Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mitől lesz lapos a mézeskalács? fórum

Mitől lesz lapos a mézeskalács? (tudásbázis kérdés)


12. dius04
2020. nov. 25. 20:21
Nem szeretnék laposat. Épp az a probléma hogy szépen kiszurom és szülés közben lelaposodik, elterül mint valami paca és nem lesz szép a formája... Pl a csillag öl majdnem egy kör lesz és hasonlók..
11. Bless the child (válaszként erre: 10. - Banános Zselé)
2020. nov. 25. 19:17
Köszönöm!
10. Banános Zselé (válaszként erre: 8. - Bless the child)
2020. nov. 25. 18:52
méz az édesítőszer, a sütőpor meg segédanyag
9. fincsi5 (válaszként erre: 8. - Bless the child)
2020. nov. 25. 18:46
Még nem csináltam soha, azt is elhinném. És most látom, hogy a kérdezőnek épp lapos kell.
8. Bless the child (válaszként erre: 7. - Fincsi5)
2020. nov. 25. 18:37
Mézesbe sütőpor?
7. fincsi5 (válaszként erre: 1. - Dius04)
2020. nov. 25. 18:36

Sütőpor nem kell bele? Én tegnap alkottam valami kakaós csodát, már 4 perce a sütőben volt, mikor rájöttem, hogy kimaradt. Mert 2 csomaggal írták, és mindenki megkérdőjelezte, nem lesz-e sok?

Én addig gondolkoztam, hogy másfelet fogok belerakni, hogy kimaradt. De kikaptam és belekevertem. Ilyen magasat még nem produkáltam.:)

6. gilingalang (válaszként erre: 1. - Dius04)
2020. nov. 25. 18:34

Szia!

Akkor terül, ha lágyabb a tészta.

A normál mézest egy éjszakára hideg helyre kell tenni.

Lávli receptje szuper😍

5. jooeva (válaszként erre: 1. - Dius04)
2020. nov. 25. 18:18

Nézz szét a sütis naplómban, van azonnal puha mézes, amit nem kell pihentetni, megtartja a formáját is!

De ide teszem az eredeti recit. Hétvégén sütöttem 8 tepsivel. A szódabikarbóna mennyisége határozza meg a puhaságát, formatartóságát.

[link]

4. Bless the child (válaszként erre: 2. - Lávli*)
2020. nov. 25. 17:35
Ezt sütjük mi is. Legutóbb vasárnap készült
2020. nov. 25. 17:28
Elnézést a fura fogalmazásert. Észre sem vettem hogy ennyi mindent atirt a telefon de azért remélem érthető mit szerettem volna
2020. nov. 25. 17:08

Úgy kezdi a felvezető szöveg, hogy ez a tészta egy álom. És tényleg! Szép duci és finom lesz 😅


[link]

2020. nov. 25. 16:45
Kiszaggatom gyönyörű a formája a mézeskalácsnak de mikor kiveszem a sütőből csak egy lelapult, elterült paca lesz belőle. Van vki ék tippje arra hogy a szép formáját megtartása? Ki hogy süti?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook