Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Külföld vagy suli? fórum

Külföld vagy suli? (beszélgetős fórum)


24. f64f0d9a69 (válaszként erre: 23. - Csillaaaa)
2013. márc. 4. 16:41

:))

Gratulálok!!!

Ne is szalassz el ilyen lehetőséget.

Gondolom ösztöndíjat és egyéb segítséget is jelent ez.

2013. febr. 24. 21:06

Köszönöm szépen a sok támogató hozzászólást és bátorítást! :)

Három nappal ezelőttig meg voltam győződve, hogy kimegyek és már kezdtem is szervezni a dolgokat, aztán behívtak az egyetemre és közölték, hogy benne vagyok a legjobb x tanulóban, akiket bizonyos oktatók felkarolnak és segítenek elmélyedni a szakterület rejtelmeiben, egyengetik az útjukat, más szóval bekerültem egy tehetséggondozó programba. Egyelőre még nem tudom, hogy ez mit jelent, de hosszútávra szól és úgy döntöttem, hogy inkább ezt választom. Természetesen szeretnék továbbra is kimenni, de szerintem hülye lennék, ha kihagynám ezt a lehetőséget, tekintve, hogy tényleg csak a legjobbakat választják ki.

Még egyszer köszönöm szépen a sok támogatást! :)

22. f64f0d9a69 (válaszként erre: 19. - Csillaaaa)
2013. febr. 20. 12:58

Sok szerencsét, sok sikert!

Szerezz sok tapasztalatot,jól hasznosítható nyelvtudást.


:))

Jó utat!

21. szafaripók (válaszként erre: 20. - Tavaszilány)
2013. febr. 16. 11:10
valóban...
20. tavaszilány (válaszként erre: 18. - Szafaripók)
2013. febr. 16. 09:12
Sztem ez egy másik téma (lenne).
2013. febr. 16. 09:12

Köszönöm szépen a sok bátorítást! :)

És érdekes olvasgatni a másik oldalról érkező véleményeket is. :)

Igazából azért szeretnék most kimenni, hogy visszarázódjak a "nyelvtanulásba", ugyanis szerintem hiába szerzem meg a diplomám, ha van nyelvvizsgám és mondjuk alig tudok megszólalni, mert az évek alatt nem volt lehetőségem idegen nyelven beszélnem itthon.

2013. febr. 16. 08:32

Azért azt ne felejtsük már el, hogy külföldön sincs kolbászból a kerítés.

Engem speciel baromira zavar, hogy szerezd meg itthon a diplomád, és utána húzz az országból. Ha így van, akkor csak remélni tudom, hogy súlyos pénzeket fizetsz a képzésedért jelenleg.

Azoknak meg, akik úgy látják, hogy itthon teljesen halálra van ítélve minden, üzenem, hogy ahhoz, hogy ez változzon, a fiataloknak itthon kéne maradni, és itthon dolgozni azért, hogy ez változzon. Nem patkányként elhagyni a süllyedő hajót...

A párom is, én is sokat gürcöltünk, szereztünk diplomát. Van állása, én gyerkőccel vagyok itthon. Meg tudunk élni. Csak épp tenni kell érte.

Elhiszem, hogy nagyon vonzó, hogy mosogatásból is meg lehet élni külföldön, mert ott azért is többet fizetnek: ha valaki könnyen akar élni, kívánom, menjen, mosogasson egész életén keresztül, és legyen boldog.

Aki meg kiment, az éljen kint boldogan, de ne pocskondiázza már azt a helyet, ahol adott esetben felnőtt. Sokak maradnak, és küzdenek...

17. beazt (válaszként erre: 1. - Csillaaaa)
2013. febr. 15. 23:24

Hanyadikos vagy és hány éves a képzés?

Mit tanulsz, piacképes a téma?


Szerintem végezd el a sulit. Főleg ha az egyetemen most szeptemberben leszel legalább harmadikos, vagy fősulin másodikos, akkor végképp ne is gondolkodj, hanem végezd el, mielőtt bármerre mozogsz.


Utána viszont rögtön húzz el külföldre, nullkilométeresen, de ne nyelvet tanulni, hanem egyből dolgozni. Csak nyelvet tanulni totál időpocsékolás kimenni, egy jó otthon megtanult középfokkal kinn simán elboldogulsz, két hónap alatt beleszoksz ígyis-úgyis, nem kell arra egy évet elpocsékolni pluszban.


Ha van külföldre menni lehetőség az egyetemen belül, azt használd ki, de az első célod most az legyen, hogy minél hamarabb szerezd meg a végzettségedet, utána 50-60 éved lesz kóborolni a világban, tanulni viszont jóeséllyel csak most van lehetőséged, ne szúrd el.

2013. febr. 15. 15:03
Menj!! :)
15. michelle.r (válaszként erre: 1. - Csillaaaa)
2013. febr. 15. 14:32

Mindenképpen menj! Sokkal többet fog érni a diplomád, ha autentikus nyelvtudással párosul, nem itthon tanulod. Egy év alatt nem fogsz elszokni a tanulástól, vagy ha igen, majd visszarázódsz, amikor megint az lesz a feladatod :)


Tudod hány embertől hallottam már, hogy megbánta, hogy nem ment, amikor lehetősége volt? Nem ment, mert nem akarta itt hagyni a pasiját, nem örültek a szülei, aztán jött az esküvő, a gyerek, ő pedig ott maradt egy életfogytiglani vágyakozással ;)


A mamád nem lesz attól sem jobban, sem rosszabbul, hogy te külföldön élsz egy évig.

Hajrá!

;)

2013. febr. 15. 11:55

Én is anya vagyok.Én is egyetemista vagyok. Azt mondom, menj,tanulj nyelvet, ismerj meg más világot és eközben gondolkozz józanul! Ha külföldön eközben találsz munkát, dolgozz, keress pénzt.Próbálj meg ott bejutni az egyetemre. Százszor többet érsz ezekkel, mint az itthoni diplomával és az itteni stresszes légkörrel, az esetleges diploma utána munkanélküliséggel és a kilátástalan jövőképpel. De legyen meg a híd, amin ha úgy érzed, visszajöhetsz.

Az, hogy édesanyád beteg, sajnálatos dolog sztem, de azzal, hogy itthon maradsz, nem gyógyíthatod meg. De ha látja, hogy kinnt sikeres vagy, boldog vagy, esetleg még anyagilag is tudod támogatni (nem tudom persze, hogy rászorul-e), biztos jó irányba mozdítja az egészségi állapotát.

13. boldogzokni (válaszként erre: 1. - Csillaaaa)
2013. febr. 15. 11:03

1 év külföldön olyan és annyi tapasztalattal gazdagíthat, ami messze felülmúl 1 évet a suliban.

Szülőként én is rettegnék érted, azt az oldalt is megértem.

12. f64f0d9a69 (válaszként erre: 11. - 5c98b496b3)
2013. febr. 15. 10:07

Az anyukája nincs egyedül, nem gyógyíthatatlan beteg.


Akkor nem is élheti a saját életét, akár esetleg külföldön?


Ha ott tudna jobban boldogulni, miért ne mehetne?

Alaposan át kell gondolni a dolgokat, aztán talán sikerül a legjobb döntést meghozni.

2013. febr. 15. 09:25

Afelett viszont mindenki elsiklott, hogy az Anyukaja nem egeszseges.


En nem hagynam itthon...

10. 5c98b496b3 (válaszként erre: 9. - 5c98b496b3)
2013. febr. 15. 09:24
viszont ha mar megszerezte, valoban tobb a sansz...
9. 5c98b496b3 (válaszként erre: 6. - A0c1361e44)
2013. febr. 15. 09:24

dehogy... friss diplomaval ? Amig nincs minimum egy referenciaja az adott orszagban, fel sem veszik.

Azt pedig igencsak lejjebb tudja megszerezni.

8. Annie1130 (válaszként erre: 6. - A0c1361e44)
2013. febr. 15. 09:12

Ezzel nem feltétlenül értek egyet, hogy diploma nélkül csak kétkezi munkàt lehet külföldön,vagy bárhol végezni!Nyelvtudással és ràtermettséggel, diploma nélkül is lehet boldogulni.Èn 20 évesen mentem külföldre, magas szintű nyelvtudással, hàtrahagyva az egyetemet,akkor még csak halasztás címszòval és egyből elhelyezkedtem egy ingatlanos cégnél.Egy évvel később meg kint folytattam és fevégeztem el az egyetemet 1 év alatt 2 helyett,mert kint a tudást nézik elsősorban,nem pedig a papírokat.A felvételi is egy elbeszélgetés volt,hogy mi movitál,stb.,nem pedig egy stresszes, hasznavehetetlen dolgokra koncentrálò dolgozat.

Szerintem kövesd a szìvedet,és menj azon az úton,amelyiken kell!:)Èn az òta is ìgy teszek,és immáron 10 éve élek boldogan,külföldön...

2013. febr. 15. 08:52
Én nem dolgozni mennék ki, hanem nyelvtanulás és tapasztalatszerzés céljából. Persze, tudom, hogy diplomával sokkal könnyebben boldogulok kint, mint itthon, de nekem most elsősorban nem ez a célom.
2013. febr. 15. 08:42

Én azt gondolom, hogy végezd el az egyetemet és majd csak utána menj ki. Hogy miért? Azért, mert akkor valószínűleg olyan munkát találsz majd, amit szeretnél. Diploma nélkül kint csak kétkezi munkát tudsz vállalni, amivel nem keresel túl sokat, de egy diplomával+nyelvtudással...

Én is azt gondolom, hogy a kihagyott évek nehezítik a tanulást. Sokkal nehezebb visszazökkenni, mint csinálni folyamatosan. Ha csak tornára gondolunk, akkor is érezzük a lényeget. Ha folyamatosan tornázunk a fizikumunk jó marad, míg kihagyásokkal örökös kínlódás. Persze nem azt mondom, hogy lehetetlen...

5. Kamillka (válaszként erre: 1. - Csillaaaa)
2013. febr. 15. 00:28
Én rögtön érettségi után mentem Ki egy évre és halasztással indítottam az egyetemet. Nem örültek anyáék- ugyanez volt az indok, de végül belementek. Nem bántam meg, tök jó volt. Közben 2 egyetemre is felvettek kint, ill itthon is meg volt a helyem. Végül hazajöttem és itt végeztem el a sulit, viszont nagyon hasznos volt az az egy év. Én tuti mennék a helyedben. Biztos meg fogják érteni a szüleid.
2013. febr. 14. 22:36

Igazából nyelvtanulás céljából mennék ki és hogy egy kicsit kiszakadjak ebből a légkörből. Hasonló a cserediákprogramokhoz.


Vili: ezt most nem értem. hogy jön ide az, hogy ki fizeti az egyetemet? Lehet, hogy félreértettél. Már most egyetemista vagyok.

2013. febr. 14. 21:55
Az a kérdés, hogy az egyetemet ki fogja majd fizetni?? Az egyik szempontból jó, mert pénzt keresel, nyelvet tanulsz, tudnál emeltszintû nyelvvizsgát tenni. A másik viszont az, hogy a szülôk idôsödnek, és talán az anyagi része számukra nehezebben vállalható fel.
2013. febr. 14. 21:52
Mit csinálnál külföldön? Vannak már konkrétumok? MIért akarsz halasztani?
2013. febr. 14. 21:48
Sziasztok! Tanácsra lenne szükségem. Szeretnék kimenni külföldre. Eredetileg úgy volt, hogy csak nyárra, de igazából csak akkor érné meg, ha 1 évre mennék és emiatt halasztanom kellene az egyetemen. Ezzel nekem nem is lenne semmi gondom, viszont a szüleim nagyon ellenzik. Igazából azzal van bajuk, hogy ha 1 évet halasztok, akkor elszokok a tanulástól és később nehezebb lesz. 20 éves vagyok és nem értem, hogy ilyen idős korban miért számít ennyit 1 év? Ráadásul lehet, hogy még jobban is járok azzal, ha kimegyek, mert lehet, hogy találok ott magamnak valami megfelelő sulit. Hogy mondjam el a szüleimnek, hogy 1 évre szeretnék kimenni, nem pedig csak pár hónapra? Anyukám mostanában rosszul van a sok stressz miatt és nem akarom még ezzel is idegesíteni. Mit tegyek?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook