Lombik életre-halálra (beszélgetés)
ez így van...és a jeepek is:-)))tudtam amikor mentem a kaáliba melyik a doki autója és melyik a betegé...a mi dokink az igazgató volt, be sem mertünk nála próbálkozni, de úgyis látni akar jövő áprilisban ő is a 6 hetes kontrolon és akkor megpróbálkozunk.
Úgy feszít, amikor beadja a férjem. Szinte érzem, ahogy megy be. És utána is dörzsölöm, olyan rossz. Meg néha lesz egy dudor.
de az intézetben tilos. Nem hinném, hogy kockáztatná a melóját. Amúgy is tuti jól keresnek, olyan jeep-ek állnak benn a kertben. Miért fogana el 10-20 ropit, ha emiatt lehet, hogy kirúgja a főnöke?
én még sosem kaptam gonapeptylt, miért az milyen?
nem egyiknél sem csak a bmc-sben.
Hát hivatalosan sehol sincs csúszópénz. Lehet, hogy magánhelyeken is van, aki elfogadja. Főleg most, hogy már nem tilos törvény szerint.
Nekünk a BMC-s lombik került annyiba mint a 2 kaális együttvéve (kb. 400 e ft de ebben benne volt 100-ezres fet is) az említett okok miatt.
biztos mi voltunk a hülyék, h adtunk pénzt, bár sztem a bmc-ben külföldőr odajárók még többet adnak a dokiknak úgy tudom (tapasztaltam)
lehet. Engem is idegesített akkor a dolog, de most már nyilván nem, persze nálam más a helyzet, mert bejött neki. :-)
a régiek még lehet emlékeznek Léda-ra,ő is itt vcolt a Hoxa-n:mellrákos lett sajnos
A többinél nem volt gonapeptil? Engem csak annyiban visel meg, hogy olyan rossz beadni.
várjál, ne keverd össze! amagán intézményekben van fizetős és nem fizetős lombik (a nem fizetős az olyan intézményekben van, akiknek van szerződése a lombikra az OEP-el - Kaali, Forgács, Dévai és itt is ugyanazok a szabályok - 5 alkalmat fizet az OEP, mint az államiban). Csak annyi a különbség, hogy a megelőző kivizsgálásokat ki kell fizetni. ha viszont a lombikot számolod, akkor a amgán helyen az elős 5 alkalom teljesen ingyen van, csak a gyógyszerek ránk eső részét kell fizetni, ez ugyanaz, mint állami helyen. Tehát maga a lombik már teljesen ingyenes és csúszópénz sincs.
Az más kérdés, hogy, ha az embernek már nincs több alkalma, akkor az mennyibe kerül, de azért az államiban is fizetni kell. Persze árakat nem tudok.
sajnos én is így tudom...pedig ha egészségesen megszületik a babám és ugye még 35 alatt leszek, akkor nagyon gondolkodtam petesejt adományozáson (hivatalosan, nem pénzért) de ez az egy ami visszatart. Eddig 3 stimut csináltam végig és sajnos a gonapeptyles viselt meg legjobban edig.
Én úgy utálom amikor az embert tök feleslegesen hitegetik. Nekem a régi dokim garantálta, hogy az inszemektől teherbe fogok esni. Hát nem jött be neki:S Annak örülök, hogy legalább a mostani dokim nem hiteget...
Szerintem sokkal nagyobb a pofára esés a ciklus vége, ha a doki túl pozitív.
Ezt én is csak hallottam, nem tapasztaltam. Vannak orvosok, akik csak a hormonokat adják és ha azt akarod, hogy a leszívást-beültetést is ő csinálja, akkor elvárja. Bár ahogy olvasom, magán uton lenne 300 ezer, azért így még mindig jóval kevesebb.
Én azt olvastam, hogy a mellrák esélyét 50%-kal növelik ezek a stimulációk:S:S:S Remélem, hogy ez nem igaz, de tényleg ezt olvastam!
ez tényleg így van???? Ebben akkor az a durva, hogy, ha kell adni borítékos sorsjegyet tényleg, akkor hiába az államiban a vizsgálatok is ingyen vannak, végül az OEP szerződéses magán klinika olcsóbbra jön ki. Ott ugyanis nem adhatsz semmit, alá is kell írni egy papírt, hogy semelyik alkalmazottnak nem adhatsz hálapénzt. Mi egy üveg bort csempésztünk be, amikor sikerült. :-))))
ja közben láttam, melyik... sajnálom, azt a dokit nem ismerem, de nagyon gáz, amit írtál.
nade az inszemes ciklus alatt is nézik, hogy nőtt-e petesejt, különben nem is csinálják meg! Nekem a második inszemememt menet közben állította le a doki, mert minden igyekezetünk ellenére csak a jobb petefészkemben nőtt két nagy tüsző, a balban meg egy sem, de csak a bal oldalon volt petevezetőm. Ezért már a tüszőrepit sem kaptam meg és nem csinálták meg az inszemet. Az egy másik sztori, hogy ettől függetlenül abban a ciklusban spontán tehes lettem ikrekkel a túloldalról... :SSS
és melyik doki? Mert az én dokim nem volt soha ilyen slendrián.... :-( Ez nem a drnő volt véletlenül??
:-( Ez nem vmi kedves. Az én dokim a fordítottja volt (mondjuk én ettől akkpr kivoltam, most már csak röhögök rajta): bmit is kérdeztem, csak annyi volt a reakció: maga nem a jó kérdést teszi fel. Erre én: - mi a jó kérdés? ő: - hogy terhes lesz-e?
Feltettem és annyit mondott igen. :-) És ezzel lezártunk minde párbeszédet. CSak én meg az a típus vagyok, aki tudja, hogy mi miért történik...
Jó, akkor ketten vagytok már. javul az arány. Az tényleg nagyon jó, ha kért IR-t, ez valóban sajnos nagyon nem jellemző.
Akkor lehet, hogy a BMC-ben vagy egy szuper orvos és van egy "dilettáns" és attól függ, ki-kihez kerül????
De dili vagy. Vagy le kell szállni minden nagyobb városban. Lombikleszállás
Voltál már uh-on? Vagy most mész még?
azért ez a repülés mehet, de óvatosan ezt, hogy értette? lassabban menjen a gép vagy hogy? ez olyan semmilyen válasz...
én hallottam olyat, hogy, aki endos, az ensos sejtek ellen küzd az immunrendszer és próbálja kilökni. Persze nem tudja. :-((( a lényeg, jogy emiatt sokszor a baba sem tud megtapadni. De nem tudom, így van-e, az endos fórumon írták a lányok.
de izgi, ilyenről még nem is hallottam. De sztem a kaaliban ilyet tuti nem csinálnak, mert náluk ki van adva, hogy el kell kerülni az ikerterhességeket, valamiért pedig úgy érzem, hogy ennél a módszernél még jobban benne van a pakliban.
nekem eddig pont a 3 naposak és a fagyasztott transzfer nem jött be...
Ugyanoda, ahova te. Ki a dokid? Irok neked privátot.
Én akkor fogok adni ha sikerült szóval addig ne is várja el senki ..de rendes velem a dokim nem érzem,hogy elvárná .....
AH nekem is volt már 5 naposakkal,most én is 3 naposakat kaptam vissza.Tavaly meg 5 naposakat kaptam vissza.És idáig egyik variáció sem jött be.
Én az I.számú Női klinikára járok Baross utcába,kedves aranyos dokim van .És te hová jársz?Első lombikoddal hogy állsz?Nekem november vagy decemberben lesz az első lombikom ha ez most nem sikerült a 4. inszemem...
További ajánlott fórumok: