Lézeres szemműtét (beszélgetés)
Fórum - Lézeres szemműtét
Kis adalék, napjainkban szemüveggel lehetsz a legtöbb oeatágban még harci pilóta is, de lézeres dioptria korrekciós szemműtét után nem, még civil pilóta sem. Sajnos nem véletlenül.
Üdv!
Februárban volt 2 éve a műtétem.
Egész életemben arra vártam, hogy jól lássak szemüveg nélkül.
PRK műtétem volt nekem is.
A fél éves gyógyulást és a pénzt is megéri, megváltoztatta az életemet.
Hol lesz a műtét?
Sziasztok!
A hugomnak lesz szemműtétje, és sehol nem akadtunk rá, hogy a kontroll vizsgálatok általában mennyi ideig tartanak. Személyesen elfelejtette megkérdezni, emailre még mindig nem válaszoltak.
Tudna valaki segíteni? A sasszemről van szó.Köszi
Én ajánlottam! =D
Egyébként egyáltalán ne tarts tőle: nem tudják elrontani, mert halál pontos a műszer, és a szemed legapróbb rezdüléseit is érzékeli, így ki is kapcsol automatikusan, amint mozdul.
Fájdalom nem lesz, csak fényérzékeny lesz a szemed (nekem a 2. vagy 3. napon volt az) olyan szinten, hogy a redőnnyel lesötétített szobában is csukott szemmel feküdtem, mert "fájt a fény". De ez csak egy nap, akkorra altatót is kapsz. :)
Nekem 2010-ben volt a műtétem, már több, mint 5 éve, mindkét szemem -10,5-ös körüli volt. Még a mai napig 120%-os, így nagyon elégedett vagyok!
A műtét közben semmit nem fogsz látni azon kívül, hogy matatnak a szemednél. Mivel szemcseppel érzéstelenítik el a szemgolyót, így a szemterpesz felhelyezését sem fogod érezni, a lebeny felvágását sme látod majd! Nem bántam meg, a műtét utáni 3 nap kellemetlen, de hát annyian kibírtuk már! Most meg még az is lelkesítheti az embertaz Optik Med-nél, hogy ha van egy ajánlója a páciensnek, mindketten visszanyerhetik a műtétjük árát! =D
2011-ben volt prk mütétem, egész életre érvényes garanciát adtak arra, hogy max. 1,5-ös olvasót kell csak használnom, mivel a "pluszosokat" nem tudják 100%-osra javítani (elötte +2,5 volt távolba, + 4,5 olvasni!).
Most 4 év után jutottam el odáig, hogy a régi szemüvegeimet hordom..szerencsére nem dobtam öket ki!!!
Az éjszakai vezetés lehetetlenség..a lámpák "hóember" formában láthatók, az autók világítása elviselhetetlen..Napszemüveg nélkül olyan, mintha grilleznék a szemeimet..Valóban kidobtam egy kisebb vagyont kb. 4 éves majdnem-szemüveg-nélküli idöszakra, viszont kaptam hozzá egy életre szóló fényérzékenységet.
Gondolkodtam, hogy visszamenjek-e a garancia miatt, hiszen elvileg meg kéne "javítaniuk" a mostani állapotot, nem? Na de valószínü, hogy ez az állapot rosszabbodhat, szóval inkább visszatérek a szemüvegre.
Üdv Mindenkinek!
Decemberben én is szeretném megműttetni a szememet és van egy két dolog amit szeretnék tudni:
A vizsgálat előtt nem szabad kontaktlencsét hordani de meddig? mert olvastam hogy lágy lencsénél elég csak ha egy hétig nem hordom keménynél viszont 6 hétig nem szabad hordani. Nekem lágy lencsém van
Műtette valaki FEMTO HD eljárással a szemét?? tapasztalat?
És a legfontosabb hogy a FEMTO eljárás után meddig nem lehet dolgozni?
Az én szerencsém, hogy hegesztő vagyok és úgy gondolom tovább kell pihentetnem a szemem mint például aki irodába dolgozik.
Köszi előre is!!
Sziasztok!
Uj vagyok itt a lezeres szemmutet temaban.
Akit mar mutottek Femto lasik eljarassal...tole erdeklodnek,mikorra alakul ki a vegleges eredmeny?
Ma vagyok 4napos....meddig marad a homalyos latas,illetve meddig varhato hogy h elesebben hol halvanyabban latunk?
Elore is koszonom ha valaszoltok!
Sziasztok!
Már régóta tervezem, hogy megműttetem a szemem, hiszen 14 éves korom óta szemüveges vagyok (most 29 vagyok), és ma végre megtörtént az OptikMednél az alkalmassági vizsgálat. Mindként eljárásra alkalmasnak találtak (PRK, Femto), de a doktornő, aki vizsgált inkább az Femto eljárást javasolta, mert nagyon magos a cylinder, asztigmám. Azt mondta, hogy 90-95%os javulás érhető el, ha mégis a PRK mellet döntök, és előfordulhat, hogy fog szemüveg kelleni, pl vezetéshez, de a mindennapi életben nem.
Én végig a PRK-t szerettem volna, egyrészt az ára miatt, illetve olvastam, hogy a femtonál van veszély, hogy leszakadhat a hártya. Végülés ott helyben azt mondtam, hogy maradok a PRK mellet, de miután hazaértem elkezdtem gondolkodni, hogy mégis a szemem világáról van szó, ha a femtoval jobb eredmény érhető el, akkor még is azt választanám. Remélem, hogy lehet módosítani, mert inkább fizetek annyival többet, ha femtoval végre magszabadulhatok a szemüvegtől.
A kérdése az, hogy van valakinek tapasztalata, hogy magas cylinderrel műtötték, és mégis jó lett a szeme, vagy a PRK is jó, csak inkább a drágábbra akartak rábeszélni???
Job szem: -2,50 cyl -2,75 bal szem: -2,75 cyl -4.00
Sziasztok, a segitségeteket kérném? volt-e valaki közületek plusszos, és szemszárazsággal küzdő beteg, aki megmütette a szemét és jól sikerült?
Nekem távoli, +4,75 a közeli +2,75 dioptria, és most is napi szinten 5-ször kell mükkönnyet használnom.Segitségeteket előre is köszönöm szépen.
További ajánlott fórumok:
- Van valaki, aki megbánta a lézeres szemműtétet? Miért?
- Lézeres szemműtét. Mennyiért és mennyire eredményes?
- Sasszem lézeres szemműtét
- Melyik lézeres szemműtét a legjobb?
- Lézeres látásjavító szemműtét után lehet hagyományos módon szülni?
- Lézeres szemműtét után vagyok, az eredményeim szerint romlott a szemem. Mit lehet tenni?