt nem bírom, akkor mi lesz velem a szülésnél. Egyébként nem tudom, hogy volt-e már lombikod, de egyáltalán nem volt rossz élmény nekem. Igaz, engem a sok hormon sem zavart össze, csak szédültem időnként. A leszíváskor nagyon jót aludtam, utána kicsit fájt a hasam, de kértem fájdalomcsillapítót. Sokat számít, hogy hogyan állsz hozzá! Gondolj arra, hogy egy lépéssal közelebb kerültél a babához :) Olyat meg ne is gondolj, hogy neked nem való az anyaság!!! Ez butaság, nagyon jó anya leszel!!!!
Eszter! Ez a pesti Kaáliban volt? És punkciónál? Ilyenkor bizony ki kell verni a balhét, mert punkciónál ezen múlik a legtöbb!!!! Nekem a punkciókat nagyon pontosan csinálták, az orvos mindig megnézte, hogy aznapra melyik időpontban lehet menni a műtőbe és direkt úgy állította be a tüszőrepesztő időpontját is. A 2. punkciónál az altatóorvos pepecselt vmit és a műtős asszisztens ráripakodott, hogy haladjon, mert a punkció időpontjától nem lehet eltérni.
Sziasztok! Ma vittem NST-re a barátnémat. Még 2 hét van a szülésig,a 2.lombik volt sikeres.
Mi jövő csütörtökön megyünk uh-ra, kezdődik a leállítás,aztán stimulálás,stb... Ma részletekbe menően elmondta a barátnőm és a férje a folyamatot. Kár volt:-) úgy betojtam,legszívesebben kihátrálnék. Rettegek az altatástól, a fájdalomtól,amivel minden alkalommal járt,ha belepiszkáltak a méhembe,a hormonoktól,amik megborították a vérnyomásom,a szüléstől... Talán nem is vagyok anyának való,talán a természet tudja,miért nincs gyerekem:-(
Igen,sajna nekem augusztusban úgy volt,hogy 10-re volt az időpont és be is mentem átöltöztem,és még 12 után is csak az órát néztem mert előttem hívták be a többieket,és aztán 1-kor került rám a sor és rá kérdeztem,hogy nekem 10-re kelett jönni akkor most mi is van? Az volt a válasz,hogy csúszás van.Hát ki számítatlanok,mikor hogy hívnak be :( Jah meg még amikor meg érkeztem még csak várakoztam és aztán kérdezték meg hogy mire várok.Ha nem vagyunk eléggé figyelmesek a félelmünk,és az aggodásunkban,akkor még be is szologatnak,hogy mire vársz?? :(
Sziasztok!Még új vagyok itt,egy sikertelen lombikon vagyok túl,most lesz a fagyasztott ha minden jòl megy.Várom hogy megjöjjön és a 10.napon kell menni uh-ra.De mi lesz ha nem lesz akkor peteérésem?Akkor is meglesz a beültetés?
Köszi a választ, ezzel már tudok tervezni :-)
a leszívásnál fontos az időpont betartása hiszen pontosan 36 órával elötte adod be magadnak a szurit ,az ébredés hossza attól függ,hogy te hogy viseled.nálam hosszú volt sok volt a sejt fájt is nagyon a hasam kaptam is 2 db plusz infuziót mert nem akartam erőre kapni,szóval 13-30 ra mentünk és 17 kor jöttünk el másnap meg vissza kellett menni kontrolra,hogy minden oké legyen .mi a pesti kaáliba járunk,nagyon kedvesek és segítőkészek főleg a műtőnél.
sziasztok!!holnap lesz a várva várt nap.kedd óta 8 kis gézengúzból mára 10 lett,és végre beültetés!!már nagyon várom be is vagyok zsongva rendesen
van bizony nekem is első nap semmi második nap 8 rá 2 napra még 2 kis gézengúz.csak pozitivan!
Köszönöm a mindenre kiterjedő, hasznos infókat! Igen, azért kérdeztem, hogy van-e más vmi, ami miatt ott kell lennie, de a papírok már megvannak, ki is töltöttük, azzal minden ok, a dokim is mindent tud, az a lényeg, az asszisztensekkel én se (sokat) törődök. Már. Eleinte eléggé megviselt a stílusuk, de igyekszem nem fölvenni. Ami persze tenyészkanca hormonszinttel elég nehéz :-) Egy-két kivételtől eltekintve nagyon rossz tapasztalatom van velük, ezért szeretek mindenre felkészülni, mielőtt megyek. Nem tudom, melyik a Viki nevezetű, de van egy, amelyiktől nyílik a bicska a zsebemben!!! :-)
Szóval a lényeg, hogy kb két óra. Nagyon köszi! És a drukkot is :-)
Értem, bocs ezt nem tudtam :( Sok sikert nektek ! :)
További ajánlott fórumok: