Külföldön babázók fóruma (beszélgetés)
Uhum. De mast nem mondtam. A tobbit majd te elmeseled, ha akarod.:)
Itt is így van. Persze megkérdezik, hogy hol szeretnél szülni, gondolom hogy tudják mire számítsanak, de ha az utolsó pillanatban döntöd el, hogy otthon vagy kórházban szülsz, az is teljesen jó.
Nem félek :)) Mondjuk szerintem a holland szülésznõk elég alaposan tájékoztatják a kismamákat, nem hiszem, hogy sok mindent hozzá tudnék tenni. Maximum a személyes tapasztalataimat tudom megosztani veletek :)
Hm, érdekes, hogy ezek után vissza sem hívott... No, akkor szerintem tényleg megnyugodhatsz, mert ha valóban annyira le lenne maradva Ivan, akkor a védõnõ nem hagyta volna annyiban.
Azert ez egy olyan dolog, amibe szerintem neked van a legtobb beleszolasod. De persze nem akarlak rabeszelni, mindenki szuljon ott, ahol jol erzi magat. Csak olyan rossz (legalabbis nekem), amikor indulni kell. Nekem semmi kedvem nem volt sehova se menni. Kifejezetten kenyelmetlen volt az utazas.
Es kulonben is, el lehet kezdeni otthon, az ember utkozben barmikor donthet ugy, hogy inkabb bemegy a korhazba. Legalabbis nalunk igy van. A szulesznom mondta, hogy nagyon sok elso szulo no meggondolja magat utkozben. Ez nem baj.
hehe
tegnap megint rakerdeztem a Paromtol es Anyukamtol is, mert ok lesznek vele, amikor a kisholgy kibujik. De mindketten a korhazra voksolnak meg mindig
O az, akit irtam, hogy indulas elott dontott ugy, hogy inkabb otthon fog szulni.:)
Szia,
Jo hogy rank talaltal. :)
Nem fogunk halalra nyaggatni a kerdesekkel ne felj :)
Egyebkent azota nem is hivott vissza a vedono, pedig megigerte. De a bolcsiben is azt mondtak, hogy foloslegesen aggodok, Ivan tobbet beszel, mint a vele egyidos egynyelvuek. Szerintem a beszedterapeutaknak nincs eleg paciensuk, es riasztottak a vedonoket. V. nem tom.:D
:)) Akkor valószínüleg nincs nagy gond, csak tudod én Midas miatt elég óvatos vagyok :)
Igen, koszi. Vegul ugy dontottem, varunk meg egy kicsit. Ugyanis Ivan ugy dontott, hogy tud o beszelni, ha akar. Egyik reggel kozolte velem, hogy csoki, please. Szerintem ez mar ertekelheto 2 szavas mondatnak.:)
Úgy értem szívesen válaszolok az esetleges kérdésekre :)
:) Ha tudok szívesen válaszolok. Megkaptad a privimet?
Tok jo, hogy "elokerultel".:) Eleg sokan vannak Hollandiaban elsobabasok, azert te tobbet tudsz nekik meselni.
Sziasztok!
Én nem várok babát (egyelõre), de van már két gyerkõcöm, Midas és Emma és külföldön élek, a változatosság kedvéért Hollandiában :) Mindkét babám itt született. Én is nagyon meg voltam elégedve a terhesgondozással, de ismerek pár itteni magyar anyukát, akinek nem jön be ez a nagy természetesség és az otthoni rendszerre esküszik :) Én minden esetre örülök, hogy itt vártam a babáimat és itt szülhettem.
Most elviszem a gyerekeket jatszosba, majd du. jovok.
Igen, a neveknel nalunk is az volt az elsodleges, hogy mindket orszagban legyen megfeleloje. Ha fiu, akkor Richard, ha lany, akkor Julia.
A nevekkel mi nagy bajban voltunk, mert oylat szerettünk volna, amit mind a két család ki tud mondani és meg tud jegyezni.
Ami nekem tetszett az a Kedvesnek nem és vica versa. Elég sok név volt a listán mire eljutottunk oda, hogy meg vannak.
Elvileg kislány lesz, majd kiderül,hogy az is marad-e. De igazad van csak egészséges legyen más nem számít.
Sziasztok!
Neha en is gondolkodom arrol, hogy a mi kicsink fiu lesz e vagy lany. Aztan mindig ugy erzem belulrol, hogy mindegy, csak egeszseges legyen... De a neveken mar most gondolkodunk. Olyat szeretnenk, ami Indiaban es Magyarorszagon is van... Mar talaltunk jo nehany kozoset, de meg egyik sem nyert...
Koszi. Az az igazsag, hogy ennel a terhessegnel kevesebbrol indultam, mint az elsonel.
Nagyon aranyos a pocid :) nem is látszik rajtad, hogy már a harmadik baba jön, nagyon jó az alakod.
Tettem fel kepet a pocakrol.:)
Én is ezt mondom magamnak, hogy olyan sok nőnek nyítva van és nem okoz gondot.
Visszaolvastam, amit írtál. Izgi meglepi lesz, hogy mi lesz kisfiú vagy kislány akkor :)
Mi megkérdeztük, mert a nevekkel nagyon nagy bajban voltunk. gondoltuk ha tudjuk, hogy mink van, akkor könnyebb lesz dönteni.
A mehszaj vizsgalat szerintem tok hulyeseg. Egy csomo no problemamentesen kihordja a babajat nyitott mehszajjal is. Az elozo terhessegemnel a szules elott 3 ujjnyira nyitva voltam es igy is tulhordtam a lanyomat. (Onnet tudtuk meg, hogy kertem a szulesznot, hogy probalja meg tagitani, hatha beindul a szules. Hat nem jott ossze.)
Lenne hozzád egy kérdésem, mint tapasztalt kismama :)
Nekünk ugye nem vizsgálják a méhszájat, mert, hogy nincs is orvos. Próbálok kerülni mindent, ami keményedést okozhat, nehogy a kinyíljon.
Te hogy vagy ezzel nem aggaszt a méhszáj?
Szia!
Jo neked! En megint alig aludtam vmit. Most a ket nagyobb jol alszik, viszont a pocaklako ejszaka is musorozik.
Jó reggelt :)
én tegnap csak szépen elaludtam :)
Igen visszaolvastalak titeket és örülök, hogy csak pozitív dolgokat írtatok, de hát milyen az ember, főleg külföldön! Minden idegen és valljuk be azért, hogy tudatlan és tájékozatlan! Bár már több mint másfél éve kint vagyunk, de ebben a hónapban kezdtek komolyan érdekelni a dolgok és nem is sokat tudok emiatt!
További ajánlott fórumok: