Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Lombik életre-halálra fórum

Lombik életre-halálra (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Lombik életre-halálra

29058. Borrdi78 (válaszként erre: 29056. - Borrdi78)
2012. máj. 5. 17:47
ja és persze UHs cikluskövetés, azt kifelejtettem. :-)
29057. NagyKriszta (válaszként erre: 29050. - VFanni01)
2012. máj. 5. 17:44
Drága Fanni,kérlek ne legyél pesszimista,tudom milyen nehéz ilyenkor,de én tudok egy embert aki mellesleg a barátnőm aki ET+10.napján pár vér cseppet észlelt,de utána semmi sem volt hozzá teszem Ő nem használt semmilyen kúpot.Ez már régen volt.Ha nem görcsölsz,és nem fáj a pocid,akkor nem lehet gond.Nagyon nagyon drukkolok neked.Pihenj nagyon sokat. pusy
29056. Borrdi78 (válaszként erre: 29039. - 7d6739e46c)
2012. máj. 5. 16:28
Szia, sajnos én sem vagyok okos és igen, lehet, hülyeség volt írnom a bölcsek kövét, nálam sincs meg. Nem tudom, hogy még mire kellett volna magamat kivizsgáltatni, én egyszerűen most csak reménykedek, hogy végre minden oké lesz. :-) A teljesen általénos szűrésekre gonoltam: férjemnek spermatorgram, mindkettőnknek a hepatitis, HIV, Chlamydia meg ezek a cuccok. Ezen kívül volt a HSG-m, majd a műtét a sövénnyel. (közben a két spontán terhességből a méhen kívüli) Endokrin oldalról az IR, majd annak kezelése és kontrolljai, a PM alulműködés és a hormonokat vizsgálták, a megszokott módon: ciklus 3. nap és ciklus huszonxedik napon. Ezt gondolom, minden lombikosnak megnézik, azért írtam, hogy alap szűrések. Más vizsgálatom nem volt. Sajnálom, ha nem tudtam segíteni. Viszont a sok év alatt találtam pár nagyon jó dokit, csak persze mind pesti és vagyonokba kerül. Ha érdekel, megírom. :-)
29055. Borrdi78 (válaszként erre: 29050. - VFanni01)
2012. máj. 5. 16:21
pedig az 5 napos babók (gondolom, blasztociták voltak mér) nagyon jó esélyekkel kecsegtetnek. Ne veszítsd el a hitet. Lehet, hogy pont Te leszel az, aki megerősíti a közti pecsételő vérzéses dolgot. :-)
29054. Borrdi78 (válaszként erre: 29042. - Janka83)
2012. máj. 5. 16:19
Szurkolás hegyek! :-)
29053. Borrdi78 (válaszként erre: 29049. - Esztike4)
2012. máj. 5. 16:19
Igen a fogamzásgátlók természetes vízekbe való visszakerüléséről már én is hallottam. Viszont a hím halak ikra rakása elég kemény! Reméljük, hogy a tudomány fejlődése mindig követi majd a sok botrányt, amit okozunk a bolygónkkal. :-(
29052. Borrdi78 (válaszként erre: 29041. - VFanni01)
2012. máj. 5. 16:16
akkor nagyon jók az esélyeid! :-)
29051. Borrdi78 (válaszként erre: 29040. - 7d6739e46c)
2012. máj. 5. 16:15
Nagyon sok helyen írnak erről a beágyazódást jelentő pecsételő vérzésről. Nekem sem volt ilyen, de anno anyukám mesélte,hogy ő onnan tudta, hogy én leszek, hogy neki volt ilyen közti vérzése. Azt mondta, hogy pár csepp rózsaszínes. Szóval én egy ilyen embert ismerek, de így lettem én. :-)))
29050. VFanni01
2012. máj. 5. 15:56
Még mindig el van színeződve, egyre csalódottabb vagyok, nem tudok már hinni a sikerben:'(
29049. esztike4 (válaszként erre: 29032. - Borrdi78)
2012. máj. 5. 14:14

Hát igen, a táplálkozás, a légszennyezettség, a sok stressz, gyógyszerek, "vitaminok" és mindenféle ifjantartó "csodaszerek", mind mind kiváltó okok lehetnek. Amúgy egyik lehetséges oknak pont azt írták, hogy régebben nagyon magas hormontartalmú fogamzásgátlók voltak, és azok lényegében a természetes vizekbe kerültek végül, ezért például rengeteg hím hal rakott, rak ikrákat!!! Ez a sok ösztrogén hatása. Na hát ugye amikor a férjem gyerek volt, csak a csapvíz volt, nem volt ásványvíz meg 1000 féle üdítő....

Elvileg keleten az egereknél már sikerült őssejtből hímivarsejtet készíteni, onnan már csak egy lépés, hogy embernél is lehessen. Aztán hogy milyen hamar lesz elérhető, és mennyibe fog kerülni, az más kérdés...

29048. VFanni01
2012. máj. 5. 14:05
Janka, nagyon drukkolok:)!!
29047. VFanni01
2012. máj. 5. 14:04
Jól van, köszi csajok, próbálok lenyugodni, majd meglátom, hogy több lesz e vagy elmúlik, ha nem múlik, akkor az itthoni nődokimmal beszélek.
29046. 7d6739e46c (válaszként erre: 29042. - Janka83)
2012. máj. 5. 13:54
Te csak ne rendezkedj a virágok között és az udvaron!De még a lakásban sem!Pihenj!!!!!!!!Szorítunk!!!!!!!!!!:)))))))))
29045. Bcicus (válaszként erre: 29035. - VFanni01)
2012. máj. 5. 13:51
Ha csak nagyon picit olyan a a progikrémtől van, ne foglalkozz vele.
29044. VFanni01 (válaszként erre: 29043. - Janka83)
2012. máj. 5. 13:49
Olyat nem használok. Igen ez az első. Köszönöm!
29043. Janka83 (válaszként erre: 29035. - VFanni01)
2012. máj. 5. 13:48

Nyugi, semmi ok az aggodalomra. Nem használsz Crinone-t? - mert attól is előfordul az ilyesmi.

Egy kis barnás elszíneződés még nem feltétlenül jelent semmi rosszat.

Lehet, hogy már kérdeztem, de Neked ez az első lombik programod? Sok sikert, próbálj lazítani!

29042. Janka83
2012. máj. 5. 13:43

Sziasztok!

Helyzetjelentés: :-) Eddig minden nagyon szépen alakul. 3 kis "bigyót" :-) kaptam vissza, 9, 9 és 10 sejtesek. Ez éppen megfelel a negyedik napi elvárható fejlettségi szintnek úgy tudom. Azt mondták kiváló minőségűek, semmi töredezettség vagy ilyesmi.

Reggel 8-ra mentünk, de még csak most tudtam lepihenni kicsit, voltunk apukáméknál ebédelni, úgy tervezem a du. hátralevő részében csak pihenni fogok.

Tegnap még szerettük volna az udvar rendbetételét befejezni, de az eső bezavart, így ez ma megmaradt a férjemnek. Ja és vettünk egy csomó virágot is, azt is elakartuk ültetni, de az eső miatt ez sem jött össze. (cserepekbe, balkonládákba) Így estére majd még azokat is elrendezzük, én most csak főnök leszek, a párom meg végrehajtja az utasításokat.... :-)

Remélem gyorsan és jókedvűen fognak telni az előttünk álló napok. Ilyenkor hajlamos arra az alattomosságra az óra mutatója, hogy eléggé lassan vánszorog.

Mindenkinek szép napot kívánok!

29041. VFanni01 (válaszként erre: 29040. - 7d6739e46c)
2012. máj. 5. 13:38
5 naposan.
29040. 7d6739e46c (válaszként erre: 29035. - VFanni01)
2012. máj. 5. 13:32

Én is sokat olvastam erről a beágyazódásos vérzésről,de tényleg senkitől nem hallottam még akinek volt ilyen.DE:neked időben éppen mostanában volt a beágyazódás,tehát belefér.Mensinek korai még szerintem is.Figyeld majd hogy lesz -e több,vagy csak ennyi volt?Tesztnek még tényleg nincs értelme.Nekem ET+7 estéjén olyan halvány volt,hogy csak én láttam,senki más.Az is csak 1 óra elteltével látszott,rögtön nem.

Hány naposan kaptad vissza őket?

29039. 7d6739e46c (válaszként erre: 29034. - Borrdi78)
2012. máj. 5. 13:29
Az összes szűrővizsgálat alatt mit értessz?Nem tudom milyen vizsgálatot kellene még csináltatnom?Nekem is volt sövényem,amit még a lombik előtt megműtöttek.Sajnos nem találom a dokit akinél a bölcsek köve van és már úgy gondolom hogy nem is létezik a bölcsek köve.Min.5 dokim volt már és mind egybehangzóan állítja hogy sok oka lehetett a vetélésemnek,de konkrétan senki sem tudja hogy mi volt az ok.A vetélés után is csináltattunk pár vizsgálatot még,de minden negatív lett lényegében,legalábbis olyan dolog nincs ami oka lehetne a baba elvesztésének.Ha minden jól megy,akkor május végén meg lesz a FET és utána már csak imádkozni tudok,hogy a baba maradjon velem min.36 hétig.
29038. VFanni01 (válaszként erre: 29022. - Borrdi78)
2012. máj. 5. 13:06
Most látom, hogy már belinkelted, köszi!!
29037. VFanni01 (válaszként erre: 29020. - Borrdi78)
2012. máj. 5. 13:05
Annyit kerestem már ilyen statisztikát, meg tudod mondani, hogy hol találtad?
29036. VFanni01 (válaszként erre: 29014. - Nórika81)
2012. máj. 5. 13:00
Nagyon kedves vagy:)!!!
29035. VFanni01
2012. máj. 5. 12:59

Sziasztok!

Hát most egy kicsit beparáztam, nyugtassatok meg légyszi! Tegnap este mikor feltettem az utrot, a körmöm alatt a krém egy icipicit barnás volt. Ma is a tisztaságin látom, hogy a krém, ami távozik egy nagyon kicsit el van színeződve olyan rózsaszínes-barnásra. Képtelenség, hogy ez mensi legyen, hiszen még csak a 23.cn-on vagyok, 27 napnál előbb soha életemben nem jött még meg. Sokszor szóba kerül, hogy a beágyazódásnál lehet egy kis vér, de én még soha senkiről nem hallottam, akinél valóban ettől lett volna, és nem a mensitől. Szerintetek?? Elég nyugtalan vagyok. Ma vagyok ET+6, még nincs értelme tesztelni.

29034. Borrdi78 (válaszként erre: 29033. - 7d6739e46c)
2012. máj. 5. 08:59
Szia, hát a kivizsgálások a szokásosak voltak, az összes szűrővizsgálat meg volt egy HSG-m még anno, de akkor még inszemre készültünk. Nekem ugyanis nem elzáródva van a petevezetőm, hanem 2009-ben volt egy méhen kívülim, amikor a jobb petevezetőt távolították el, tavaly meg ugyanemiatt a balt. Minkét terhesség spontán volt, csak nem tudtak a méhemig eljutni. :-( tavaly meg a másikat vették ki. Innen a zárójelentésekkel a zsebben mér egyértelmű volt a lombik, nem nagyon volt további vizsgálat. Egyébként ezzel párhuzamosan még 2009-ben kiderült az IR (erre nem elküldtek, hanem én olvastam utána és magamtól mentem el laborra)és ennek kapcsán egy kis PM alulműködés, de mindezek rendesen karban vannak azóta tartva, ezzel csak kontrollra járok. A második méhen kívüli kapcsán még annyi derült ki, hogy volt egy méhsövényem is, (mázli, hogy az egy nagyon gondos doki volt és észlelte), így amikor a méhen kívülit műtötték, egy műtét alatt a sövényt is rendbehozták. Ez most nagyon nagy mázli, mert, ha az meglenne, akkor félő, hogy menet közben, ahogy növekszik a babó(cák), akkor lenne baj. Ezeken kívül más kivizsgálásom nem volt, én remélem, más baj már nincs. :-) Egyébként én még nem tartok ott, ahol Te tartottál - nagyon sajnálom a babódat - szóval ki tudja, mi következik, de én azért nagyon bizakodó vagyok most. Most már csak össze kell, hogy jöjjön nekünk. Egyszerűen muszáj :-). Neked a dokid nem mondott semmit, hogy mi történhetett a 17. héten? Mégis az ő kezében kellene, hogy legyen a bölcsek köve. :-(
29033. 7d6739e46c (válaszként erre: 29030. - Borrdi78)
2012. máj. 5. 08:35
Szia!Leírnád hogy milyen kivizsgálásokon estetek át az elejétől fogva?És mivel kezeltek,mit kellett szednetek,mit kellett tennetek?Nálam is hasonló a helyzet:elvileg csak a petevezetőm van elzáródva(meg a PCT lett pozitív)és sikerült is az első lombik,én is ugye álom meló voltam a Kaális dokimnak.Mégis elment a baba a 17.héten,teljesen probléma mentes terhesség után.Mit tehetnék még meg?leírod,nektek mik voltak?
29032. Borrdi78 (válaszként erre: 29028. - Esztike4)
2012. máj. 5. 08:14
Érdekes, mondjuk sajnos nem lep meg. Ahogy jelenleg élünk a mi kis "civilizációnkban", egyre kriplibbek leszünk. :-( Borzasztó egészségtelenül táplálkozunk, szennyezzük a környezetet, millió gyógyszert beszedünk, fogamzásgátlót szedünk évekig, ami visszakerül az invóvízbe... azt hiszem nem csodálkozhatunk semmin. Marad az tudomány, amiben bízhatunk. Mi itt a fórumon már eleve így kell, hogy tegyünk. A cikkben egyébként mit írtak az okokról? Kíváncsi vagyok, ha befejezik az őssejtes kísérleteket és működik majd, mennyire és mikortól lesz elérhető a hétköznapi emberek számára.
29031. Borrdi78 (válaszként erre: 29023. - NagyKriszta)
2012. máj. 5. 08:09
A Forgácsnak is van OEP szerződése, ha jól tudom. Az jó, ha nem akarsz sietni, de mivel lehet, hogy nagyon sok a várakozási idő (TBsre), azért csekkoljatok be mielöbb szerintem. Biztos, ami biztos.:-) Remélem a sors kompenzál és ott nagyon klassz dokitok lesz majd. :-)
29030. Borrdi78
2012. máj. 5. 08:05
Persze lehet, hogy nekünk már maga a lombik könnyebb menet volt (na amíg idáig eljutottunk a műtét hegyekkel, életmódváltással, endokrinológiai kezeléssel, az nem!), mivel tényleg sem hormonálisan, sem anyagcsereileg már semmi gond nem volt velünk, sem genetikai, sem sejt szinten sem, csak a petevezető hiány. Meg a gyógyszerekre is szerintem pont atlagos szinten reagáltam és még "csak" 33 évesek vagyunk. Lehet, hogy lombikos orovsnak mi vagyunk az álommeló. :-) Ennek ellenére nekünk is csak másodjára sikerült.
29029. Borrdi78
2012. máj. 5. 08:00
Jó reggelt! Nagyon sajnálom a lelépését a dokitoknak és az való igaz, hogy a Kaáli elég futószalag szerű, de nekem ettől függetlenül a szubjektív véleményem azért nagyon jó. Szerintem nagyon kedves mindenki, iszonyat jól szervezetten dolgoznak, ami példa értékű. Nekem alig volt bmi rossz tapasztalatom tényleg, és velem a dokim is végig jó fej volt, én tényleg csak annyit hiányoltam, hogy lehetett volna bőbeszédűbb a szakmai kérdésekre. Meg engem ez a fagyi dolog nem hagyott egyedül nyugodni, de ez nem a dokihoz kötődik. Az összehasonlítási alapom mondjuk elég kevés, én csak a RKban voltam még kivizsgálás idején, na nekem az volt nagyon gáz. Meg a BMCről ismerősöktől hallottam hupililákat. Amkt viszont még nekem nagyon dícsértek odajáró barátok, az a Dévai.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook