Kefires buci recept

A Kefires buci hozzávalói:
Kovászhoz:

15 dkg BL55 liszt
1 dl víz
1/2 mk. ecet
1/2 mk. szárított élesztő
1/2 mk. só1/2 mk. cukor
1 tk. olvasztott vaj

Továbbá:

50 dkg BL 55 liszt
2 dl víz
15 dkg kefír
1/2 dl olvasztott vaj vagy margarin
3 ek. burgonyapehely
1 tk. sikér
1 tk. ecet
2 tk. só
1 tk cukor
2,5 tk. szárított élesztő


A Kefires buci elkészítési módja:
A kovászhoz valókat összedolgozzuk, legalább fél napig érni hagyjuk szobahőmársákleten, nyáron hűvös helyen. Másnap az összes hozzávalóval együtt nagyon alaposan kidagasztjuk a tésztát, egy órát pihentetjük, ismét átgyúrjuk, 1,5-2 óra alatt a kétszeresére kelesztjük. A tésztának viszonylag lágynak kell lennie, lehetőleg ne adjunk hozzá több lisztet! Ekkor lisztezett felületre borítjuk, kör alakúra ellapogatjuk, és 8 cikkelybe vágjuk. Minden cikket a csúcsától a szélesebb vége felé feltekerünk (a kiflihajtogatással ellentétesen), a széleket alulra hajtjuk, és az így nyert bucikat még bő fél óráig kelesztjük. forró sütőben világosra sütjük őket.

Kefír helyett tejföllel is elkészíthető, más, gazdagabb, de ugyancsak nagyon finom péksütemény lesz belőle!


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A kefires buci elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook