Lombik életre-halálra (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Lombik életre-halálra
30 vagyok igen.
Az AMH-m anniyra alacsony mint egy 50 éves menupauzában lévő nőnek.
IR-re a lapar előtt meforalt szedtem,nekem sokat segitett mert fogytam tőle sokat. Ami viccesen hangzik de igy van. 52 szoktam lenni, és mikor egyre jobban elhatalmasodott rajtam a pcos és az ir akkor 4 hónap alatt 64kg lettem, a meforal szedés után 2 hónap alatt lement mind.
A lapar óta nem szedem a meforalt mert minden értékem a nagykönyv szerinti középérték és nem látták indokoltnak , hogy szedjem, ellenben D vitamint azt szedek, mert a D vitaminom meg valami 5 volt és 40 kellett volna legyen talán.
nyugi, ez is egy jó jel! :-))))))
Amíg csak úgy érzed, mintha és nem állít be valóban, addig nagyon jó! :-))
Jaj, Csajok! Olyan érzésem van, mintha mindjárt megjön!
Nem fáj a hasam, soha nem is fájt, csak olyan fura bent...
Kikapcsolom az agyam és elmegyünk Apával vásárolni!
Szia Hanka-panka!
Én az első alkalommal 2-öt kaptam vissza és nem lett egy babó sem, másodjára megint 2-őt és mindkettő benn szuszog most a kiságyban. :-)
Nemcsak a szám fontos, sok dolgot kell megfontolni és abból számol a doki is vmi valószínűséget.... Valószínűleg nem mindegy, hogy a visszaültetett embriók hány naposak. Minél "idősebbek", annál jobb a szelekcióra a lehetőség, tehát annál inkább tudják kiválasztani a tuti babákat és így nagyobb valószínűséggel tapadnak meg. (nekem pl. elsőre 3 naposak voltak, másodjára 5 naposak) Ezen felül számít, hogy mi a probléma, ami miatt lombik szükséges, ill. a nő életkora is. Ezek mind összeadódnak akkor, amikor eldől, hogy a visszaültetett embrikékből mennyi marad Veled. Két visszaültetett embrikéből statisztikák szerint kb. 18% max az esély arra, hogy ikrek legyenek. Egypetéjű ikrekre eleve kevesebb, mint 5% az esély (persze lehet, ez Nálad magasabb a genetikai okokból), de arra, hogy egyszerre megtapadjon mindkettő és még az egyikből egypetéjű osztódna.. hát ennek szerintem baromi kicsi a valószínűsége, persze megtörténhet, hiszen hallottunk már ilyet is. :-)
Mindenesetre szerintem, ha fontos az eredményeeség (és nyilván az), akkor 2-öt nyugodtan visszakérhettek majd. De, ha már ott tartotok, a biológus úgyis mond javaslatot. Ill. azt is ki kell majd matekoznotok, hogy mennyi maradjon ott, lehet-e fagyasztani - egyenként, vagy párban... stb. Szóval komplex dolog ez! :-)
Egyébként mennyi az AMH-d, ha a dokik ezzel nem elégedettek? Hány éves vagy? Ha jól értem, 25 évesen már megvolt a kicsid, tehát most még 30 alatt vagy, ugye? Mert akkor a lombikosok között igen fiatal vagy. :-)
Melyik Kaaliba jársz?
Az IR-re jelenleg is szedsz gyógyszert, ill. szedtél egyltalán? bocs, hogy így megbombázlak kérdésekkel... :-)
Nálunk egész délelőtt nagy volt a fennforgás...még olvasni sem volti időm. Most pedig már rohanok dolgozni, de este az összefoglalót biztosan elolvasom.
Sziasztok!
1. lombik: 3ból 1 baba, most 5 éves.
2. lobik: 2ből egy se.
3. lombik: 2ből 1 baba, most 1 éves.
4. lombik: 2 fagyisból úgy tűnik egy, de jövő hét szerdán lesz a Kaális uh, akkor mondanak biztosat.
Van már, 4,5 éves. Spontán fogant, első hónapban.
Szülés után PCOS lettem, aztán IR-es, és nem mensiztem egyáltalán, sem peteérés sem semmi. A gyerek miatt féltem a műtéttől, met minden kincsünk ő és sose voltam még műtve és rettegtem, hogy ha baj lesz mi lesz, de ugy hozta az élet hogy megstimuláltak a pcos-val merionallal és majdnem szétrobbant a petefészkem, azonnal meg kellett műtsenek, drillingeltek, átjárható avgyok és a mégtükrözés is rendben volt. Lapasr után 9 nappal megjött és azóta is rendre 28 napra jön, de baba még mindig nincs. szeptember óta inszeminálunk, de már 4 volt, és egy sem sikerült, a 4. még csak jövőhéten deülr ki, de a Kaáliban azt mondták az Anti Müller Hormon értékem miatt, hogy nem akarnak elkeseriteni de január 3-án szeretettel várnak a lombik előtti stimulálás megkezdése előtti utolsó vizsgálatra. Hát mi igy állunk. Még reményem a 4. volt, de a tegnap után már nem bizom.
Majd a lombik, reméljük.
Bcicus: mi a baj???
Csajok! ezek a vizsgálatok engem is érdekelnének...down szűrés, meg egyebek. Én is szeretnék nyugodt lenni, és én jan. 3-án leszek 10. hetes. Szóval akkorra ki kellene ezt derítenem hova érdemes menni, gondolom időben kell időpontot kérni, és mennyibe kerül....stb.
Miért kell a lombik nektek ??
Van már gyermeked???
Én mindig 2 embriót kaptam vissza mindig egy sikerült 7 beültetésem volt abból 5 sikeres de elhaltak,elmentek 1 lányom született:)