lángos recept

Elkészítési idő 120 perc

A lángos hozzávalói:
-20dkg liszt + 2ek
-20dkg krumpli
-2dl langyos víz
-1dkg élesztő
-só


A lángos elkészítési módja:
A krumplit héjában megfőzzük majd főzés után megtisztítjuk és áttörjük. Az élesztőt 1dl langyos vízben és két kanál lisztben felfuttatjuk,majd hozzáadjuk az áttört krumplit,a 20dkg lisztet,1dl lanyos vizet és a sót.Összedolgozzuk és letakarva egy órán keresztűl kelesztjük.majd 4dkg-os cipókra osztjuk és még fél órán át állni hagyjuk.Kézzel laposra nyomkodva forró olajon megsütjük. Kapros vagy fokhagymás tejföllel tálaljuk!

Hirtelen sűl,ezért figyeljünk oda készítése közben!


Kategória: Egytálételek receptjei


A lángos elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook