Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Leég a wokban az étel. Mit csinálok rosszul? fórum

Leég a wokban az étel. Mit csinálok rosszul? (tudásbázis kérdés)


2009. febr. 1. 19:42
Az edénybe leég az étel, feltöltöd vízzel, felteszed a tűthelyre és felforralod a vizet. Hagyd úgy kihülni, addig is ázik. Szerintem nem kéne használjunk surolószert, mert felkarcoljuk, azután állandoan leég az étel.
2008. nov. 5. 21:21
Valószínű,hogy az edényed nem jó.
2008. nov. 5. 04:48
Eredetileg a wok nem volt "beavatva". Mármint a vásárlás után.
2008. szept. 18. 23:30
Rossz a wok..
18. 0260f21e84 (válaszként erre: 12. - Sonneillon)
2008. jan. 28. 23:37
na, ezt mar cseszhetem, nekem is leegett
2007. jún. 30. 17:10
meggyujtod a tüzet:)))
16. anyafül (válaszként erre: 13. - Mami1961)
2007. ápr. 29. 08:56
Pörkölt wokban??? Miért wokban készíted?
15. Rika1
2007. ápr. 28. 22:33
Nekem tefál wokom van,de abba még semmi nem égett le:)Lehet,hogy túl erős alatta a tűz:)
14. anyafül (válaszként erre: 5. - Mókica)
2007. ápr. 28. 18:31
Szia! Nekem teflonos wokom van és kerámialapos tüzhelyen használom, a legmagasabb (9-es) fokozaton. Teljesen ok.
2007. febr. 6. 22:25
Nálam még nem égett le semmi, kevés olaj illetve víz szükséges.Bármilyen ételt fözök benn kiválló! pl pöri, sült hús párolt dolgik stb.
2006. nov. 28. 19:41

protip: a wokot első használat elött be kell avatni!

Először maradéktalanul távolítsuk el a gyárilag felvitt, rozsdásodást gátló szert. Ezt a legkönnyebben szappanos fémszivaccsal végezhetjük el. Ezután a megtisztított, szárazra törölt edény belsejét kenjük ki növényi olajjal, majd tegyük alacsony hőfokra melegedni 10-15 percig. Ekkor vegyük le az edényt a tűzhelyről és papírral töröljük ki az olajat. Ezt az eljárást (olajozás, melegítés, törlés) ismételjük meg ötször-hatszor, addig, amíg a papír tiszta nem lesz, és a wok alja szép fekete. Amennyiben a wok eddíg is fekete volt (pl öntöttvas) ott érzésre kell menni és minden esetben figyelni kell, hogy ez a "patina" nagyjábol mindenütt kialakiljon.

Az itt leírtak persze a teflonos wok-ra nem vonatkoznak.

11. mormyka (válaszként erre: 8. - 7130b15964)
2006. nov. 12. 16:52
Biztos érdekes lehet tempurát készíteni egy kanál olajban...
10. 7130b15964 (válaszként erre: 9. - 'szti)
2006. nov. 8. 22:41

Igen, gyorsan. Azért nem feltétlenül egy perc alatt, mert függ attól is, hogy éppen mi az alapanyag. De lényeg, hogy nincs agyon olajozva és szét főzve vagy túl sütve.

Nekem mindig a csili és a szójaszósz jut a wokról az eszembe, meg a cukorborsó, aminek a hüvelyét sütik meg (nálunk nem nagyon lehet kapni).

9. 'szti (válaszként erre: 8. - 7130b15964)
2006. nov. 8. 12:32

...és gyorsan, nem?

szinte egy percig sincsenek benne a zöldségek, azért vágják olyan vékonyra, hogy sittysutyy kész és ropogós marad

8. 7130b15964 (válaszként erre: 7. - Mormyka)
2006. nov. 8. 12:17
A wokban készült dolgoknak pont az lenne a lényege, hogy minimális (kb. 1 kanálnyi) olaj hozzáadásával készítsük benne az ételt...
2006. nov. 8. 11:16

Személy szerint nekem Metro-s wokom van. Olcsó volt, de nagyon szeretem. Eddig még nem sikerült semmit belekozmálnom. Ha főzni kell a kaját mindig sok vezet teszek alá, befedem és néha megkeverem. Nem igazán szoktam mellette ácsorogni. Sütéskor fontos a sok olaj, hogy amit sütsz úszkálhasson benne.


Mókicának:

Van teflonos wokom is, mikor kaptam megvizsgáltam az alját :) szerintem ha nem indukciós a tűzhelyed minden további nélkül használhatod.

2006. okt. 7. 21:50
Ha Tesco-s wokod van, abban bizony éghet az anyag. :)) Olcsó húsnak.... (Tapasztalat:(( )
2006. okt. 7. 01:42

Valaki ismeri a Teflon Wok.ot?

Itt kint az USA-ban nem a gázsütő,hanem a villanytűzhely a jellemző. Viszon azon elég nehéz lenne sima Wok-al főzni.

Gondoltam benevezek egy teflonosra hátha azt tudom használni villanytűzhelyen. Szerintetek ?

Vagy felejtsem el? Mindenképp gáztűzhelyere van szükségem??

2006. júl. 4. 16:03
Az igazi wok-ot, ahogy emagdi is írja, nem szabad elmosni, de én úgy tudom, hogy mindig nagy lángot kell használni. Vannak olyan modern tűzhelyek, ahol van direkt "wok-égő", ami jó nagy.
2006. máj. 22. 19:04

Ha "tradicionális" wok-od van (öntöttvas), akkor azt nem kell használat után kisikálni, kimosni, csak egyszerűen egy ronggyal kitörölni. néhány használat után képződik egyfajta zsiradékréteg az edény falán, az megakadályozza hogy leégjen az étel benne.

Modernebb wok változatnál használni kell valamilyen zsiradékot.


persze mindkét változatnál figyelni kell hogyan sülnek a dolgok, a sültebbeket ki kell tolni a wok szélére, a kevésbé sülteket az aljára (ehhez kell egy kis gyakorlat, de ha megnézitek a kínai v thai büfékben a bácsikat akik sütnek ott, fantasztikus, hogy milyen ügyesek!:)))

2006. máj. 19. 14:30
Vagy keves alatta a zsiradek, vagy tul nagy langra teszed, vagy nem kevergeted eleg gyakran.
1. Hoxa
2006. máj. 18. 16:28
Leég a wokban az étel. Mit csinálok rosszul?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook