Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Libasült vöröskáposztával recept

Libasült vöröskáposztával recept

A Libasült vöröskáposztával hozzávalói:
4 egész libacomb,
6 gerezd fokhagyma,
2 fej vöröshagyma,
1 kisebb fej vörös káposzta,
1 evőkanál vörösborecet,
2 evőkanál száraz vörösbor,
2 jonatán alma,
2 evőkanál dzsem,
3 evőkanál cukor,
só,
bors,
szegfűszeg


A Libasült vöröskáposztával elkészítési módja:
A libacombokat sóval-borssal bedörzsöljük, és kuktába tesszük. Mellédobjuk a megtisztított fokhagymát. Kevés vizet aláöntve 30 percig pároljuk. A húst áttesszük egy tepsibe, aláöntjük a levét, és forró sütőben megpirítjuk. Egy nagy serpenyőben. üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát, majd hozzáadjuk a vékony csíkokra metélt, besózott vörös káposztát. Fedő alatt 10 percig pároljuk. Szegfűszeggel, borssal, vörösborecettel, száraz vörösborral ízesítjük, és további 10 percig pároljuk. Végül hozzáadjuk a meghámozott, lereszelt almát, a dzsemet és a cukrot. Nagy lángon megpirítjuk. A megsült libacombokat apró szemű, főtt burgonyával és a párolt vörös káposztával tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei

A receptet beküldte: , 2015. máj. 10. 22:17

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook