Lombik életre-halálra (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Lombik életre-halálra
Az IR-esek kb. fele sovány, vagy normál testalkatú. :-( Én úgy tudom, hogy a PCOS hátterében szinte mindig IR áll, esetleg, ha tuti nem az, akkor még az lehet, hogy magas a tesztoszteronszint, ami gátolja a peteérést.
Nézték Neked a peteérést hormonvizsgálattal? (3. és 21. napi vérvétel? - nyilávn lombik előtt nézték...) Ha az rendben volt és ha Neked a ciklusod mindig jó volt, akkor mi alapján állípítottak meg PCO-t? Ill. ha nem IR áll a hétterében, akkor miért hiszi a dokid azt, hogy metforminnal kikezelhető. Itt vannak sajnos ellentmondások.... Keresd már vissza a terheléses cukor és inzulin vizsgálatodat, amire az endokrinológus küldött el, mert sajnos nagyon sok lánynál derült ki, hogy a doki tévesen mondta rá, hogy hogy rendben van. :-(
Inzulinrezisztencia vizsgálatom eredménye jó.
Endokrinológusnál jártam , ő küldött IR tesztre.
Menszeszem minden hónapban van ,nem vagyok kövér sem / 158 cm és 53 kg /
Ezért nem értem 2 lombik után miért nem jön össze a baba mikor a spermaszámok is rendben vannak a férjecskémnél.
A nőgyógyász azt mondta ha minden rendben a spermákkal akkor ki kell kezelni a pco-t / lehet elég a metformin is és nem kell műtét/ és spontán is teherbe eshetek ...
hát ez van ...
ő is nagyon jófej, úgy hallottam. Akkor ott ez a szólás-mondás. :-)
barnázás: nem tudom, lehet, ez még mindig az, hogy a tested már unja a crinone-t meg az utrot, nem?
A babó ott figyel és minden a legnagyobb rendben, erre koncentrálj! puszi
milyen laparoscopiát javasolnak Neked? A betokosodott meg nem érett petéket akarják leszedni? Ennek olvass előbb nagyon utána, mert szerintem ez elavult és nem jó kezelési irány.....
A PCOS az inzulinrezisztencia miatt van. Nem a PCOS maga a betegség, az már az IR által okozott tünet. Nem a tünetet, hanem a kiváltó okot kell kezelni. Ez lenne az IR. Én a helyedben biztosan a Merckformint és életmódváltást választanám a műtét helyett, ami csak ideig-órig segít. Pár hónapig lehet, hogy rendeződik a ciklus és lesz peteérés, de aztán az egész kezdődik újra.
Van itt egy jó PCO-s fórum, a lányok biztos segítenek, ha kérdésed van és javaslom, hogy olvasd el a PCOS, az ezerarcú boszorkány c. könyvet. Valamint, a legfontosabb: kell egy nagyon jó endokrinológus Neked. Ne a nőgyógyásszal kezeltesd a PCO-t, az nem fog jóra vezetni sajnos.
Helló! Nem, nekem nem volt PCO-m, csak "szimplán" inzulinrezisztenciám. A mertformint az IR elmulasztására adják, ami megoldja a PCO-t is, mevel a PCO kiváltója maga az IR. A metformin továbbá azért is jó, mert segíti a babát a terheség kezdeti szakaszánál, ha anyagcsere zavar van a mamánál. Nekem nagyon bevált, de vagy 3 évig szedtem összesen, mire baba lett (más okból nem sikerült hamarabb!).
A metformin maga a gyógyszer hatóanyaga, a Merckformin pedig már az egyik gyár (Merck) által gyártott konkrét gyógyszer márka, tudomásom szerint az XR - a retard az egyik leginnovatívabb jelenleg.
mi a különbség a metformin és a merckformin között?
Te mire kaptad?
Nálam kiderült hogy PCO -m van és talán elkerülhetném a laparoscópiás műtétet ha metformint szedek....
Borrdi78!
Pco-ra kaptad gondolom?
Virág, ez érdekes, de rettenetes dolog:O:S
Tigrisné, jó olvasni valakitől ilyen örömteli híreket is:) Esküszöm kicsit át is tudom érezni, olyan jó legalább más boldogságából picit osztozni:)! Vigyázz nagyon magatokra!!
Clover, köszi, hát kedden úgyis kiderül a tuti.