Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Lézeres szemműtét fórum

Lézeres szemműtét (beszélgetés)

594. guresz
2009. nov. 12. 11:57

Sziasztok !!

Azt tervezem hogy tavasszal megcsináltatom a szememet ezzel a kezeléssel, de viszont felmerült bennem pár kérdés.

Az egyik szememre kancsal vagyok de ez csak akkor merül fel ha távolra kell néznem vagy ha fáradt a szemem.Amikor viszont felkerül rám a szemüveg nem kancsalítok.Na már most ha én megcsináltatom a szememet akkor utána marad a kancsalítás vagy nem ?

Na és még az is érdekelne hogy valaki megtudná mondani hogy kb mennyibe kerül a kezelés ? Tudom hogy személytől eltérő de egy megközelitő értékre lennék kíváncsi mert hát anyagilag nem állok sajnos túl jól.Mennyibe kerülnek az előtte levő alkalmasági vizsgálatok ?

2009. nov. 11. 22:01
erika85 én sajnos nem tudok semmit a Szegedi klinikákról de ha van olyan ami nem tetszik neked ott akkor is tudsz jönni Budapestre. Itt is van egy-két nagyon jó klinika.
592. erika85
2009. nov. 9. 13:50

Nagyon szepen koszonom mindenkinek a segitseget!!!

Issti megnyugtattal azzal, hogy Szegeden van a legmodernebb gep. Ez milyen tehnikaval mukodik? December 8.-an megyek egy vizsgalatra, akor kiderul, lehet-e muteni a szemem, vagy nem. Egy volt kollegam mutotte ott a szemet, ha jol emlekszem, neki -11-es volt a dioptria az egyik szemen, most -0.75. O azt meselte, hogy 2,3 napig fajt neki, es kis ido mulva mar jol latott, nem kellett a szemuveg sem, es a mutet kb. fel percig tartott. Hat remelem nekem is ilyen konnyu lesz majd. Itt Romaniaban nem merem vallalni, egyreszt, mert sokkal dragabb, masreszt pedig sok esetrol hallottam, hogy a mutetet elrontottak.

591. Misnyő
2009. nov. 9. 09:19

Sziasztok

Szakértő azért vannak ezek a fórumok hogy a cizellált lelkű pácienseket megnyugtassák és tanáccsal lássák el azokat akiknek nehézségeik és kérdéseik vannak. erika85 én is csak azt tudom javasolni hogy várj még egy kicsit míg a kisfiad idősebb lesz. Mivel akkor neked is könnyebb lesz és neki is hogy most nem szabad anyut nyüstölni.

590. márti0306 (válaszként erre: 584. - Szakértő)
2009. nov. 9. 08:05
Nem értelek "szakértő" miért kell piszkálni azokat akik segíteni szeretnének, hiszen épp innen a "cizellált" lelkű páciensektől tudjuk meg, hogy mi és hogyan történt, történhet. Nekem is nagyon jó volt a műtét előtt, hogy ezeket a hozzászólásokat elolvastam, és nem úgy mentem a műtétre, hogy minden rózsaszín hanem fel voltam készülve az esetleges feketére is. Bár szerencsére minden rózsaszín lett, ha érted mire gondolok. Ha szabad akarsz lenni nyugodtan szállj ki, a negatív hozzáállásod nélkül eddig is megvoltunk.
589. márti0306 (válaszként erre: 587. - Erika85)
2009. nov. 9. 07:59
Szia! Mint már olvashattad a hozzászólásaimban az én kisfiam 5 éves lesz, azért ő már elég önálló. Szerencsére nagyon megértő volt és a mai napig vigyáz, hogy véletlen se kapjon bele a szemembe. Én azt javaslom, mivel a te fiad még elég apró, hogy akkor vágj bele, ha a műtét után 4-5 napig van aki helyettesíteni tud az ellátásában. Engem szombaton műtöttek, a műtét után jó volt egész délután aludni, és másnap is nagyon sokat aludtam, szerencsémre anyukám elvállalta a lurkót. Még a harmadik nap is többet aludtam az átlagosnál, mivel ezt igényelte a szemem. Ha ezt a három napot megtudod oldani akkor vágj bele nyugodtan. Ha van még kérdésed szívesen segítek, ha tudok. Szia!
588. issti (válaszként erre: 587. - Erika85)
2009. nov. 7. 17:36
erika85! Minden műtétnek vannak kockázatai, de ennél tényleg nincs mitől félni. A gyógyulás eltart pár hónapig, és addig nagyon oda kell figyelni a csepegtetésre, és a napszemüveg hordására, de ennyi. Műtét után pár napig mindenképpen kell segítség, de ha ez megoldható, nyugodtan vágj bele. Szegeden van a legmodernebb gép az országban, és a doktornő nagyon profi!
587. erika85
2009. nov. 7. 12:52

Sziasztok!

Nekem is volna kerdesem hozzatok. 14 honapos kisfiam van, merjek-e belevagni egy szemmutetbe? Felek, hogy nem tudnam ellatni a kisfiam, amig helyre nem jon a latasom, es attol is felek, nehogy valami balul suljon el...+2.5 a dioptriam a jobb szememem es +1.5 a bal szemem. Szegedre mennek muttetni, en egyebkent romaniai vagyok.

586. erin (válaszként erre: 584. - Szakértő)
2009. nov. 6. 11:01

Nekem sincs semmi gondom, mégis olvasom! Két hét után 100% feletti lett mindkét szemem. És már majdnem5 hónapja műtöttek.

Szeretnék én is tanácsot adni, vagy biztatni azokat, akiknek van! Nem is értem mit irogatsz és mi bajod van!

585. 021a029148 (válaszként erre: 584. - Szakértő)
2009. nov. 6. 07:39
Mi van??? Sztem inkább szállj ki te...
2009. nov. 5. 22:38

Úgy látom, hogy ezen a fórumon csupa cizellált lelkű páciens, ill. redhagyó eset szerepel. A nevek folyton és régóta ismétlődnek. Ez azért lehet, mart akiknek nincs gondja, azok nem is olvassák ezt a fórumot (sem).

Aki kiszáll szabadabb lesz.

583. Misnyő (válaszként erre: 581. - Sbetti75)
2009. nov. 5. 20:23

Sziasztok!

Én is csak csatlakozni tudok issti hozzászólásához. Van akinek sajnos 6 hónapba telik mire minden be áll rendesen sajnos de ne keseredj el ez lehet akár 2 hét is. Személyenként változik.

582. issti (válaszként erre: 580. - Erin)
2009. nov. 1. 10:23
Szia erin! A PRK után a klinikai gyógyulás ideje kb. 3 hónap, és addig is indokolt szteroidot csepegtetni. A flucon egy gyengébb hatású szteroid, és azért kell tovább alkalmazni. Kevesebb a mellékhatása, kisebb mértékben emeli meg a szemnyomást, így nem kell olyan sűrűn ellenőrizni sem . A maxidex elég 3 hónapig, de figyelni kell közben nem okoz-e gondot.
2009. nov. 1. 09:43

Sziasztok Sorstársak!

Öntsetek belém egy kis lelket! Péntek délelőtt voltam Bp-en műtéten. Lebenykészítős Zyoptix. A tegnapi 1 napos kontrollon mindenki más arról számolt be, hogy milyen remekül élesen lát távolra. Én olyan 1,5 m-re látok teljesen jól, távolabbra meg homályos minden. Érzem, hogy élesedett, de mégis homályos. Olyan, mintha lenne rajtam lencse, csak éppen piszkos. Igaz mondta a dr nő, hogy vizenyős még a lebenyem, és ez teljesen normális, csak hát az ember hajlamos az elkeseredésre. Van vki hasonló tapasztalatokkal?

580. erin (válaszként erre: 573. - Issti)
2009. okt. 31. 22:31

Szia issti!

Szemet szúrt, hogy azt írtad, hogy 3 hónapig kell csepegtetni. PRK után 6 hónapig kell, mindegyik hónapban egy cseppel kevesebbet. Az intraLasik után kell csak 3 hónapig. Nekem 4 és fél hónapja műtötték a szemem, most tartok a napi 2 csepp fluconnál. De a 6 hónap csepegtetés nem nagy ár a jó látásért!!:) Üdv.

579. Beus111
2009. okt. 31. 11:33

Szia issti!

Köszönöm szépen a válaszodat, és, hogy megmagyaráztad ezt a cilinderes dolgot is.

Egyébként a jobb szemem 100%-os javulást ért el eddig (pedig csak 60 +-20%-ot garantáltak), a bal meg csak 50%-os, de éppen ennyiért vállalták a garanciát. Kicsit fura, hogy a jobb szememmel tök jól látok, a másik meg egy kicsit lehúzza, de még így sokkal jobb, mint gondoltam. De azért én remélem, hogy a bal még javulni fog. Majd meglátjuk.

2 hónapot kell várnod a műtétre? Akkor valószínűleg nagyon sokat hordtad a kontaktlencsét. Nekem is volt kemény, de nem is értem, hogy miért csináltattam, szinte soha nem hordtam, csak ha havonta kb. egyszer, ha elmentem szórakozni. Én nem nagyon szerettem, mert rettenetesen kiszáradt tőle a szemem, és ezért sokszor ki is esett. De egy valamire jó volt... nem zavart a műtét utáni védőkontaktlencse.

Köszönöm az információt a napszemüvegről... elég kellemetlen volt az egyetem előadásain napszemüvegben ülni. :)

578. issti
2009. okt. 31. 10:37

Szia Beus111

Az asztigmiát úgy képzeld el, hogy egy félbevágott gumilabdát két oldalról kicsit összenyomsz, akkor van ahol kidomborodik, van ahol kicsit laposabb lesz a görbület. Elkezd kissé hasonlítani agy hengerre (cilinderre). Ahol összenyomtad ott nagyobb a görbület. Általában ez szimmetrikus. De nálam is az a gond a másik szememmel, hogy nem egyenletesen, hanem egyik oldalon jobban domborodik. Ezért várok már 2 hónapja, hogy műthető legyen. 2 hét múlva lesz a másik szemem műtve, mert addig nem vállalták, amíg a kontaktlencse benyomódása ki nem simul. A lézer bármilyen alakból csinál ideális formát, csak a szaruhártya vastagsága miatt ez nagyon korlátozott. Ha neked bevállalták, akkor biztos a határon belül voltál, nem kell aggódnod. Napszemüveget csak szabadtéren kell hordani, ahol bármikor belesüthet a nap a szemedbe, és a szórt fény is állandóan eléri. Beltérben, ha nem nézel közvetlenül sokáig kifele közel az ablakhoz nem kell, mert az ablaküvegen átszűrt fény visszaverődése már nem veszélyes. Ha egyenesen besüt a nap, akkor azért tanácsos redőnyt, vagy sötétítőt elé húzni főleg az első 3 hónapban. Ha folyamatosan túl sok UV B éri a szemedet kialakulhat szaruhártya homály (haze), ami nem maradandó, de megnyújtja a gyógyulást.

577. zsan88
2009. okt. 31. 10:34
Köszi issti!!!! :)
576. issti
2009. okt. 31. 10:13
zsan88! 552, 557 hozzászólásból választ kapsz.
575. zsan88
2009. okt. 31. 09:32

Sziasztok!

Én nov.9-én megyek műtét előtti vizsgálatra Győrbe.(-6D)

Nem tudom, hogy melyik műtétet válasszam.( PRK vagy LASIK) Van valakinek tapasztalata a györi szempont klinikával? Köszi az infót előre is.

574. Beus111
2009. okt. 30. 19:13

Szia istii!

Köszi a választ. Én csak azért aggódom kicsit, mert nálam bonyolultabb volt a helyzet, mint az átlagnál. Asztigmiám volt, de nem is az egyszerűbb fajtája. Valami ilyet mondtak, hogy +os és -os helyek is vannak a bal szememben. Hogy ez mit jelent... Szóval azt mondták kicsit bonyolultabb a dolog, és nem is ígértek 100%-ot. Egyébk. már így is sokkal jobb. :D

És egyébként neked mit mondtak a napszemüvegről? Épületben kell hordani vagy sem?

Köszi.

573. issti
2009. okt. 30. 18:48
Szia Beus111! Én is ma vagyok 10 napos PRK, és épp úgy homályosan, szellemképekkel látok. A fények meg mint valami csillagszóró, úgy kápráznak. De eléggé beleástam magam a témába, és több ezer hozzászólást is elolvastam, úgyhogy tuti nincs miért aggódni :) Mindenkinek kitisztult egy idő után. Mostantól 3 hónapig csepegtetés lesz a sorsunk, és addig többször is lesz majd néha jobb, néha kevésbé. De utána Hawai. Én nem aggódom, ha ez az ára, hát legyen.
572. Beus111
2009. okt. 30. 16:20
PRK-műtét volt.
571. Beus111
2009. okt. 30. 16:19
És még annyi, hogy normális, ha 10 nap után nem nagyon látok közelre? Szellemképes, homályos és hamar elfárad. Javul ez még? Köszi.
570. Beus111
2009. okt. 30. 15:36

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem. Nekem azt mondták, hogy nem kell viselnem a napszemüveget épületekben. Megkérdeztem egy fizikust, és ő azt mondta, hogy az UV-fény az ablakon is átszűrődik. Akkor most hordjam a napszemüveget épületekben, vagy sem. 10 napja volt a műtét.

Köszönöm a válaszokat!

569. pueszti (válaszként erre: 567. - Misnyő)
2009. okt. 27. 15:51

Sziasztok!

Természetesen igazatok van, tisztában kell lenni a lehetséges kockázatokkal is!!!

A véleményem szerint a hosszútávú kockázatokra pl.:időskor, senki nem bír statisztikával, ezek csak lehetséges következtetések.

2009. okt. 27. 09:32
Este ezen gondolkoztam, hogy ugye ott ülsz a szemorvosnál és mondja, hogy olvassam. Én meg olvasom, mert már harmadszor vannak uazok a betűk, nem is látom teljesen élesen, akkor ti mondjátok, hogy amúgy homályos? Mert én annyira félek, hogy emiatt alul-vagy épp túlkorrigálják a szemem és ezért nem lesz 100-125%-os a műtét.
567. Misnyő (válaszként erre: 563. - Pueszti)
2009. okt. 26. 18:30

Sziasztok!

Nem akarlak meg sérteni pueszti de szerintem elég részletesen kibeszéltük már az előző hozzászólásokban a szemműtét előnyeit igaz hátránya elég kevés van de arról is mindenki amit tudott szerintem leírta. Isstinek igaza van semmi baja nem lesz a szemednek van olyan ember akit már 8-9 éve műtöttek és semmi baja a szemének és nem is lesz.

2009. okt. 26. 15:34

Akit érint, annak üzenem, hogy most kérdeztem meg az egészségpénztárat (MKB), hogy igaz-e, hogy csak idén lehet visszaigényelni a 30%-ot, ha kártyával fizetjük a szemműtétet és a válasz nem.

Vhol olvastam, hogy vki mondta, hogy csak idén lehet, de szerencsére ez nem igaz...azért írhatna, aki tájékozott ezügyben.

565. atirigan (válaszként erre: 553. - Moncsi7809)
2009. okt. 26. 10:21

Szia moncsi7809!

Most volt okt.22.-én az egy hónapos kontroll.

Egész jó, gyorsan javul, már szinte tökéletes.

A szemcsepp adagot 5ről 4re csökkentették.

A drnő neve Dorn Klára.Nekünk a tájékoztatás hiányzott, szinte semmit nem közöltek velünk, és az első 3 nap PRK után, mint tudjuk enyhén szólva kellemetlen.

Én azt mondom, ha nem vagy 100%-ig nyugodt, és biztos a dolgodba, várj, olvass utána.

Annyi jót, pozitívat olvastunk az Optikmedről, ha most kéne választanunk, biztos Pestre mennénk.

Minden jót:Üdv.Rita

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook