Lézeres szemműtét (beszélgetés)
Szia! Nekem a Budai Szemészeti Központban csinálták az OptiLASIKot és jó volt. Utánajártam a különbségeknek alaposan - és nem számít elavultnak.
ez sokat segített - bár az árak nem frissek:
A PRK is teljesen bevált módszer, csak fájdalmas az elején. Csinálnak ilyet is a Budaiban, ha elmész - elmondják a különbségeket és te dönthetsz, hogy melyiket akarod.
Nekem az ottani orvos nagyon szimpatikus volt és nagyon régen ezt csinálja, ami szerintem megnyugtató. Sok sikert, én imádom, hogy nincs szemüvegem!
Sziasztok!
Mostanra döntöttem el, hogy nem akarok többé lencsét és szemüveget viselni, és végre van lehetőségem a műtétre is. Némi utánajárást követően kiderült, hogy elvégezhető a műtét (bár tudom, csakis a vizsgálatok után 100%). És amúgy az OptiLasik mellett döntök.
Két kérdésem lenne hozzátok:
1. FEMTO, IntraLASIK, OPTILasik, FemtoLasik kezelések egy és ugyanaz csak más néven?
2. Körülnéztem néhány budapesti weboldalon, de fogalmam sincs, hogy mi alapján döntsek, hol csináltassam meg a műtétet. Egyébként árban is különbségek vannak, aminek okát nem nagyon tudom, pl. ami valahol 240e, másutt 190e...bízom abban, hogy nem a szakszerűség minősége miatt van ekkora árkülönbség.
Ezekkel találkoztam: Sasszemklinika, Első Pesti Lézerközpont, Budai Szemészeti Klinika
Akinek van tapasztalata ezekkel a klinikákkal kapcsolatban, az kérem írjon! :) Köszi
sziasztok... valaki esetleg egy gyors infót tudna adni?
+5.6-+6 szemet tudnak lézerrel kezelni?
egyik kuponos oldalon most kedvező árban lehetne optilasik kal
Szia!
Köszönöm.
Szerintem nincs összefüggés.
Nem ment bele valami, vagy nem érte huzat?
Sziasztok!
Február végén volt PRK műtét mindkét szememen.
Féléves kontrollom tökéletes volt, akárcsak a látásom.
A mai napon viszont bevérzett a jobb szemem, elég csúnya.
Ilyen még eddig soha nem történt.
Összefüggésben lehet ez a műtéttel.
Volt valakinek hasonló fél év után?
RETINA LEVÁLÁS?! OMG! X-/
Nos, mindkét szemem -3,5 dioptriás, és én nem érzem magamat túlzottan rövidlátónak, csak "közepesen". 12,5 éve hordok cilinderes kontaktlencsét, és eddig állati jól bírtam, de amióta a pokoli forró Ausztráliában dekkolok, a 40-45 fokok miatt a szemem nem tűri meg a lencsét, ezért akartam volna azt a rohadt műtétet. És nekem angolul biztos nem mondtak rizikókat a súlyemelés miatt, persze olvasgattam is utána, hátha elértettem valamit.
Amúgy csak 20 kg-mal szoktam súlyzózni naponta amíg bírom, és, mert nehéz fizikai melót vállaltam, így nem lehetek mindig punci! :-D
Inkább az csesztet, hogy fényérzékeny lettem az itteni napsütéses időjárástól, és kint folyton napszemüvegre vagyok ítélve, otthon meg szemüvegre, szóval k*rva szívás ez szerintem!
Szia!
Amit írtál teljesen kiakasztott, hogy nem lehet majd nagy súlyt emelni a műtét után?! Mi a f*sz?! Sz*rni azért lehet még?!
Azokat hallottam csak, hogy kell műkönny sokáig és nem lehet kontaktlencsét hordani soha többé, ha visszaromlik a szem, ezért rizikós.
Nekem is amúgy lételemem a súlyzózás (lány létemre), na és nekem sose jöttek a dokik ilyen marhasággal, én végül csak azért nem műttettem meg a szememet, mert 8.000 $ lett volna itt, ahol lakok, úgyhogy beszoptam! :-/
Mert állítólag a vitaminok hatására a szem "öngyógyítása" jobban működik, azaz vissza akar állni az eredeti szaruhártya-vastagság. Ennek szerintem semmi köze hozzá. Én nem szedtem semmit, mégis szar lett. A második műtét után ugyanannyi a dioptriám, mint a második műtét előtt. Itt pedig sokan szedtek vitamint, a többségnek minden rendben ment.
Egyszerűen csak valakinek összejön, valakinek nem.
Sziasztok.
Nektek mondta az orvos,hogy műtét előtt és után szedjetek vitamint? Nekem konkrétan az ocutein fortét ajánlotta.
A fiam most készül oda.
22 evesen meg romolhat a szemed. 25-26 eves korban all meg altalaban a romlas.
Szerintem meg varj par evet , viszont utana, a legelslegjobb dontes a mutet!
Eletem legjobb dontese volt 23 evnyi szemuveg utan!
Szívesen,nincs mit.
Talán Debrecen a legközelebbi,meg utána Pest.Én is Pesten voltam,engem nem az érdekelt közel legyen,hanem jó híre legyen a "klinikának" és annak is örültem hogy előttem már rengeteg emberen segítettek,és nem az elsők között vagyok.Naa érted mire gondolok ugye? :)
További ajánlott fórumok:
- Van valaki, aki megbánta a lézeres szemműtétet? Miért?
- Lézeres szemműtét. Mennyiért és mennyire eredményes?
- Sasszem lézeres szemműtét
- Melyik lézeres szemműtét a legjobb?
- Lézeres látásjavító szemműtét után lehet hagyományos módon szülni?
- Lézeres szemműtét után vagyok, az eredményeim szerint romlott a szemem. Mit lehet tenni?