Lombik életre-halálra (beszélgetés)
Amikor a szuris hetem volt, az volt a szerencsém, vagyis inkább a fiúknak hogy nem voltak otthon hétvégén, így az utolsó 3 napos szurizást magányba vonulva csináltam végíg, így nem kergettem Őket őrületbe, és annyit aludtam amennyit akartam... Valóban megterhelőek a szervezetnek ezek a hormonok.... Ne csodálkozz ha nem érzed jól magad... Meg ez az idő is, jön a melegfront vagy mi...
Jaja, ugyan így érzek én is, videora fogom venni, mert ez meg kell örökíteni:)
Amúgy ma én is nyamvadt vagyok... Itt ülök az irodában és legszívesebben hazamennék aludni... Olyan semmi nem jó, :( de már legalább hétvége lesz, és talán jóidő...
a Merionalt is tövíg nyomtam... Mindíg paráztam a szuriktól,sosem gondoltam hogy egyszer magamnak fogom adni... :)
Szuriktól,nyugi. Én is ilyen voltam :)
Biztos ami biztos alapon amúgy tövig szúrtam.
Túl vagyok rajta... na a Gonál tényleg sokkal egyszerűbb, és sokkal vékonyabb, kétszer kellett böknöm, hogy átmenjen a bőrömön. Nem fájt, amit tegnap adott be a nővér az jobban fájt, csípett is, most meg nem, remélem azért nem csináltam rosszul.
A kisebbik tűvel viszont felszántottam az egyik ujjamat, ahogy a kupakot leszedtem, annyira szorult:S Na az durván vérzett. Olyan béna vagyok!!
Na ezt a depis szurit meg aztán nagyon várom:D:D
Tájékoztatóban nincs benne, hogy hány fokos szögben, meg meddig? Ha jól emlékszem, akkor a Cetrotide-n rajta volt.
Addig tökjó volt minden, még a szurikat is "élveztem", azután meg mintha kicseréltek volna, ideges, feszült voltam, bőghetnékem volt, szóval kész voltam. Azt mondta a doki nem is csodálja.
A Merionalnál mennyire kell beszúrni a tűt? Ugyan úgy teljesen? Mert szerintem ez hosszabb, mint az előre töltött szuriknál. És mintha tegnap a nővér sem szúrta volna tövig...
És akkor azt hadd ne mondjam, hogy milyen fejfájásom is van ezektől a hormonoktól... na jól van befejeztem a nyervákolást:)
Jajj de jó, köszi csajok, megnyugtattatok:) mármint, hogy elég volt, egy icipici még mindig van benne:D Akkor azt már nem erőltetem.
Mennyire nincs kedvem a Merionalt beadni:S:S
És milyen hangulatba váltottál át, jóba vagy rosszba?:D Nem mindegy...:)
Szerintem jó, ha 75 látszott.
Én akkor váltottam át hangulatban, mikor Gonal után Cetrotide szurit szúrtam (az is összekutyulós). :)
szerintem az így jó volt,nekem is így szokott lenni.Első lombiknál kidobáltam ezeket a kis maradékokat,aztán a dokinő jól megszidott,mert az utolsó adagra pont elég lett volna.Na,azóta megtartom őket,amit meg már nem tudok felhasználni,azt punkciókor oda szoktam adni az asszisztensnek,örömmel el szokták fogadni,mert másnak még fel tudják használni.
Én is ilyen voltam, lehet a szuriktól! Nyugi!
Még egy kérdés... iszonyatosan feszült és ingerült vagyok 2 napja, nyugtassatok meg, hogy ez a szurik mellékhatása csak, és nem én vagyok ilyen dilinyós!
Na beadtam a régiből, és szerintem elég volt, de megmondom őszintén, hogy azért nem vagyok 100%ig biztos. Kettőt kattant mikor benyomtam, ugye az a 75? Látszódott a 75ös felirat, meg mellette a szintet jelő vonal, nem csak a vízszintes, hanem a függőleges is kb a feléig. Most akkor vajon elég volt?
Hátha valaki átveszi bontatlanul itt a hoxán olyan áron, hogy mindenki jól járjon:)
De ha még kelleni fog úgy is holnaptól akkor meg tök mindegy...:)
Ha darab akkor hiába van a hűtőben, akkor az már lejárt! Főleg amit az 1 lombik alkalmával használtál. Felbontás után max. 3 hónap.
Nekem még van otthon két 300-as, amiben egyenként 75-75 van. Az egyik az első lombikból, a másik a másodikból. Nem dobtam ki, mert még nem járt le.
Minden fecskendőben marad egy pici, ami nem jön ki. De próbáld meg Fanni, hátha abban még van annyi, hogy kijöjjön. Igen, ha ki tudod még húzni, akkor jöhet belőle.
Sajnos gyógyszertárban nem vesznek vissza semmit, még bontatlanul sem, én is próbáltam már.
Nem tudom, az lenne a legjobb, ha kellene. Ma a 8. napon vagyok, holnap megyek UH-ra megint, szerintem akkor már körvonalazódik szép lassan, hogy mikor lesz a leszívás.
Sosem tudom előre, hogy mit fog felírni az orvos, de marha jó lenne, ha nem lenne kidobott pénz erre a Gonalra az a 10es. Dél körül megpróbálom, hogy a régiből mennyit lehet még felszívni.
Nekem is úgy számolta a doki, hogy nem kell légteleníteni, és pont elég lesz, mégis úgy tűnt hogy maradt benne. Nem próbáltam meg kinyomni, de este kipróbálom, mert még megvan. Gondolom patikában lehetne leadni a használt tűkkel.
Amúgy az is lehet hogy fog még kelleni amit vettél, mikor lesz kb leszívás?
Szia!
Ha ki tudod húzni akkor van még benne... és mutatja is, h mennyi maradt benne.
Na akkor már elmesélem, hogy a tegnapi UH-on 8 egészen szép méretű petécskét látott a doki, 12-től 16mm-esekig, nagyon elégedett volt az orvos.
Írt fel most Merionalt. Az miben különbözik a Gonaltól?
De a legbosszantóbb az az volt, hogy a betegtájékoztatóban azt olvastam, hogy légteleníteni kell a Gonalt, persze nem írta, hogy csak az első alkalomnál vagy mindig, hát én 2 napig légtelenítettem, Nórika szerencsére szólt, hogy azonnal fejezzem be:D De már sajnos késő volt:( Pont az a 75 egység hiányzik, amit ma kell beadnom:( Emiatt vennem kellett 300egységnyi Gonalt 10e ft-ért, hát totál ki voltam akadva:S
Még a régi tollban látok egy csomó oldatot, szerintetek ki fogom tudni paszírozni belőle?:D
Hátha sikerül valahogy elpasszolnom, akkor a bontatlan csomagomat:)
További ajánlott fórumok: