Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Libás töltött káposzta recept

Libás töltött káposzta recept

A Libás töltött káposzta hozzávalói:
12 levél savanyú káposzta
1,20 kg savanyú apró káposzta
0,5 kg libamell hús
10 dkg bőrös libaháj (lehet a libamellről levett)
1 db füstölt libamell
1 db füstölt libacomb
2 evőkanál libazsír
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db tojás
10 dkg rizs
1 dl tejföl
1 dl tejszín
1 evőkanál liszt
só,
frissen őrölt bors,
őrölt kömény,
kevés pirospaprika,
reszelt gyömbér,
reszelt szerecsendió,
babérlevél, lehetőleg friss,
zöld kakukkfű


A Libás töltött káposzta elkészítési módja:
A káposztákat langyos vízben átöblítjük (ha nem túl savanyú, akkor nem szükséges). A rizst sós vízben félkeményre megfőzzük és kihűtjük. A libamell húsát, a bőrös hájat és a füstölt mell felét nagyon apró kockára, éles késsel felvágjuk. Egy fél fej hagymát finomra vágva, kevés zsírban lepirítunk. A fentieket egy tálban tojással és ízlés szerint sóval, borssal, piros paprikával, zúzott fokhagymával, gyömbérrel, szerecsendióval összekeverjük. Ezt a káposztalevelekbe arányosan betöltjük. Egy lábosban, libazsíron megpirítjuk a megmaradt, vékony szeletekre vágott vöröshagymát. Hozzátesszük az összezúzott fokhagymát, babérlevelet, őrölt köményt, kevés pirospaprikát. 2 dl vízzel felengedjük. Pár szál zöld kakukkfüvet teszünk hozzá és felforraljuk. A káposzta felét belerakjuk a lábosba, rátesszük a füstölt combot, és a megmaradt füstölt mellet. Erre helyezzük a töltelékeket és a megmaradt apró káposztával befedjük. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és fedő alatt készre főzzük. Mikor elkészült, kiszedjük a töltelékeket, a főtt libacombot, és ráöntjük az 1dl tejszínt, illetve az 1 kanál liszttel elkevert tejfölt. Összeforraljuk, utána ízesítjük. Csak most sózzuk, mert a füstölt húsok lehetnek intenzívebben sósak.

A főtt combról leszedjük a húst, és ezt a káposztába keverjük. A füstölt mellet szép szeletekre vágjuk. A tányér aljába ebből a húsos káposztából teszünk, majd ráhelyezzük a töltelékeket, és ízlés szerint tejföllel meglocsoljuk.


Kategória: Egytálételek receptjei


A libás töltött káposzta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook