Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Krumplipecsenye recept

Krumplipecsenye recept

Elkészítési idő 30 perc

A Krumplipecsenye hozzávalói:
A krumplipecsenyéhez:
kb 80 dkg sajtreszelőn lereszelt krumpli
3-4 evőkanál liszt
1 tojás
3 cikk zúzott fokhagyma
egy csokor petrezselyemzöld
őrölt bors


A túróhoz:
30 dkg ricotta (bármilyen túró, vagy csak tejföl, joghurt)
2 dl joghurt
egy kis csokor apróra vágott medvehagyma
3 gerezd zúzott fokhagyma

őrölt (színes) bors


A Krumplipecsenye elkészítési módja:
A krumplipecsenye: A hozzávalókat egy tálban összekeverjük, közben egy serpenyő aljában kevés olajat hevítünk. Egy evőkanállal kis kupacokat teszünk az olajba, a kanál hátával vékonyra simítjuk. Ha piros az alja, megfordítjuk, és újra pirosodásig sütjük. Vastag papírtörlőn leitatjuk az olajat. A túró: A hozzávalókat egyszerűen egy villával összekeverjük

Ennek az egyszerű ételnek a sokféleségében az a jó, hogy kedvünkre variálhatunk a mennyiségeken, arányokon, mindenképp finom lesz.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A krumplipecsenye elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook