Kutya a lakásban és bébi (beszélgetés)
Ne aggódjatok, ha természetesen csináltok mindent, úgyis adja majd magát a hogy mikor mit kell tenned.
Hihetetlen, csodálatos barátság van kilátásban nálatok a gyerek és a kutyus között!!!!
Ráadásul egy életre megalapozod az állatokhoz való jó viszonyát.
Hát, sztem nem bántaná, inkább védelmezné, de szt nem tudhatom, és lehet, h függ attól is, h milyen vérmérsékletű a kutya. Amikor Lilikét hazahoztuk pici hátulgombolós korában, akkor én sem tudtam, h az öreg Labi mit fog szólni, de sejtettem, h nem bántja majd. Letettük a picurt, a labi meg bökdöste a nózijával. :) Egyszer így le is lökte a lépcsőn, véletlenül. Ha aludt a pici, akkor felkeltette, h ne aludj máár :) Tehát nem bántotta, bár halálosan féltékenyek egymásra, és sokszor az öreg odakap a Lili fejéhez, pl ha kajáról van szó, de nem bántja, csak óvatosan :)
Lilus kicsinek húzta a Negró szakállát, rágta a farkát, szegény nagykutya ugatott rá, de tűrte, nem bántotta :)
Én amúgy a goldenre szavaznék :) Hosszúszőrű, nekem emiatt jobban tetszik :) Tipikus gyerekhez való.
:))
Nálunk is ez a dilemma. Én goldenre szavazok, párom labradorra. A gyereknek meg kéne mindkettő :DDD
Csak amíg az öreg kutyu van, nem merek hazavinni egy kölyköt.
Nem tudom, hogy bántaná-e vagy ilyesmi, egyáltalán hogy viszonyulna egy 10 éves kutya egy kölyökhöz.
És igen, hiába nem kistesű a labi, iszonyatosan emberszerető, és nem kell tőle félni, és félteni a gyereket. A golden retriver is ilyen, gyönyörű :)
Felülhet a gyerek a hátára. :)
Őszíntén én jobban félteném a gyereket egy yorkitól, vagy egy pincsitől (na azok tudnak csúnyán nézni) :)
Nekünk is egy Labink van, bár ő már öregúr, 15 éves, mellette pedig az én tündérkém, Lili, a 2 éves beagle :)
Kertesben lakunk, kinti-benti kutyák (persze inkább benti :) ), és sokkal jobban szeretnek velünk bent lenni, játszani, vagy csak odabújni, mint a kertben szöszmötölni. Bár az öregúr már nem játszik, és mászkálni sem mászkál sokat, de a bigli virgonc, állandó kis rosszcsont, minden lében kanál, imádom! :) Na ő az a fajta, aki tipikus gyerek :) Még felnőtt korában is :)
De ha lesz babánk, nem fogom félteni, mert a kutyák a babákat óvni szokták, és ha ugyanúgy foglalkozunk továbbra is velük, bevonjuk a baba körüli dolgokba, mint egy tesót, akkor sztem féltékenység sem lesz.
Szia!
Nekem egyelőre csak "közvetve" van kutyám, viszont van két gyerekem :) (közvetve alatt azt értem, hogy Apósomékkal lakunk együtt egy kertes házban, ők lent, mi fent és nekik van kutyájuk-illetve a páromnak is, vagy nem is tudom...., de kutya előbb volt mint én :))
Szóval mikor megszülettek a gyerekek, akkor sem tiltottam őket el a nagyszülőktől vagy ilyesmi. Persze nálunk nem egy szobában alszik a kutya (bár apósommal szokott) Sokan mondták, hogy majd allergiát kapnak a gyerekek,meg ilyesmi,de soha semmi bajuk nem volt. És igen, néha előfordul/t, hogy lenyelnek egy szőrszálat. De nem esek kétségbe :)
És imádják a kutyát. Nagyobbik lányom előbb vesz a boltban a kutyának jutalomfalatot, mint magának egy túró rudit.
Összegezve: szerintem semmi gond nincs, nyugodtan elfér egymás mellett kutya és baba.
az emberi betegségek az emberi egészségtelen táplálkozás miatt érik utol szegénykéket. Semmi nasi, cukros kaja (édesség csokifalatok). Tudok egy dokit, aki véglegesen ki tudná gyógyítani, nem tünetet kezel.
De nagyn elkanyarodtunk a témától. Annak ellenére, hogy kellemesen eldumcsizunk a kutyusokról továbbra is várom természetesen a tapasztalatokat kutya/bébi és bébi/kutya témában :)
Vegyesen. Száraztáp, főtt hús, maradék, de finnyás. Nem mindent szik meg. A moslék-félét nem.
Tavaly kizártuk a dokival az ételallergiát, csak ebben a parlagfüves időszakban jelentkeznek a tünetek.
féltem, h egyszer ezt valaki megkérdezi :) de most bekövetkezett... azt hiszem ez még nagyobb felháborodást fog kelteni a kinti kutyások és a kennelesek között :) :) :)
40kg-os labrador
További ajánlott fórumok:
- Elvehetik a gyermekemet ha kutyát is tartok a lakásban?
- Gyerek és kutya együtt a lakásban?
- Kutya vs macska. Kisgyerekek mellé melyiket ajánlanátok és milyen fajtát, ha lakásban tudnátok tartani (egyelőre)?
- Kutya a lakásban
- Tudnátok olyan állatkát "ajánlani" ami lakásban tartható, szeretgethető, simogatható, de nem cica, és nem is kutya?
- Milyen kutyát jó tartani lakásban (panel, vagy kis lakásban)?