Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » Langalló (Kenyér lángos) recept

Langalló (Kenyér lángos) recept

Elkészítési idő 40 perc

A Langalló (Kenyér lángos) hozzávalói:
30dkg liszt
1 kávéskanál só
fél élesztő
5 dkg zsír
1 tejföl
csipet cukor
tej a kelesztéshez
Feltét (bacon,sonka,sajt,hagyma karikák....)


A Langalló (Kenyér lángos) elkészítési módja:
Az élesztőt morzsoljuk bele a tejbe, ezután kelesztés következik. Gyúrjuk össze a hozzávalókat az élesztőt és megint kelesszük.Gyújtsuk ki és ujjnyi vastagságú legyen a tészta,mehet a tepsibe. A tetejét kenjük meg tejföllel,amit aztán sózzunk meg.A tetejére tegyünk sonkát,bacont,reszelt sajtot,hagyma karikákat... Mehet az előmelegített sütőbe, gázsütő esetén 4-5 fokozat,30-35 perc alatt kész is.

Ha nagy adagot akarunk (pl egy 4-5 tagú család esetében)akkor vegyük duplán a hozzávalókat és a nagy gáztepsiben süssük meg a langallót.
Nagyon sokféle feltéttel elkészíthető,mindenkinek az izlésére van bízva mit is tesz a tésztára.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A langalló (kenyér lángos) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook