Lombik életre-halálra (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Lombik életre-halálra
Szia!
Inofolic mellé nem kell folsav. Kismamavitamin nyugodtan mehet, én Femibiont szedek az Inofolic mellé.
Szia! Igen nagyon szerencsés vagyok, de még most sem hiszem el pedig tegnap voltam a 12 hetes uh-án minden rendben, de a korom miatt menni kell genetikai vizsgálatra. Szerintem, ha van rá módod menj el el egy forgács intézetes dokihoz magánba, az mindenütt szokott segíteni, és gyorsítani is a dolgokon. Azt nem tudom hogy mik ott a szokások, de általában minden dokinak úgyis van magán rendelése.
Kérdésedre válaszolva: én 1 babát szerettem volna vissza, a doki minimuum 2-tt javasolt, tesz a doki is javaslatot, hogy hány embriót ültessenek vissza, de a végső döntést te hozod meg.Függ hogy menyi lett illetve hány naposakig tudod őket elvinni, de min. 2-3 szerintem. Nálunk 2-t javasolt és 1 tapadt meg belőle. Igen max 3-4-eet ültetnek be de azt nem javasolják csak ritkán, mert szeretnék visszaszorítani az iker terhességek számát. Szerintem azért ha el is kezded a fizetős lombikot azért iratkozz fel a tb-s re is mert ha a fizetős nem sikerül akkor is ott van másodiknak a tb-s időpont, és azért nem mindegy anyagilag sem. Ha sikerül, de miért ne sikerülne akkor még lemondhatod. Mikor kezded?
Sziasztok!
Így ismeretlenül is segítségeteket szeretném kérni. 27-én hétfőn 3 napos embriókat kaptunk vissza. Csütörtökön éreztem hasszúrkát, azóta semmi. Pár napja feszül a mellem és érzékeny, de ma meg már olyan a hasam mintha meg akarna jönni. Lehet, hogy a progeszteron injekciótól érzékeny a mellem? Volt valakinek ilyen és mégis sikerült? Pénteken vv., de már tiszta ideg vagyok. Előre is köszi a válaszokat.
Szia!
Az előző hozzászólást neked szántam!:-)
Elnézést!
Szia
A BMC ben úgy tudom megcsinaljak a kromoszoma vizsgálatot ,ha már előzményben volt ilyen rendelleneség.
Sok sikert!
szia, oh akkor szerencsés vagy:) hallottam a tb finanszírozásról, csak én 43 vagyok nem nagyon lenne jó kivárni még pár hónapot:(( Forgácsintézetben fogjuk valószínűleg, mert ott indítottuk el.
Viszont akkor neked tényleg nem sok vizsgálat volt,a lényeg, hogy sikerült:))
Max 3-mat vagy 4-et ültetnek be ugye?Mindenki maga dönti el?
Szia Judit!
Márciusban végeztünk a vizsgálatokkal, TB finanszírozott lombikra decemberre kaptam időpontot, de mi gyorsabban szerettük volna, ezért választottuk a fizetőset. Mondjuk mi Veszprém megyeiek vagyunk és amúgy is Tapolcához tartozunk, meddőségi intézethez. Illetve vannak olyan vizsgálatok ami megyében lakóknak ingyenes. Nekem elsőre sikerült. A vizsgálatok nekem volt 2 vérvétel egy petevezető átjárhatósági. A férjemnek egyszer vérvétel egy spermadiagram, meg egyszer urológus. Azután összegzés.
Szerencsére nálunk nagyobb baj nem volt, nekem van az egyik petevezetőm elzáródva. Illetve nekem sok nőgyógyászati műtétem volt és ezért nem kellett az inszemeket végig csinálni. Azután jött a stimuláció, majd a leszívás, és a visszaültetés.Ezek előtt volt 1 vérvétel, meg egy belgyógyászati vizsgálat.Jól stimulálható voltam sok tüszőm lett.Van már közös gyermekünk, csak a kistesó nem jött. Nem szerettünk volna kicsúszni az időből.Két babát ültettek be 1 tapadt meg. Te hová szeretnél menni, melyik intézménybe? Pest vagy vidék?
Koszi Bingo, ahogy nezem tenyleg lottek a vedettsegnek,ha kicsuszok
Nem tudom mi lenne jo..Nyilvan ha megtehetnem elmennek tappenzre h ne gorcsoljek ezen,de egyelore fontos a munka
Sziasztok!
Én Tapolcán csináltam végig a lombikot. 39 -éves vagyok. Februárban kezdtük a vizsgálatokat. Sajnos természetesen nem jött a baba. Fizetős lombikon voltam.Április 22-én volt a punkció. Április 27-én volt az ET. Tapolcán nekem kevesebb vizsgálatot csinálnak mint amiket itt írtak a lányok. Most vagyok 12 hetes terhes. Szerintem intézménytől függ, meg sok más tényezőtől. Mindenkinek nagyon drukkolok!
Sziasztok!
Holnap megyünk petesejt leszivasra, es kerdezni szeretnem hogy akkor spermabizsgálatot is csinálnak mielőtt kiválogatják a fiúkat?
Kiváncsi lennék a vitamin kúra javitott e a spermaképen!
Hogy megszuperebb hireket kapj:
Sotes vagyok(bar en az orvosomhoz maganba jartam,mert tudtam ezzel gyorsitok a dolgokon).
Ott a kezdetek kezdeten buktam egy honalot,mert ciklus 5.napjan voltam elso konzin delutan,s a masnapi ciklus 6.napi vervetel mar keson lett volna,igy megbeszeltuk,hogy kovetkezo honapra tolodik a hormonsor.Kovi honapban ciklus 3. 19,21 es 23.napon hormonsoros vervetel,ezzel elmegy egy honap(kozben oersze ferj vizsgalata,aids,hepa,rubeola vv ellenorzese mindket felnek).Majd masodik konzultacio.Aztan a kovi menzeszem megjott,a mehtukrozesre varni kellett volna a sotes varolista miatt,ami viszont kivalthato a virtulais mehtukrozessel(40 ropi maganban,de mar akkor a menzeszem utan 6-11nap meg lehetett csinalni.Ez ahhoz kell,h lassak jo helyre ultetik be a babakat,nincs polip stb.Hatranya,ha barmit talalnak az nem orvosolhato ott helyben,mert ugye ez alapvetoen egy ultrahang,nem rendes beavatkozas mint a rendes mehtukrozes).Nalam minden rendben volt,igy ugyanabban a ciklusnak a 20.napjan vissza mentem ellenorzesre,hogy van-e cisztam,nem volt,kezdhettem az egyik szurit,kesobb csatlakozott hozza a stimus szuri(ez a hossz protokoll szerinti program).Szoval ha megnezed,egy honap volt a hormonsoros vervetelesdim,kovi honap vegen mar kezdhettem(plussz ugye az az egy honap csuszas az elejen). Kerdes hogy ugye mi jon kozbe.Nalam semmi.En tudtam a pajzsmirigy alulmukodesemrol,amit endokrinologussal karban tartottunk(ha nem tudok rola,hanem csak a sotes vervetelekbol derul ki,akkor nyilvan csusztatott volna az orvosom,h addig nem kezdunk mig az rendben nincs.De ugye en erre elore felkeszultem,igy mar a vereredmenyeim jok voltak.Szoval lehet szepen haladni,ha nincsenek kozbejovo dolgok mint pl ciszta vagy pl bnomnek endometriozis derult ki,nah akkor az mutet,megtalalni az orvost hozza,idopont,felepules...Ezek azok amik mind hozzatoldanak.De ha minden jol alakul,akkor nem kell hosszu hosszu honapokat varni amik akar eveket tesznek ki.Csak pl intezmenyt is akkor ugy celszeru valasztani.Vannak a nagyon hosszu varolistasok,ahol csak az elso konzira honapokat kell varni.De nyilvan a sikerert az ember a legjobbhoz akar kerulni.
Melyik intezmennyel szemezgetsz?
Persze,most irtuk itt paran a Sotet.Azert erdeklodj utana,hogy hol mi megy.Mert azert itt is tudnank cifrasagokat meselni.Vannak intezmenyenkent is kulon-kulon topicok.Erdeklodj ott is,bar itt a kozosben is lehet ellatnak majd infokkal.Es en maganos voltam,azert ezt megegyszer leirom.Mert sokan nem mennek maganba,es az meg a soten is rahosszabbit.
De nem akarok hulyeseget mondani,talan a Kaáliba 3-6ho a varolista 1.konzira,s talan meg fizetni is kell erte.Az vegulis ugyanaz mint az en verziom.De azert Kaálisok irjatok,ha nem igy van,mert mar lehet rosszul emlekszem.
Szia Judit!
Nagyon sok minden attól függ, hogy melyik intézménybe mész.
A Dévaiban volt az első lombikom, ott decembertől júniusig jutottam el a beültetésig, millió vizsgálat és konzultáció után.
A második lombikom a Sotén volt, novemberben jelentkeztem, volt egy műtétem, és áprilisban kezdhettem is, ami a műtétnek köszönhetően sikerült.
Szóval az intézménytől függ, hogy mennyi vizsgálatot kér, és mekkora várólistával dolgozik. Van ahol egy évre adnak időpontot.
A beültetés után sokat kell pihenni, de tilos a folyamatos fekvés a méh vérkeringése, és trombozís veszélye miatt. Nálunk ami még tilos volt: szex, fürdés, torna és emelés.
Ja, és 43 éves vagyok.
Nagyon sok sikert kívánok, és kitartást!!!