Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Lakáshitel tanácsok fórum

Lakáshitel tanácsok (beszélgetés)

1 2
2016. ápr. 14. 13:01
Borzasztóan kilàtàstalan az egèsz, èn màr azon gondolkodom, hogy összeszedek valamennyi pènzt ès itt hagyom ezt az orszàgot a francba. Egyszerűen nincs jövőkèpem. Ès megèrtenèm, ha egy lusta, munkaundoros ember lennèk, de nem megy sehogy.
28. 7116aa6805 (válaszként erre: 16. - 937a2a883a)
2016. ápr. 14. 12:59
Igen, és az évek is repülnek. Én jó időben elkezdtem, és 8 évig sikerült gyűjtögetni. Így valahogy...de valóban, az minimum 4 év. Esetleg két szerződéssel?
27. Mango94 (válaszként erre: 24. - 5c54c8b1c1)
2016. ápr. 14. 12:57
Sajnos csak Bp. környèje jön szóba. A munkàm itt van, a màsodàllàsom is, vidèkről nem menne.
26. 937a2a883a (válaszként erre: 19. - Gretaa)
2016. ápr. 14. 12:56

Nekem a sajàt szüleim mentek bele jelzálog hitelbe. Nem bánták meg, csak így sikerült az, amit szerettek volna. 30 évvel ezelőtt szintén hitellel vették a saját házukat.

Persze, semmi sem biztos, de annyi féle biztosítást lehet kötni a hitelre, hogy a biztosító fizet, ha bajod lesz. Szüleimnek is van rajta pár fajta, hogy ne örököljünk hitelt, ha valami miatt nem tudják fizeti. Ha meg nem lesz baj és lejár a hitel, akkor egy részét visszakapják a biztosításnak. Persze, erre is lehet azt mondani, hogy semmi sem biztos és mivan ha a biztosító nem fizet stb stb. De ez az életben bármire igaz lehet.

25. Mango94 (válaszként erre: 21. - 937a2a883a)
2016. ápr. 14. 12:55
Engem csak az borít ki, hogy 20-as èveim vègèn jàrok. Van munkàm, mellette màsodàllàsom van ( ebből fizetem a diàkhitekem), magyarul minden erőmmel azon vagyok, hogy pènzt gyűjtsek, a pàromat alig làtom màr, de mègsem jutunk előre, hiàba hajtunk, mint az àllat.
2016. ápr. 14. 12:54

Az sem mindegy, hol vennél kislakást.

Mert ugye egy alföldi kisváros garzonja mondjuk 3,5 M, addig az a fôvárosban már 10, a Balatonnál meg 35 M.

Figyelemmel kísérem a hirdetési lakásárakat a neten.

23. Mango94 (válaszként erre: 11. - 937a2a883a)
2016. ápr. 14. 12:52
Nàlam sem jön szóba. 300 km- re èl èdesanyàm.
22. Mango94 (válaszként erre: 10. - 9b10f3d7ff)
2016. ápr. 14. 12:49

Èdesanyàm nevelt fel egyedül. Rokkantnyugdíjas. Csak magamra szàmíthatok.

Anyànak egy kis paraszthàza van az orszàg keleti felèben, mondhatni a semmi vègèn. Nem egy tetemes èrtèk.

21. 937a2a883a (válaszként erre: 1. - Mango94)
2016. ápr. 14. 12:49
Amúgy ha egy helyen szeretnél több banki ajánlatot látni és tanácsot kapni, akkor tanácsadó céghez menj. Igaz a vége ott is az lesz, hogy önerő nélkül szinte semmi esélyed, de érdemes egy helyről, szakembertől mindent megtudni. Legalábbis mi rengeteg olyan infot kaptunk, amiről fogalmunk sem volt. Mi jó céget fogtunk ki. Nem erőltetnek ránk semmit. Annyi volt a szerződésben, hogy ha más cég által vagy az ő segítségük nélkül veszünk fel hitelt, akkor 50 ezer ft-ot fizetnünk kell. Ha nem veszünk fel hitelt, akkor is. De mi bevállaltuk és nem siettetnek, pedig tudjàk, hogy minimális az önerőnk. Már másfél éve jàrunk oda.
20. Mango94 (válaszként erre: 8. - 9b10f3d7ff)
2016. ápr. 14. 12:46

Így igaz. Biztos àllàsom van, àllami " alkalmazott " vagyok.

Mièrt màsnak adjam, amit a sajàtomba fizethetnèk?

19. Gretaa (válaszként erre: 7. - 937a2a883a)
2016. ápr. 14. 12:46

Soha semmi nem biztos csak max 1-2 dolog (ugye halál meg ami már elmúlt).

Igazából sokan belemennek a hitelbe.Nekem a barátnőm szülei mentek bele és már milliószor megbánták.Amíg albérletbe voltak jobb volt(elmondásuk szerint).

De mindenki arra vesz fel hitel amire csak szeretne..

18. Mango94 (válaszként erre: 5. - 937a2a883a)
2016. ápr. 14. 12:44

Pontosan. Egy lakàs, ahova úgy megyek haza, hogy az enyèm. Szabadon festem, amilyenre akarom, nem adjàk el a fejem felől.

Nem beszèlve arról, hogy mi is csalàdod szeretnènk. Mi az èlet èrtelme, azèrt dolgozom, hogy màsnak fizetgessek 100 ezret havonta, mèg egy otthont sentudjak felmutatni? A gyerekem úgy nőjön fel, hogy albèrletből albèrletbe költöztettem?

17. Gretaa (válaszként erre: 8. - 9b10f3d7ff)
2016. ápr. 14. 12:43
A hitel meg óriási kút amivel szintén a másnak a zsebét tömi.
16. 937a2a883a (válaszként erre: 14. - 7116aa6805)
2016. ápr. 14. 12:42
Az a baj a lakástakarékkal, hogy ha mondjuk 20 ezret fizetsz be havonta, akkor a támogatással 4 év múlva az csak kicsit több, mint 1 millió. Az megint nem elég. Igaz, hogy alacsony kamattal lehet hitellel pótolni, de akkor ahhoz még külön jön maga a lakáshitel. Bár összegben kb ott lenne a dolog, mintha több fedezettel önerő nélkül venne fel valaki hitelt.
15. 937a2a883a (válaszként erre: 10. - 9b10f3d7ff)
2016. ápr. 14. 12:38

Önerő nélkül minimum 2 ingatlan kell fedezetnek és a hitel kamatos összegénél többet kell érjen együtt a kettő. Ez amúgy egy jó ötlet, bennünk is felmerült. Viszont mi Bp környékén szeretnénk venni, a szülői ház meg vidéken van és ott jóval kevesebbre értékelik fel, mintha itt lenne. Nálunk ez nem jarható út sajnos. 3 ingatlannal menne, de anyósomék nem mentek bele, pedig az ő házuk többet ér, mint a szüleimé.

Ha a hitelelbírálás során milliós összegek vannak a számláján, akkor önerőnek akarják majd elkérni, hisz azt látják, hogy van. Ez az elsődleges, nem a több fedezet.

14. 7116aa6805 (válaszként erre: 1. - Mango94)
2016. ápr. 14. 12:34
Attól függ, mennyire sürgős a lakásvásárlás. Mi úgy vettünk, hogy önerő LTP-ből lett, de ez 4 év volt.
2016. ápr. 14. 12:33
És ha megpróbálnál önkormányzati lakásnak a bérleti jogát megvenni? Ahhoz nem kell annyira sok kezdő tőke és maga a bérleti díj se sok, pár ezer ft szokott lenni. Amellett lehet gyűjteni.
12. 937a2a883a (válaszként erre: 8. - 9b10f3d7ff)
2016. ápr. 14. 12:31
Egyetértek.
2016. ápr. 14. 12:31
Amúgy nagyon sok ismerősöm manapság azért él a szüleinél akár családostul, hogy legalább bérleti díjat ne kelljen fizetni és ezáltal többet el tudnak tenni. Nálunk sajnos ez is esélytelen, mert egy eldugott kis faluban laknak és minimum 70 km-re kellene eljàrni dolgozni, ahol nekem nem is biztos, hogy lenne munka.
10. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 1. - Mango94)
2016. ápr. 14. 12:30

Szia!

Ha a szüleiddel jó a kapcsolatod, az Ő lakásuk lehetne a hitel fedezet.

Még egy lehetőség, hogy amíg elbírálják a hiteledet, szintén ismerősök, rokonok segítségével lehetne a számládra tenni x millió forintot, az elbírálás után valamennyivel meg visszaadod, akiktől kaptad.

9. 5c54c8b1c1 (válaszként erre: 3. - Mango94)
2016. ápr. 14. 12:30

Az utolsó mondatnál ott a pont.

Vagy csak kemény nélkülözés árán rengeteg pluszmunkával tudsz valami kicsi önerôt összerakni.

Ez régebben sem volt másképp.

8. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 4. - Gretaa)
2016. ápr. 14. 12:27

Nem értek vele egyet. Így tényleg sosem lesz annyi megtakarítása, hogy sajátja legyen.

Ha a sajátját fizeti, valami közbejönne, azt pénzzé tudná tenni, de az albérlet egy feneketlen kút, másnak a zsebét tömi vele.

7. 937a2a883a (válaszként erre: 4. - Gretaa)
2016. ápr. 14. 12:27
Igen, ezt sokan írjàk, de aki nagyon-nagyon szeretne sajátot, azt nem tántorítják el a szokásos indokok. :) Amúgy nekem a pàrom erre azt mondta, hogy ha ő a 3 szakmájával egyszer munkanélküli lesz, akkor ott már hatalmas gond van az országgal. Az egyik szakmája pedig olyan, hogy abban mindig hiány van belföldön és külföldön is.
6. Mezei Virág (válaszként erre: 3. - Mango94)
2016. ápr. 14. 12:21

"Magyarul, ha szegènynek születtèl, az is maradsz?!"

Gyakorlatilag ez sajnos így van! :(

Nálunk sokkal gazdagabb országokban vannak megfizethető bérlakások. Állami is.

5. 937a2a883a (válaszként erre: 1. - Mango94)
2016. ápr. 14. 12:21

Pontosan az én gondolataimat írtad le. Mi is szeretnék lakást vagy házat. A hitelt tudnánk fizetni, picivel többet is, mint amennyi most az albérlet. De az önerőnk évek alatt sem fog összegyűlni és a szülők sem tudnak annyival támogatni, hogy abból meglegyen az az összeg. Mi is tehetetlenek vagyunk. Járunk hiteltanácsadóhoz, akivel rengeteg ötletet átbeszéltünk, de a vége az lett, hogy maradjunk albérletben és valahogyan gyűjtögessünk. De nagyon zavar, hogy a végén nem lesz a mienk. Ráadásul úton van az első babánk és nagyobba szeretnénk menni, ami megint több pénzt visz el eredmény nélkül.

Sokan kérdik, hogy minek saját ingatlan. Egyszerűen szeretnénk egyet, amit mi rendezünk be és bármit csinálhatunk vele engedély nélkül. Amiből igazi otthon lesz. Olyan, amilyenben felnőttem.

4. Gretaa (válaszként erre: 1. - Mango94)
2016. ápr. 14. 12:19

Szia.

Nem biztos,hogy egy lakáshitel jobb lesz,hiszen azt fizethetnéd 20-30 évig és ha egyszer valami miatt nem tudnál fizetni,repülne az egész...A lakásnak pedig a dupláját fizetnéd a rendes ár helyett.Ettől szerintem még egy albérlet is jobb.

De nem akarom a kedvedet venni,ez csak egy vélemény.

3. Mango94 (válaszként erre: 2. - 5c54c8b1c1)
2016. ápr. 14. 12:14

Egy banknàl èrdeklődtem. Ott az a vàlaszt kaptam, hogy önerő hiànyàban nem kaphatok hitelt.

Ez azèrt szànalmas. Aki normàlisan dolgozik, normàlisan èl, nem kaphat hitelt, mert nincs a zsebèben 4-5 millió, vagy fedezetkènt szolgàló ingatlan. Magyarul, ha szegènynek születtèl, az is maradsz?!

2016. ápr. 14. 12:07
Bankoknál nem érdeklôdtél?
2016. ápr. 14. 12:05

Sziasztok!

Előre is megkèrnèk Mindenkit, a rosszindulatú leszólàsokat mellőzzük, normàlis, segítőkèsz vàlaszok miatt tettem ki a kèrdèst.

Szòval!

Vilàg èletemben nehèz helyzetben voltam. Anyukàm egyedül nevelt. Anyagilag semmi segítsègem. Èvekig dolgoztam, gyűjtögettem, hogy a fősulira legyen pènzem, el is vègeztem, de sajnos diàkhitelem is van, nem is kevès.

Most albèrletben èlek, egy lakàshitel àràtnölöm bele minden hónapban, de nincs kiút. Mellette kèptelensèg mèg önerőre is gyűjteni, mivel a diàkhitelt is fizetem.

Egy lakàshoz manapsàg 4-5 millió Ft. önerő kell, nèlküle nincs hitel.

Valaki mondja màr meg, mit talàlhatnèkmki, hogy megvehessek egy lakàst, hiteltnkapjak? Nincs önerőm, ennyi kiadàs mellett nem is lesz, de a lakàstörlesztőt simàn tudnàm fizetni, ennyi most a bèrleti dijam.

Nekem màr semmi esèlyem egy sajàt otthonra?

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook