Lekváros copf recept

A Lekváros copf hozzávalói:
- 25 dkg lekvár
- 10 dkg darált dió
- 5 dkg porcukor
- 10 dkg Rama
- 50 dkg liszt
- 5 dkg cukor
- só
- 3 dkg élesztő
- 0,25 l tej
- 1db tojássárgája


A Lekváros copf elkészítési módja:
A liszt közepébe mélyedést készítünk--> beleöntjük a tejbe morzsolt élesztőt-->köré tesszük a margarint+ cukrot és sót--> kicsit állni hagyjuk, majd tésztává gyúrjuk--> Meleg helyen 60 percig kelesztjük --> 3 részre osztjuk, átgyúrjuk és kinyújtjuk őket. Megkenjük a lekvárral, rászórjuk a diót, majd felcsavarjuk őket --> Fonatot készítünk, majd még 30 percig kelesztjük --> Megkenjük tojássárgájával, majd egy kivajazott sütőlapra helyezzük--> készre sütjük.

A sütőből kivéve hintsük meg porcukorral.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A lekváros copf elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook